donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTeamgeest brengt Lugdunum zege bij koploper DWO (1-2)

Teamgeest brengt Lugdunum zege bij koploper DWO (1-2)

-

Derde klasse A (zaterdag) – Lugdunum leverde afgelopen zaterdag een prima prestatie door bij de nog ongeslagen koploper DWO te winnen. Na de rode kaart voor Adam Drame moesten de Leidenaren in de slotfase met tien man verder, maar de treffer van Koos de Haas na de pauze bleek uiteindelijk voldoende om de drie punten naar de Kikkerpolder mee te nemen (1-2).

Lugdunum –speler Ozan Isitir was na afloop van de wedstrijd zeer te spreken over de verrichtingen  van zijn ploeg: ,,De overwinning van vandaag zie ik echt als een teamprestatie. De teamgeest en sfeer is dit seizoen ontzettend goed bij ons en wij zijn bereid om voor elkaar te knokken. Het was voor ons natuurlijk lekker dat we al vroeg in de wedstrijd door een vrije trap van Rick Arnoldus op voorsprong kwamen. Gaandeweg de wedstrijd bleek ook dat DWO toch niet zo sterk als we vooraf hadden gedacht. We kregen ook goede mogelijkheden op de 0-2, maar onze voorhoede was voor rust nog niet helemaal op dreef.”

Na rust verwachtten we een stormloop van DWO, maar die bleef uit. Helaas kwamen ze toch op 1-1, maar Koos de Haas bracht ons met een schot via de keeper weer op voorsprong (1-2). In de slotfase werd het, vooral nadat we met 10 man kwamen te staan, nog even spannend, maar al met al was het een verdiende zege. Na de nederlaag tegen FC Oegstgeest van vorige week moesten we tegen DWO een resultaat halen om bij te blijven en ik ben blij dat dit is gelukt. We willen meedoen om de bovenste plaatsen en daarom is deze overwinning ook zo belangrijk. De krachtsverschillen bovenin deze klasse zijn klein en ik denk dat Lugdunum dit seizoen een rol van betekenis kan spelen’’, blikte de middenvelder/aanvaller optimistisch vooruit.

SV Aarlanderveen, dat zelf eenvoudig won (zie straks het verslag), nam de koppositie in ten koste van de ploeg van Dennis Olman. DWO staat nu tweede met een punt achterstand op de ploeg van Sander van Dijk. RKDES en Lugdunum volgen met 14 punten voor FC Oegstgeest dat op dertien punten bleef staan na speelronde 7.

DWO – Lugdunum 1-2 (0-1) 4. Arnoldus 0-1, 60. Nocento 1-1, 71. De Haas 1-2.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Hiwat, Beij, Thong,  Arnoldus,  Isitir, Bergwijn, De Haas, Van den Berg, Person.

Must Read