HomeKoudekerkInterviews KoudekerkHongerig Koudekerk wint ruimschoots van flets spelend Warmunda

Hongerig Koudekerk wint ruimschoots van flets spelend Warmunda

-

Vierde klasse A (zaterdag)– Op de eerste officiële complete speeldag stond er gelijk een kraker op het programma. Aan de Gruttolaan ontving Koudekerk de blauwwitten van Warmunda. Een strijd om (voorlopig) de best of de rest want zowel Teylingen als Meerburg staan los en de verwachting is ook dat zij gaan uitmaken wie er kampioen in deze sterke klasse gaan worden. Aangezien beide ploegen ook nog tegen de twee “uit zicht” moeten aantreden is in het spoor blijven noodzakelijk, het besef hiervan was het meest aanwezig bij de Gruttobewoners. Na een ruime 3-0 voorsprong bij rust gaf het scorebord na 90 minuten voetbal een geenszins geflatteerde 5-2 aan. Na de stormen Dudley en Eunice hadden de bezoekers kennisgemaakt met een storm genaamd Koudekerk.

Na onderweg diverse obstakels van de eerder genoemde stormen te hebben getrotseerd kwam uw verslaggever van dienst ruim op tijd aan in het stadion el Grutto, en zag daar op een van de bijvelden voorzitter Rik Winterink een jeugdwedstrijd fluiten. Dat de beste man later ook nog met een fototoestel langs de lijn bij het vlaggenschip te bewonderen was, is misschien wel tekenend voor een echte dorpsclub, waarvan akte.  Goed ook om te zien was de aanwezigheid van Nico van der Salm op de tribune. Gaan we naar de wedstrijd dan zien we een opvallende positiewisseling bij het team van trainers Barry van Rijn en Remco Breuer, spelers Sjoerd Winkelman en Sohrab Safi stonden op elkaars plek.

,,Na de bekerwedstrijd tegen Den Hoorn heb ik kort in het ziekenhuis gelegen door pijn aan mijn ribben, vorige week kreeg ik er weer een tik op en wilde ik vandaag uit de duels blijven. Vandaar de wisseling met Sohrab”, aldus Winkelman die zich in de tweede helft moest laten vervangen in verband met een blessure aan zijn duim.

Het eerste gedeelte voor de rust was er een van aftasten, de bal ging veelvuldig rond en zo af en toe werd er een speldenprikje uitgedeeld en moesten beide keepers een keer handelend optreden. Ruben van den Berg, speler van Koudekerk, wakkerde hierna het vuurtje aan en ging voorop in de strijd. Na een klein half uur spelen stond de gastheer op voorsprong. Een ouderwetse een-twee door het midden tussen Yvar de Groot en spits Mike van Velzen werd door laatstgenoemde ietwat fortuinlijk achter doelman Rens van der Zwet geschoten en was daar de gewenste voorsprong voor de ploeg van trainers Jarno Verweij en Gert Labots. Nauwelijks tien minuten later verdubbelde De Groot de voorsprong, vanaf een meter of 25 zag hij de keeper iets te ver voor zijn doel staan en stiftte de bal in het net. Een comfortabele voorsprong zo vlak voor rust, het wachten was op een antwoord van de Warmonders.

Direct na de aftrap kwam er een kans op de aansluitingstreffer maar was het Roy Dorrepaal die met zijn vingertoppen de bal beroerde. De bezoekers speelden de eerste helft gelaten, misten een spits als aanspeelpunt en zochten veelvuldig de rappe Kevin van Bentem maar de meeste crossballen kwamen niet aan.  Kwam die een keer wel aan dan was het direct gevaarlijk en had Daan van der Zwet het lastig en dat ging ook ten koste van een gele kaart.  De thee kwam voor de gasten als geroepen, een verschil van twee, wat verse wissels en een peptalk kunnen vaak wonderen doen maar daar dacht Sem van Aalst anders over want die zorgde met aan rake strafschop voor een 3-0 ruststand.

De tweede helft kenmerkte zich door de vele wissels, halverwege mocht Sidney de Schepper ook nog een duit in het zakje doen. De al maanden goed en constant spelende verdediger schoot de 4-0 binnen na weifelend optreden van doelman Van der Zwet en daarmee zat de wedstrijd op slot. Binnen een tijdsbestek van twee minuten stond het ineens 4-2 door een eigen doelpunt van Sander Schmand en een treffer van Robert Steemers. Wie dacht dat de wedstrijd, met nog een kleine 20 minuten te spelen, spannend werd kwam bedrogen uit want het was man of the match Van Velzen die zijn tweede van de middag en tevens eindstand binnenschoot.

Een ruime overwinning voor de thuisploeg, de bezoekers stonden er bij en keken er naar. Nauwelijks bezieling, weinig creativiteit en onsamenhangend. De thuisploeg manifesteerde zich veel meer als team, en hebben in spits Van Velzen een meevoetballende kapstok die altijd aanspeelbaar is.

Bij de onfortuinlijke Winkelman was er na afloop vooral berusting. ,,Het zat er vandaag niet in, Koudekerk speelde goed en de winst was dan ook volkomen terecht. Als wij zo spelen als vandaag dan gaan wij verder geen rol van betekenis meer spelen en moeten we uitkijken dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat.” De gelatenheid bij Winkelman is misschien wel kenmerkend voor de fase waarin Warmunda zit, normaal gesproken vol gif in het veld en na afloop balend van een nederlaag.

De man in vorm bij Koudekerk, de fitte en pas vader van een prachtige dochter geworden De Schepper, was the day after duidelijk in zijn commentaar. ,,Ik heb genoten van ons spel. We hebben als team gespeeld en geknokt en ook voor de toeschouwers een mooie wedstrijd op de mat gelegd. Op voorhand had ik wel wat meer van Warmunda verwacht, maar dat is ook een compliment naar ons toe. De derde plek is ook waar we horen te staan nu. De twee ploegen boven ons zijn beter aan het seizoen begonnen maar als wij in deze flow kunnen doorgaan dan kunnen wij ze het nog knap lastig maken. Ik heb veel plezier in het spelletje en vertrouwen in dit team en staf om iets moois neer te zetten.”

Koudekerk – Warmunda 5-2 (3-0).  27. Van Velzen 1-0, 37. De Groot 2-0, 43. Van Aalst 3-0, 64. De Schepper 4-0, 71. Schmand (e.d.) 4-1, 73. Steemers 4-2,  77. Van Velzen 5-2.

Koudekerk: Dorrepaal, De Schepper, Schmand (Bakker), Van den Berg, Van Velzen, Van Aalst, De Groot (Van Veen), F. Roosenbrand, De Herdt, Van der Zwet (Van Asch), Van Tulder (De Wit).

Warmunda: Van der Zwet, Komen (Seegers), Witkamp, Winkelman (Kortekaas), Sohrab Safi, Steemers, Van Noort (Van Leeuwen), Van Bentem, Van Ulden, Van Rijn (Van Riessen), Vis.