vrijdag, maart 29, 2024
HomeInterviews algemeenMike van Velzen: ,,Koudekerk hongerig naar succes”

Mike van Velzen: ,,Koudekerk hongerig naar succes”

-

Gisteren stond dit onderhoud al in het Leidsch Dagblad. Voor wie geen krant heeft/ leest of nog geen kans had te lezen hierbij alsnog een mogelijkheid de uitgebreide versie te bekijken.

Koudekerk kreeg het afgelopen zaterdag niet cadeau op bezoek bij MMO. Uiteindelijk maakten enkele specifieke kwaliteiten het verschil (0-3) en zo bleef de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots in het spoor van Meerburg en Teylingen. In de laatste vijf ontmoetingen werden dertien punten opgehaald en dat heeft onmiskenbaar onder meer te maken met de rol van spits Mike van Velzen. In Hoogmade scoorde de dertiger niet, maar de defensie van de ploeg van John van Berkel had de handen wel vol aan hem en niet zelden moest er ingegrepen worden met overtredingen.

,,Na afloop ben ik snel op het bankje gaan liggen thuis. Ik had forse spierpijn, maar dat had zeker ook te maken met het gegeven dat ik net Corona achter de rug had. Het ging er best fysiek aan toe en daar was ik al eerder slachtoffer van. Zo was ik bont en blauw na een oefenduel in de voorbereiding tegen Zevenhoven waardoor ik er vier weken uit lag. Daarnaast had ik aan het begin van het seizoen een ongelukje bij een klus dus ik heb niet alles mee kunnen spelen.”

Een strop voor Koudekerk, want de speler die al een paar keer eerder besloot lager te gaan spelen bij zijn vrienden in het derde kon het niet laten nog eens voor de hoofdmacht te gaan spelen. Dat besluit werd op de Gruttolaan met gejuich ontvangen. ,,Eerder heb ik onder Alex Redel twee keer promotie misgelopen en het begon vorig seizoen toch weer te jeuken om aan te sluiten. ,,Wat mij betreft een prima keuze. Mijn beste vrienden spelen in het derde en met hen trek ik buitenom het voetbal het meest op. In de selectie voel ik me evenwel goed thuis. Een mix van ervaren jongens, heuse talenten en een groep daartussen. Ik wil het dolgraag meemaken om kampioen te worden of om promotie af te dwingen. Drie drive heb ik nog steeds omdat ik op zich wel fit ben. Ik squash en doe elke dag aan fitness en speel op zondag ook nog in de zaal. Dus wat dat betreft maak ik mijn meters wel. Ik heb nog steeds de innerlijke drang naar prestatievoetbal.”

De sterke aanvaller, werkend bij de Rabobank Utrecht,  staat ook bekend om zijn derde helft. ,,Haha, ja ik mag graag lol hebben na afloop. In die zin heb ik het wel een tijdje lastig gehad. In december vierde ik vakantie op Curaçao en daar mocht alles. Terug in Nederland was er de lockdown en dat viel me zwaar. Maar dat biertje na de wedstrijd komt er gelukkig weer aan. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Warmunda en ik verheug me nu al op die pot en het vervolg van die dag. Helaas hebben we aan het begin onnodig wat punten verspeeld en dat betekende dat we in de achtervolging moesten. Nu gaat het veel beter en willen we de druk op voeren.”

Vervolgend: ,,Die benoemde mix van spelers maakt ons sterk en ik vind dat we voor ons niveau een bank hebben die jaloersmakend is. De trainers raken daarnaast de juiste snaar en we zijn niet minder dan de huidige koplopers. Alleen kom je er niet met enkel hard werken en komen er nog zat lastige potjes aan. Ook tegen laagvliegers omdat die nu kunnen degraderen naar de vijfde klasse. Met MMO hadden we een stugge tegenstander op een moeilijk te bespelen veld met een straffe wind. Dat zijn gewoonweg niet de meest eenvoudige potjes. Toen FC Boshuizen nog in competitie zat, speelden ze gelijk bij Teylingen. LSVV’70 won van Warmunda en Meerburg had de grootste moeite om Kickers’69 eronder te krijgen. Het zijn dus niet per se zekerheidjes ondanks dat er meer kwaliteit in huis is. We zijn in elk geval erg hongerig naar succes en dat betekent dat je deze wedstrijden gewoonweg moeten winnen. Er staat nu een fraaie serie, maar er is meer nodig. We gaan daar vol voor.”

Van Velzen roemt onder meer Sem van Aalst, Gino de Herdt en Stan van Veen. ,,Jonge knapen met potentie. En als ik zie hoe Sidney de Schepper zich achterin manifesteert dan zeg ik ‘hulde’. Verder hebben we met Roy Dorrepaal een prima keeper en er is de nodige ervaring aanwezig. Echt, het is en hartstikke leuke groep. Jammer dat we Akke Pennin nog moeten missen. Worden we ook niet minder van als hij weer kan spelen.”

Van Velzen staat op 1 treffer en dat is nog niet geheel naar wens. ,,Tegen FC Boshuizen maakte ik er wel drie, maar die zijn niet in de boeken verschenen. Voor mezelf reken ik ze mee, want ik wil eigenlijk nog wel richting de twintig. Dat wordt echter al heel moeilijk want ik heb dus niet alles mee kunnen spelen. Maar geloof me, dat is voor mij verder ondergeschikt. Ik tracht met mijn spel mijn inbreng te hebben en we hebben maar 1 wens en dat is om terug te keren naar de derde klasse. Daar ligt de volledige focus op.”

Zijn medespelers uit het derde begrijpen de keuze van de vlot babbelende puntspeler. ,,Zij gunnen het mij zeker en ze komen nu ook gewoon kijken naar het eerste. Dus dat is ook nog een voordeel. Verder mag ik nog op trainingskamp mee dus dat zit allemaal wel goed met die gasten. Eerder stapte ik al twee keer weg uit de hoofdmacht. Het hoort een beetje bij mij.”

Van Velzen wil tenslotte nog iets kwijt en ach we zijn de moeilijkste niet bij LAV. ,,Ik heb sinds kort een eigen bedrijfje. Ik organiseer teamuitjes en teamweekenden. Nieuwsgierig? Kijk gerust eens op: https://www.mijnteamweekend.nl.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read