dinsdag, oktober 3, 2023
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk blijft jager na winst op LSVV'70 (plus podcasts)

Koudekerk blijft jager na winst op LSVV’70 (plus podcasts)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na de verloren studentenderby tegen Football Factory diende LSVV’70 zaterdagmiddag de draad weer op te pakken. Doordat de ploegen in het rechterrijtje van de vierde klasse dicht op elkaar staan, is elk punt van belang voor de Leidenaren. Koudekerk staat daarentegen vrij eenzaam op plek drie, in achtervolging op Meerburg en Teylingen. Op basis van de ranglijst behoorde de ploeg van trainers Jarno Verweij en Gert Labots te winnen. De Koudekerkers maakten daarin geen fout tegen een strijdvaardig LSVV’70 en namen de drie punten mee naar de thuisbasis.

Het publiek langs het kunstgras van de Kikkerpolder hoefde niet lang te wachten op het eerste doelpunt. Binnen tien minuten begon Mike van Velzen aan een slalom in de vijandelijke zestien. Na het omspelen van de doelman schonk de spits zichzelf een niet te missen kans: 0-1. Langs de lijn werd al even gevreesd voor een grote score bij de Leidenaren, maar deze angst werd al snel teniet gedaan. LSVV’70 deed namelijk het enige juiste: snel de gelijkmaker forceren. Nadat de verdediging van Koudekerk niet onder de druk uit kon voetballen, nam Alphert Christina- voor de zoveelste keer van stal gehaald in de voorbije jaren- de bal vol op de pantoffel. Doelman Roy Dorrepaal hoorde de bal slechts in het dak van het doel gaan.

Na het spektakel van het eerste kwartier speelden beide ploegen met meer rust, wat tot minder kansen leidde. Koudekerk had veelal de bal, maar kon de aanval nog niet veel in stelling brengen. Pas na een halfuur kregen de bezoekers weer een kans op een hernieuwde voorsprong. Van Velzen werd opzichtig neergelegd in de zestien, waarna de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees. Sem van Aalst benutte de strafschop door doelman Thomas Waasdorp de verkeerde hoek op te sturen: 1-2.

De organisatie van LSVV’70 achterin was goed. Er werd weinig ruimte weggegeven, waardoor de doorgaans trefzekere voorhoede van Koudekerk er met moeite doorheen kwam. Zelf probeerden de Leidenaren veel de diepte te zoeken via Jiddo Doornenbal. Onder leiding van Fabian Roosenbrand stond de Koudekerkse verdediging echter als een huis. Vlak na rust probeerde Freek Jansen het daarom van afstand. Na een afgeslagen corner haalde de trainer/speler hard uit, maar zijn inzet vloog net over de kruising.

Na ruim een uur spelen volgde de grootste kans voor LSVV’70. Van dichtbij schoot Doornenbal hard in, maar zijn inzet stuitte op de alerte Dorrepaal. Ondertussen kreeg Koudekerk meer en meer de overhand. LSVV’70 probeerde nog wat te forceren door Jos van Beuningen naar de spits te sturen, maar Doornenbal en hij kwamen niet vaak verder dan de middellijn. Een kwartier voor tijd leek Koudekerk de wedstrijd echt te beslissen. Ruben van den Berg draaide knap weg rond het strafschopgebied. Met een bekeken krul verraste hij Waasdorp: 1-3.

De druk op het Leidse doel hield aan. Pogingen van Joep van Tulder, Van Aalst en Van Velzen vonden het net niet, waardoor de spanning nog enigszins in de wedstrijd bleef. Vlak voor tijd trok Koudekerk de overwinning toch definitief over de streep. Een scherpe corner van Van Tulder werd hard binnen gekopt door Van Velzen, die daarmee voor zijn tweede treffer van de dag tekende.

LSVV’70 toonde veel inzet, maar kon dit nog niet omzetten tot meerdere doelpunten. Komende week wacht titelkandidaat Meerburg. Koudekerk maakt dinsdagavond al zijn opwachting tegen Teylingen, de andere titelkandidaat. Zaterdag reist Woubrugge af naar Koudekerk.

LSVV’70 – Koudekerk 1-4 (1-2). 9. Van Velzen 0-1, 14. Christina 1-1, 30. Van Aalst 1-2 (penalty), 77. Van den Berg 1-3, 82. Van Velzen 1-4.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van Beuningen, Huisman, Van der Meij, Baarda, Jansen, Lagas, Van der Graaf, Groenendijk, Christina, Doornenbal.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van der Zwet, Roosenbrand, Van Rijswijk, De Herdt, Schmand, Van den Berg, De Groot, Van Aalst, Van Velzen, Van Tulder.

Beluister hier nog vraaggesprekken van Ronald Rosdorff met Jos van Beuningen (LSVV’70) en Ricardo van Rijswijk (Koudekerk):

Must Read