HomeZaterdagDerde klasseSV Aarlanderveen vergeet de derby te beslissen en moet gelijkspel toestaan

SV Aarlanderveen vergeet de derby te beslissen en moet gelijkspel toestaan

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het is gebruikelijk om een wedstrijd in chronologische volgorde te behandelen, maar in deze burentwist zat het venijn in de staart. De zichtbaar teleurgestelde aanvoerder en spelmaker Thom Nouwens: ,,Het is ongelooflijk dat we de winst nog weg geven. Ten eerste hadden we na de 1-2 voldoende kansen om de wedstrijd definitief naar ons toe te trekken en als je dan nog ziet hoe makkelijk de tegenstander de bal kan aannemen, wegdraaien en dan redelijk onbelemmerd een schot kan lossen dan baal ik daar wel van. Ik vind ook dat wij over de gehele wedstrijd de overwinning hadden verdiend.”

Nadat de rookpluimen waren opgetrokken floot de referee de derby in gang. Ook al was het weer niet helemaal geschikt om op de Nieuwkoopse Plassen te vertoeven, er was daar ongetwijfeld meer te beleven dan in de beginfase op Sportpark de Dulen. Het eerste wapenfeit was zeker het vermelden waard, van een meter of 25 schoot Sam Vijfhuizen een vrije trap schitterend in de bovenhoek en liet Sven Koelewijn kansloos 1-0. Lang konden de oranjehemden niet van de voorsprong genieten, want na een dieptebal leek de sluitpost van de thuisclub alles onder controle te hebben, maar hij liet de bal los en kon Sallem Chemlali alleen nog onreglementair stuiten. De toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Nouwens (1-1). De thuisclub kreeg nog één grote kans voor de rust, maar de gelijke stand bleef gehandhaafd.

Net op het moment dat Nieuwkoop de overhand leek te krijgen brak Killian Bouwhuis op rechts door en zijn voorzet werd door Alessio van der Straaten afgemaakt 1-2. De thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker zonder dat dit tot grote mogelijkheden leidde, daarentegen kreeg invaller Moussa Kallisse twee grote kansen om de derby definitief in het slot te gooien. Een kwartier voor tijd volleyde hij vanaf een meter of vijf over het doel en in blessuretijd lag het hele veld open, bij het omspelen van de keeper werd hij geblokt en de rebound schoot hij over.

Nouwens wederom: ,,Het is sowieso teleurstellend om in de allerlaatste minuut een voorsprong weg te geven, maar in de enige derby in onze klasse is het helemaal zuur. Ik heb wel het idee dat het meer aan de zijde van Nieuwkoop leeft, want in ons team zitten eigenlijk geen echte Aarlanderveenders. We hebben natuurlijk nog wel even aan vorig jaar gedacht toen we in de rust met 6-0 achter stonden, maar tijdens de wedstrijd denk je daar niet meer aan. Wij zijn aardig gestart en moeten proberen om de play-offs te halen en eventueel een periode.”

Ook na het bizarre slot bleef het respect, zowel binnen als buiten het veld, voor elkaar in stand en dat is tegenwoordig bij toch een beladen wedstrijd geen automatisme meer. Na zo een tumultueuze slotfase is het misschien maar beter dat er volgende week een inhaal programma is en dat beide ploegen niet in actie hoeven  te komen.

Nieuwkoop-SV Aarlanderveen 2-2 (1-1). 33. Vijfhuizen 1-0, 37. Nouwens 1-1 ,  66. Van der Straaten 1-2, 94. Elmaraije 2-2. Scheidsrechter:  Kooy.

Basisopstelling Nieuwkoop: Boekestein, Zuijdervliet, Boelee, Van Rijn, Verhage, Verweij, Meertens, Van der Hoorn, Vijfhuizen, Van der Zon, Elmaraije.

Basisopstelling Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Egberts, Oudijk, Van der Pijl, Overbeek, Grimmelius, Van der Straaten, Bouwhuis, Nouwens, Chemlali.