woensdag, oktober 5, 2022
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk krijgt Woubrugge er laat onder

Koudekerk krijgt Woubrugge er laat onder

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Er zijn van die wedstrijden waarbij doelwachters niet te kloppen lijken. Halverwege had het zomaar al 3-3 kunnen zijn bij het treffen tussen Koudekerk en Woubrugge. Na de rust kreeg de thuisploeg nog legio kansen, maar het duurde tot pakweg een kwartier voor tijd voordat het net werd gevonden. Kort voor het einde kon er nog een keer worden afgetrapt en dat was opnieuw door Woubrugge. De thuisploeg won uiteindelijk verdiend, maar de bezoekers hadden zich kranig geweerd. En dan vooral Michael Kneulman. Dat bij de gastheer Roy Dorrepaal werd uitgeroepen tot MotM was al evenmin verwonderlijk.

Woubrugge opende brutaal en liet zien dat het geen trek had in een nieuwe oorwassing. De heenwedstrijd was in 0-6 geëindigd en in dat duel, gespeeld onder erbarmelijke omstandigheden, kon de ploeg van Barry Buntsma enkel naar adem happen. Koudekerk zou dus geen makkelijk vrachtje krijgen dit keer en dat maakte de ontmoeting ook het kijken meer dan waard.

De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots was op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van het gewonnen duel tegen Warmunda (0-4). Zo ontbrak onder meer sterkhouder Sidney de Schepper. Aan de overkant waren er meer personele problemen. Zo ontbrak Gino Rolfes, smaakmaker, nadat hij was uitgevallen tegen Roodenburg op de voorbije speeldag. Opvallend was dat Buntsma Robbin van der Hulst zijn debuut gunde en later mocht ook Javier de Grauw, ook uit de JO19-1, zijn opwachting maken. Met Riko Buntsma, Thijs Peters en Tim van der Doef waren er nog meer youngsters aan boord.

Zoals gezegd opende Woubrugge sterk en dat resulteerde in kansen voor Van der Hulst, en tweemaal Van der Doef. Dorrepaal voorkwam telkens weer een bijna zeker lijkend doelman. Collega Kneulman kon ook allerminst een atv-dag opnemen aan de Gruttolaan. Hij moest inzetten van Mike van Velzen (2), Ruben van den Berg en de al vroeg ingevallen Daan van der Zwet (Sander Weijman viel al vlot uit) pareren.

Woubrugge deed in die fase niets onder voor de formatie die zich naar de nacompetitie wil spelen. Gaandeweg de eerste helft werd het wel meer tegenhouden voor de ‘Nolina Boys’, maar anders was er altijd nog Kneulman om de reddende engel te spelen. Het was bijna onbegrijpelijk dat de ploegen de kleedkamers opzochten met de brilstand, maar het beloofde daardoor wel een spannende tweede helft te worden.

Dat bleef het ook geruime tijd, hoewel het inmiddels eenrichtingsverkeer geworden was. Sporadisch kwamen de donkerblauwen er nog uit en dat had ook te maken met het gegeven dat Kevin Veltman uit het front was weggehaald om achterin als extra slot op de deur te kunnen fungeren. De nummer zes speelde in beide linies een prima pot, maar zag het onheil meer en meer op zich afkomen.

Tal van kansen werden gecreëerd en het trainersduo van de thuisploeg kon bijna niet geloven dat het gewenste doelpunt maar uitbleef. Toen Sem van Aalst kiezelhard op de kruising knalde, leek het erop of de thuisploeg het simpelweg niet voor elkaar zou krijgen om het verschil te maken. Koudekerk bleef evenwel het geloof houden en werd daar uiteindelijk voor beloond. Kneulman redde nog op een inzet van Van Velzen, maar in de rebound zorgde Van Aalst nu wel voor de bevrijding. In de slotfase pikte Van Velzen zijn doelpunt weer mee en pas tegen sluitingstijd kon dus met zekerheid een ‘eentje’ worden ingevuld op het totoformulier.

Verweij: ,,Uiteindelijk een terechte overwinning, maar we hebben het onszelf onnodig lastig gemaakt. Het begin was slap en we stonden niet goed. Daardoor moesten we diverse keren omschakelen en extra meters maken. Een groot compliment voor Roy die ons diverse keren heeft gered. Wanneer ik toch complimenten aan het uitdelen ben dan moet ik zeker ook Michael Kneulman benoemen. Onze oud-keeper keepte ook fantastisch en met een gemiddelde doelman was het zeker 5-0 geworden. Nu viel de uitslag mager uit, maar we willen deze lijn nu graag doortrekken om ergens voor te blijven spelen. Nu op naar Football Factory.”

Buntsma: ,,Jammer dat we verre van compleet waren en met 4 spelers moesten beginnen die absoluut niet fit waren, die heb ik er ook na 70 minuten af moeten halen en hierdoor niet meer de kwaliteit konden leveren die nodig was om ook het laatste kwartier te kunnen overleven. Goede ploeg hoor dat Koudekerk…”

Buntsma verloor dan wel met zijn brigade, maar kon niet ontevreden zijn over de teamprestatie. Woubrugge liet zien strijd te kunnen leveren en bij vlagen was het voetballende niveau ook alleszins acceptabel. De ploeg is zeker nog niet veilig, maar moet houvast hebben gekregen door de zege op Rodenburg en het verdienstelijke optreden op bezoek bij de nummer 3.

Koudekerk- Woubrugge 2-0 (0-0). 74. Van Aalst 1-0, 84. Van Velzen 2-0. Scheidsrechter: Wieman.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Weijman, Roosenbrand, Van Rijswijk, De Herdt, Schmand, Van Aalst, Van den Berg, Van Heerdt, Van Velzen, De Groot.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, B. van der Geijn, Verhoef, Peters, Gorter, Hoogendoorn, H.Buntsma, Van der Hulst, R. Buntsma, Veltman, Van der Doef.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read