vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseKoudekerkKoudekerk vloert SJZ en blijft geloven in titel

Koudekerk vloert SJZ en blijft geloven in titel

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De spanning in de vierde klasse A neemt steeds meer toe naarmate het einde van de competitie nadert zowel aan de bovenkant van de ranglijst als aan de onderkant van de ranglijst. Op een heerlijke zonnige zaterdag stond de wedstrijd van nummer vier tegen nummer twee op de rol. Ofwel SJZ tegen Koudekerk.
Een wedstrijd die begon alsof er toch wat spanning op de benen stond bij de spelers van beide ploegen. De intenties waren meer dan goed, maar toch was er regelmatig balverlies aan beide kanten waardoor de wedstrijd lekker heen en weer golfde en prima te doen was voor de toeschouwers. Dan was SJZ weer in de aanval, dan waren het weer de bezoekers uit Koudekerk aan den Rijn.
Vanuit het niets besloot Ricardo van Rijswijk ter hoogte van de middellijn op het doel van Gijs Brinks te schieten. Een ritueel wat hij vaker probeert. Ondanks dat de bal lang onderweg was, leek Brinks verrast en wellicht wat gehinderd door de zon, daardoor vloog de bal over hem heen en in het Zoeterwoudse doel met de 0-1 tot gevolg. Een prachtig doelpunt volgens de aanhangers van Koudekerk, die dat met tevredenheid aanschouwden.
Uiteraard was het gevoel aan de Zoeterwoudse kant iets anders. SJZ trok zich niets van de achterstand aan en ging gewoon verder met de aanval zoeken. Een prima actie van de goed spelende Mitchell Hensing over de linkerkant werd niet omgezet tot een doelpunt doordat keeper Roy Dorrepaal met twee geweldige reflexen de bal uit zijn doel hield. De laatste redding zelfs met zijn voorhoofd, die breed en groot genoeg bleek te zijn om het schot van Marc Griffioen niet in het netje te doen belanden. Dorrepaal schudde wat met zijn hoofd en ging weer over tot de orde van de dag.
Niet lang daarna brak Koudekerk uit via Sem van Aalst en daar waar iedereen dacht dat hij zou kiezen voor een breedtebal op twee vrijstaande medespelers koos Van Aalst ineens voor een schot op doel in de korte hoek. De ongelukkige Brinks leek verrast te zijn door deze keuze, reageerde te laat waardoor de bal als een granaat tegen de touwen sloeg (0-2). Met deze stand gingen de beide ploegen aan de thee waarbij in de kleedkamer bij Jarno Verweij en Gert Labots ongetwijfeld een ander gevoel heerste dan bij de mannen van Arie van Duijn.
De instructies van Van Duijn leken aan te komen want SJZ startte fanatiek aan de tweede helft met de duidelijke drive om snel een aansluitingstreffer te maken en Koudekerk het vuur aan de schenen te leggen. Zowel aan de bal als in de persoonlijke duels gingen de SJZ-ers flink aan de bak en dat leverde soms wat opstootjes en onderlinge irritaties op in deze verder uiterst sportieve en vermakelijke wedstrijd.
Zoals zo vaak viel de volgende treffer aan de andere kant. Joep van Tulder zette een goede actie in op de rechterflank en leverde een voorzet af die eenvoudig in de handen van Brinks terecht kwam. Waar iedereen dacht aan het einde van de aanval geloofde Mike van Velzen in een ander scenario. Helaas voor Brinks kwam dat laatste uit, de bal viel uit de handen van de SJZ-doelman en Van Velzen was er als de kippen bij om de bevrijdende 0-3 binnen te tikken.
Daarmee verdween langzaam het geloof in een goed resultaat bij de mannen van Van Duijn. Koudekerk pakte steeds meer de controle over de wedstrijd en SJZ probeerde dapper om een treffer op het scorebord te krijgen. Griffioen ondernam diverse pogingen om de bal achter Dorrepaal te krijgen, maar de ballen gingen net voorlangs of Dorrepaal lag weer in de weg met een schitterende reflex tot frustratie van Griffioen die zijn armen vol wanhoop in de lucht gooide.
Niet lang daarna stuurde Ruben van den Berg Van Velzen weg met een slim steekballetje. De spits omspeelde Brinks en kon half struikelend zijn tweede doelpunt van de middag in de analen bijschrijven.  Een goede actie van wederom Hensing leverde de eretreffer van Griffioen op. Loon naar werken met de hatelijke nul van het scorebord, 1-4.
Invaller Roger Loos had niet lang daarna nog de 2-4 op zijn schoen maar schoot de bal hoog over.
Het slotakkoord was voor Koudekerk. Van Velzen leverde de bal panklaar aan bij Yvar de Groot die met een subtiele voetbeweging (bewonderenswaardig op die leeftijd) de eindstand van 1-5 op het wedstrijdformulier bracht. Niet lang daarna floot scheidsrechter Wouter van Velthuijsen voor de laatste keer.
Even los van het resultaat, uw LAV-verslaggever had verder een hele leuke middag met name door de ontvangst bij SJZ, het traditionele stukje taart in de bestuurskamer en het weerzien met zijn pupillen van tien jaar geleden.  Zowel SJZ als VVK spelen nog om de prijzen, nacompetitie dan wel kampioenschap. Het belooft een leuk einde van de competitie te worden in ieder geval.
Basisopstelling SJZ: Brinks; Hilders; Plooij; Hensing; Rietkerken; Berg; Van Kampen; Wansink; Griffioen; De Klerk; Van Rijn
Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal; De Schepper; Van Rijswijk; Van Heerdt; Van Den Berg; Van Velzen; Van Aalst; Van Veen; F. Roosenbrand; Van Der Zwet; Van Tulder
Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read