vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseTandeloos Oegstgeest verliest aansluiting met subtop

Tandeloos Oegstgeest verliest aansluiting met subtop

-

Derde klasse A (zaterdag) – Onder het genot van een voorjaarszonnetje vond zaterdagmiddag de subtopper tussen Alphia en FC Oegstgeest plaats. Achteraf gezien was het affiche veelbelovender dan de wedstrijd zelf. De bezoekers speelden op zich verzorgd voetbal, maar kwamen in aanvallend opzicht tekort en lieten achterin te vaak een steek vallen. Alphia maakte hier dankbaar gebruik van en hield de drie punten eenvoudig op Sportpark De Bijlen. Hierdoor staat de ploeg van trainer Thymen Kruider na dertien wedstrijden op een zevende plaats en verliest het de aansluiting met de subtop.

Na een goede start van de competitie begint de motor van Oegstgeest wat stroever te lopen. Na een teleurstellende 2-0 nederlaag tegen Blauw Zwart stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Alphia op het programma. Een wedstrijd die in het teken stond van aanhaken of afhaken met de bovenste regionen. De verwachting was dan ook een intense wedstrijd, waarbij voor elke bal gestreden zou worden. Niets was minder waar.

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Mossaoul had Alphia het betere van het spel en ontregelde met veel beweging het spel van de ploeg uit Oegstgeest. Al na vier minuten keek Oegstgeest tegen een 1-0 achterstand aan. Met een fraaie steekbal werd Jake van Rijn vrijgespeeld en liet hij keeper Gijs Jansen kansloos. FC Oegstgeest speelde in aanvallend opzicht pover voetbal en creëerde  pas in de 45e minuut een echte kans. De Alphense sluitpost pareerde een inzet van Sam Roelen keurig. In de tussentijd had Alphia de marge verdubbeld. Marwan Fennich stond met een subtiele steekpas aan de basis van het Alphense doelpunt. Dit keer liet Jaouad el Yaacoubi het net bollen (2-0). Met een marge van twee doelpunten zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na de thee een ongewijzigd spelbeeld, waarbij Alphia grip op de wedstrijd bleef houden. FC Oegstgeest verzuimde echter de marge te halveren. Wederom moest aanvalsleider Roelen zijn meerdere erkennen in de Alphense sluitpost Vet. De mannen van Kruider roken bloed en begonnen in toenemende mate de duels te winnen. Het ‘robotvoetbal’ werd omgewisseld door voetbal met passie. Toch juichte het Alphense publiek uiteindelijk. Een ogenschijnlijk slap afstandsschot van Fennich werd door keeper Jansen verkeerd beoordeeld en belandde pardoes in het doel (3-0).

Ondanks alle goede bedoelingen was het duidelijk zichtbaar, dat er na deze tegentreffer iets bij Oegstgeest was geknakt. Alphia speelde met zelfvertrouwen en bravoure en zette dit na een uur spelen om in een 4-0 voorsprong. Dit keer liet Jordy Wentink met een fantastisch schot doelman Jansen kansloos. Niet lang daarna had de marge op vijf kunnen komen, maar de bal verdween via de onderkant van de lat uit het doel. Dat Casper van der Leede met een prima doelpunt Oegstgeest terugbracht tot 4-1 was slechts een doekje voor het bloeden.

Wederom stond FC Oegstgeest na negentig minuten spelen met lege handen en heeft het na twaalf wedstrijden negentien punten bij elkaar gespeeld. Volgende week ontvangen De Voscuyl bewoners VVSB. Wederom een mooi affiche en een nieuwe kans om naar boven te blijven kijken.

Na de wedstrijd was de trainer van Oegstgeest duidelijk in zijn analyse: ,,We speelden vandaag een magere wedstrijd en leken wel robots waarbij de emotie in ons spel ver te zoeken was. Alphia was een stuk agressiever en maakte dankbaar gebruik van ons tandeloze spel. De 3-0 was het kantelpunt in de wedstrijd. Daarna zijn we niet meer in de wedstrijd geweest. Ondanks alle afwezigen hebben we nog voldoende kwaliteit in de selectie. Helaas zat het er vandaag gewoon niet in.”

Alphia – FC Oegstgeest 4 -1 (2-0). 3. Van Rijn 1-0, 27. El Yaacoubi 2-0, 51. Fennich 3-0, 60. Wentink 4-0, 82. Tas 4-1. Scheidsrechter Moussaoul.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, F. Buijnink, Egberts, Olivieira, Flippo, Fennich, Hoogervorst, Van Rijn, Hazebroek, Yacoubi.

Basisopstelling Oegstgeest: Jansen, Lichtenbeld, Dijkstra, Driessen, Bakker, Tijl, Van Moorsel, Gianfiglio, Roelen, Tas, Overvliet.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld

Must Read