zondag, augustus 14, 2022
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk 'opeens' grootste titelkandidaat

Koudekerk ‘opeens’ grootste titelkandidaat

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Teylingen ging vrijwel het gehele seizoen voorop in de stoet en volgens alle kenners zou de ploeg van Rob Jonkman de eerste plaats vrijwel zeker niet meer afstaan. Op de voorlaatste dag ging het evenwel mis. Er werd voor het eerst een nederlaag geleden (zie het verslag op onze site, SJZ won met 5-1) en wellicht is die uitglijder meteen fataal. Koudekerk profiteerde als een ware aasgier en heeft nu de beste papieren op de titel op basis van een beter doelsaldo (63 om 50). Daarbij hielp de zege op Kickers’69 zeker ook. In Leimuiden werd het 1-4 voor de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots.

Verweij was uiteraard blij met de zege op Kickers’69 en zeker ook trots op de gespeelde wedstrijd door zijn ploeg. Eerlijk was hij tegelijkertijd na het bekend worden van de misser van Teylingen. ,,Natuurlijk is er altijd hoop, maar met dit scenario hadden we geen rekening gehouden. Natuurlijk, SJZ in goeden doen is een lastige tegenstander. Zelf verloren we er thuis van en dan hoop je dat ze het Teylingen lastig kunnen maken. Dan hoor je achteraf dat het 5-1 is geworden en dan is dat nauwelijks te geloven. Wel trek ik meteen aan de noodrem want we zijn er natuurlijk nog niet.”

Volgens de trainer van de vooraf nummer twee kwam zijn ploeg sterk uit de startblokken. ,,In de eerste twintig minuten hadden we de controle en raakten we de paal en er was een penaltymoment. Daarnaast kregen we nog twee kansen en het had zomaar snel 0-2 of 0-3 kunnen staan. Dat we vervolgens toch op 0-1 kwamen was terecht, maar geleidelijk aan hadden we zeker meer moeite met Kickers. Zij hielden het compact en kwamen goed in het duel. Met 0-1 was het natuurlijk nog niet gelopen.”

Verweij hield zijn ploeg voor hetzelfde spel te hanteren en te loeren op fouten bij de thuisploeg. ,,Toch kregen zij al een kans en we werden zo gewaarschuwd. De 1-1 (doelpuntenmaker Hessel den Hoed, HK) viel echter alsnog en dat was wel even schrikken. Wel was het zo dat wij ook kansen kregen en met vers bloed, Yvar de Groot en Akke Pennin, werden we alsmaar gevaarlijker. In het slot van het duel liepen we weg en uiteindelijk werd het alsnog een tamelijk grote uitslag. Ja, daarvoor mogen we zeker Mike van Velzen bedanken. Hij scoorde alle doelpunten, het is gewoonweg een topper. Daarbij wil ik verder zeker niemand tekort doen, want ik vind dat de ploeg mentale weerbaarheid heeft getoond.”

Tijdens het treffen in Leimuiden wilde Verweij voor zichzelf en de spelers geen informatie hebben vanuit Zoeterwoude. ,,De focus moet op jezelf blijven en op andere ploegen heb je geen grip. Een enkeling kreeg wel de tussenstand door tijdens de middag en op een zeker moment werd wel duidelijk dat Teylingen aan de verliezende hand was. Maar nogmaals; als je het eerst zelf verkloot dan heb je daar niets aan. Dat is ook onze zienswijze voor volgende week nu. Roodenburg komt naar ons toe en is nog niet veilig. Dus we zullen nog een keer ons ware gezicht moeten laten zien. Een uitglijder kan fataal zijn. Wie had bijvoorbeeld verwacht dat Teylingen weken terug niet zou winnen van MMO? We hebben dus nog niets, maar het mag duidelijk zijn dat er nu een grote kans ligt om het af te maken. Ik heb trouwens nog wel graag een goed woordje over voor mijn collega Dennis Bos. Hij speelde met een jonge ploeg en ze hebben het ons niet makkelijk gemaakt. Er zijn in deze klasse zat ploegen waar je zomaar averij tegen kunt oplopen. Al met al denk ik dat Teylingen, Koudekerk en Meerburg in de derde klasse thuishoren. En als SJZ en/of Warmunda compleet is/zijn dan zou dat ook voor deze clubs geen onmogelijke stap zijn.”

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van Veen, De Schepper, Van Rijswijk, De Herdt, Schmand, Van den Berg, Bakker, Van Tulder, Van Velzen, Van Aalst.

Foto’s: met dank aan Koudekerk!

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read