donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV laat kans liggen op meer

TAVV laat kans liggen op meer

-

Derde klasse A (zaterdag)- TAVV is al zeker van nacompetitievoetbal en daar heerst grote tevredenheid over. Door een nieuwe misstap van FC Oudewater had de ploeg uit Ter Aar zich echter ook nog kunnen meten in de strijd om de titel. Die kans blijft nu klein want de achterstand op de genoemde ploeg is zeven punten en op Alphia vijf. De blauwwitten kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel thuis tegen Blauw Zwart. Dennis Tijssen, die na gisteren van zijn schorsing van twee wedstrijden af is, over de gemiste kans. ,,We willen met TAVV meer en bij winst hadden we de druk verder opgevoerd. FC Oudewater heeft wat personele problemen en het loopt daar niet zo goed meer. Alphia treffen we dinsdag dus in die zin was een overwinning meer dan wenselijk geweest. En zeker ook mogelijk.”

Naar het idee van de trainer had TAVV bij rust al afstand moeten nemen van de opponent uit Wassenaar. ,,Wij zijn prima gestart en ik heb tal van uitstekende aanvallen gezien. In die periode hadden we al twee keer kunnen scoren. Helaas gingen we daarna mee met het spelen van de lange bal en dat was niet slim.”

Het nog niet veilige Blauw Zwart opende zelfs brutaal de score via Dunke Lagerberg. Donny van der Neut zette Eric van der Hout daarna aan het werk en dat leverde de 1-1 op. ,,Eric gaat het steeds beter doen en daarvoor krijgt hij alle ruimte. We zijn druk met hem bezig (geweest) en hij wordt per week waardevoller voor ons. Hij ziet de ruimtes goed en brengt zo veel gevaar.”

In het eerste kwartier na rust vergat de thuisploeg weer te voetballen tot ergernis van Tijssen, die weet dat zijn ploeg zoveel beter kan. Na een domme overtreding kwam de formatie van Jos van der Helm weer op voorsprong. Vanaf de stip scoorde Bastiaan Hendriksen de 1-2. ,,Daarna zijn we nog aanvallender gaan spelen en die 2-2 kon niet uitblijven en kwam er weer via Van der Hout. De 3-2 zat er ook aan te komen, maar helaas had Robin van Koert pech met een inzet op de paal. We laten weer dure punten liggen en dat is ons de laatste tijd vaker overkomen. We hadden nu veel dichterbij de twee ploegen boven ons kunnen staan. Jammer, maar we blijven erin geloven en gaan zien waar we uitkomen.”

Basisopstelling TAVV: Pater, Modderaar, Van de Voorn, Otto, Konings, Pieterse, Straver, Valentijn, Boodeke, Van der Neut, Van der Hout.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read