donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTandeloos FC Oegstgeest verliest en haakt af voor toetje

Tandeloos FC Oegstgeest verliest en haakt af voor toetje

-

Derde klasse A (zaterdag) – Onder het genot van een voorjaarszonnetje vond zaterdag de wedstrijd tussen FC Oegstgeest en Alphia plaats. Voor FC Oegstgeest was het de laatste kans om aansluiting met de subtop te houden en stiekem te blijven dromen van een mooi toetje. Geen gemakkelijke opgave tegen een sterke tegenstander die nog volop meedoet voor de titel. Na negentig minuten voetbal was zichtbaar waarom FC Oegstgeest geen aanspraak meer mag maken op de nacompetitie en Alphia nog hoop mag houden op promotie.

Ondanks een redelijk gelijk opgaande wedstrijd kon FC Oegstgeest in aanvallend opzicht geen vuist maken. Alphia daarentegen speelde volwassen en wist dankbaar gebruik te maken van de ruimte die FC Oegstgeest in verdedigend opzicht weggaf. Wederom stond FC Oegstgeest na negentig minuten voetbal met lege handen en rest De Voscuyl-bewoners nog vijf wedstrijden om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten.

Dat er voor beide ploegen wat op het spel stond was vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ifrandi zichtbaar. Beide ploegen begonnen vanuit een gesloten verdediging waardoor beide keepers niet of nauwelijks iets te doen kregen. FC Oegstgeest speelde verzorgd voetbal, maar veelal stokte de aanval rond het zestienmeter gebied. Alphia stelde hier in aanvallend opzicht ook niet veel tegenover. Na wat speldenprikken over en weer was het Alphia dat in de 25e minuut op voorsprong kwam. Na een splijtende pass van Marwan Fennich vond goaltjesdief Jake van Rijn het net (0-1). Na deze openingstreffer bleef het spelbeeld onveranderd waardoor de tweeëntwintig hoofdrolspelers het publiek maar nauwelijks vermaakten.

Na de thee kwam FC Oegstgeest goed uit de startblokken en nam direct het initiatief. Alphia werd op eigen helft achteruit gedrukt en kwam in deze fase nauwelijks van eigen helft af. Toch was het Alphia dat rond het uur spelen de kans kreeg de voorsprong te verdubbelen. Op miraculeuze wijze wist keeper Davey Braggaar de bal via de paal en lat uit het doel te houden. Hierdoor bleef de marge slechts één en mocht FC Oegstgeest hoop houden op een goede afloop.

Deze hoop had Sam Roelen halverwege de tweede helft kracht kunnen bijzetten. Echter wist hij in een 1 op 1 duel keeper Vet niet te verschalken. FC Oegstgeest zette nog een tandje bij waardoor de verdedigende stellingen in toenemende mate aan het afbrokkelen waren. Alphia leunde achterover maakte dankbaar gebruik van de ruimte die het in de omschakelmomenten kreeg. Alphia kon echter nog niet of nauwelijks gebruik maken van de ruimte die het kreeg. Hierdoor bleef FC Oegstgeest in de wedstrijd en bleef het tot de laatste minuut spannend. In de slotminuut had aanvoerder Bob den Hollander de gelijkmaker op zijn voeten. Hij schoot de bal echter  uit een moeilijke hoek hoog over. Ver in blessuretijd maakte Alphia een einde aan de hoop van iedereen die FC Oegstgeest een warm hart toedraagt. Vincent Hoogervorst bepaalde de eindstand op 0-2.

FC Oegstgeest stond na negentig minuten spelen wederom met lege handen en heeft na eenentwintig wedstrijden drieëndertig punten bij elkaar gespeeld. Na de wedstrijd was aanvoerder Den Hollander duidelijk in zijn analyse: ,,We hadden redelijk grip op de wedstrijd echter toonden we weinig daadkracht. Ook waren er fases in de wedstrijd waarbij ons spel slordig was. Hierdoor liepen we te vaak achter de feiten aan. Voor de winterstop speelden we vanuit een gesloten verdediging en wisten we met veel snelheid voorin een wedstrijd te beslissen. Na de winterstop zijn we meer vooruit gaan voetballen waardoor we meer kansen weggeven en wedstrijden onnodig hebben verloren.”

A.s. dinsdagavond speelt FC Oegstgeest om 20.00 uur thuis tegen Lugdunum. Voor Lugdunum staat er nog veel op het spel. FC Oegstgeest daarentegen zal zich willen revancheren van twee nederlagen op een rij.

FC Oegstgeest – Alphia 0-2 (0-1). 26. Van Rijn 0-1, 90. Hoogervorst 0-2.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Braggaar, Lichtenbeld, v.d. Weijden, Nieuwenburg, Bormans, Gianfigio, Roelen, Smallenbroek, Overvliet, Dijkstra, Den Hollander.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, Buijnink, Duurham, Egberts, Flippo,  Fennich, Olivieira, Hoogervorst, Zuijdervliet, Van Rijn.