HomeDerde klasseKoudekerkKoudekerk vreet SJC met huid en haar op

Koudekerk vreet SJC met huid en haar op

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Voor deze zaterdag stond de wedstrijd tegen SJC op de rol voor nummer twee Koudekerk. Een lastige te bespelen ploeg met veel spelers die in een niet al te ver verleden hun kunsten op hoger niveau toonden. Kortom Koudekerk moest aan de bak om de druk op koploper Teylingen te blijven houden.
Van scratch af aan toonde Koudekerk de wil om SJC geen adem te geven en rustig te kunnen opbouwen. Die pressie leverde al in de beginfase een paar flinke kansen op. Zo was Ruben van den Berg het eindstation van een aantal combinaties tussen Wessel Bakker, Mike van Velzen en van den Berg zelf. Helaas voor iedere VVK-aanhanger werd deze schitterende aanval niet omgezet in een doelpunt maar in een corner. Deze hoekschop werd goed ingekopt door Sidney de Schepper maar van de doellijn gehaald, de toon was gezet.
De sympathieke SJC-doelman Sven Vinkeles wist dat een hete middag kon gaan worden en niet alleen door de zon. Koudekerk begon deze middag zonder vaste krachten als Bas van Heerdt, Fabian Roosenbrand en Roy Dorrepaal die allen niet fit genoeg waren. Joep van Tulder begon op de bank i.v.m. fysiek ongemak. Daarvoor speelden Wessel Bakker (werd na een goede partij terecht tot man of the match verkozen), Gino de Herdt en Mitchell Goudkuil. Ondanks deze afwezigen stond er een goed en gedreven team in de kunstmatige wei.
SJC, ook gehavend,  liet bij vlagen zien over voetballend vermogen te beschikken, desondanks was het Van Velzen die de 1-0 scoorde. De spits was het eindstation van een aanval die begon bij Ricardo van Rijswijk. De verdediger wist zijn kompaan aan de linkerkant, Yvar de Groot, in de diepte weg te sturen. De Groot sneed direct naar binnen en vond na wat kapbewegingen Van Velzen, die geen moeite had om de bal in het lege doel te schuiven.
Tot overmaat van ramp moesten de bezoekers uit Noordwijk al snel twee wissels toepassen vanwege opgelopen blessures. Koudekerk greep steeds meer het initiatief zonder tot grote kansen te komen, veel werd de combinatie gezocht in de as daar waar het overvol was. Gezien de fitheid van de Koudekerkse ploeg en die van de opponent uit Noordwijk had wellicht meer de vleugel gezocht moeten worden om SJC veel meters te laten maken door de bal via tussenstations snel van kant naar kant te laten gaan. Daarmee zouden vanzelf de gaten vallen bij SJC. Nu konden de gasten vanuit de verdedigende stellingen een paar keer venijnig uit de hoek komen en te profiteren van de veldbezetting bij Koudekerk, echter zonder het gewenste resultaat.
Halverwege de eerste helft vond Van den Berg de diep weglopende Bakker met een prachtige lengtebal. Bakker wist daar wel raad mee, kapte de keeper en meegelopen verdediger uit en schoof beheerst de 2-0 tegen de touwen, een prachtig doelpunt.
Het gaf Koudekerk rust en SJC oogde aangeslagen. Het zat SJC niet mee want Vinkeles raakte geblesseerd aan de lies bij het trappen van een achterbal, dusdanig dat hij na de rust niet meer terugkeerde en een veldspeler op doel moest.
In de tweede helft werd het dan ook een walk-over, uw verslaggever zit nu met zijn arm in een mitella van het vele noteren van de doelpuntenmakers. De pen raakte leeg en het papier stond in brand zo vaak moest er geschreven worden.
Daan van der Zwet vond met een steekballetje Van Velzen die handig wegdraaide en zijn tweede van de middag binnenschoot. Dat voorbeeld werd niet lang daarna herhaald door Bakker die met zijn tweede van de middag de 4-0 op het scorebord bracht.
Daarna werd het 5-0 via een penalty van Sem van Aalst (Van Velzen was gevloerd). De 6-0 kwam op naam van invaller Akke Pennin (terug van een blessure) na een goede actie van Van Aalst.
De 7-0 was van Gino de Herdt na een voorzet van Van Tulder. De 8-0 was wederom van Van Aalst en de 9-0 van invaller Jorin Roosenbrand die een corner met zijn brede borstkas langs de doelman wist te frommelen. Leuk was nog de invalbeurt van Cedric van der Haas die na lang blessureleed en de coronaperiode eindelijk weer zijn minuten in het vlaggenschip kon maken. Het siert SJC dat ze zich uiterst sportief bleven opstellen ondanks de vele teleurstellingen, deze middag. Na exact 90 minuten floot de goed leidende Erwin Theunissen voor de laatste keer en kon er een pilsje worden genuttigd.