woensdag, oktober 5, 2022
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkOngeloof en ontlading bij Sidney de Schepper (Koudekerk)

Ongeloof en ontlading bij Sidney de Schepper (Koudekerk)

-

Lang gewacht en stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen. Een spreekwoord die op gaat voor vierdeklasser Koudekerk. Wanneer de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots zaterdag wint van Roodenburg dan is de titel binnen en keert de dorpsclub na vier seizoenen in de laagste klasse te hebben gebivakkeerd terug naar de derde klasse. Tenzij Teylingen ook wint met een monsterscore tegen Kickers’69. Koudekerk hebben na afgelopen zaterdag beide 58 punten, maar het doelsaldo is plus 63 om plus 50 in het voordeel van de bewoners van de Gruttolaan. Het gehele seizoen moest Koudekerk in de achtervolging op de Sassenheimers, maar op de voorlaatste speeldag kwam een droom uit. De ploeg van Rob Jonkman verloor voor het eerst, SJZ steeg met 5-1 boven zichzelf uit, en prompt nam Koudekerk de macht over.

Sterkhouder Sidney Schepper: ,,Ik werd zondag met een glimlach op het gezicht wakker. Natuurlijk hoopten we al weken op missstappen van Teylingen, maar we hielden er eerlijk gezegd geen rekening meer mee. Het is een hele degelijke ploeg met veel ervaring. Op 12 april speelden we onze onderlinge wedstrijd. De eerste helft was voor Teylingen, maar na rust waren wij de bovenliggende ploeg. Dat was echt een topwedstrijd. Eerlijk gezegd heb ik toen de felicitaties al uitgedeeld aan spelers van hen. Het gat was na de 1-2 nederlaag te groot geworden, zo dacht ik toen. Gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Het is krankzinnig te noemen dat zij na één nederlaag de koppositie aan ons hebben moeten laten. Doordat wij wat minder gelijk hebben gespeeld, zijn we nu de ploeg met de beste papieren. Ongelooflijk mooi, maar tegelijkertijd is het zo dat we nog niets hebben. Vandaar ook dat we het afgelopen zaterdag bescheiden hebben gevierd, hoewel we wel even een ontlading hadden uiteraard. Pas na zaterdag weten we of de droom echt is uitgekomen.”

Kickers’69 maakte tegen Koudekerk gelijk en vanaf dat moment kregen de spelers pas mee dat Teylingen achterstond. ,,Het was even billenknijpen, maar we kregen genoeg kansen en uiteindelijk wonnen we alsnog eenvoudig. Met Mike van Velzen aan boord weet je haast zeker dat je scoort. Hij maakte alle treffers in Leimuiden en vervolgens hoorden we dat SJZ echt had gewonnen van onze concurrent.”

De centrale verdediger geniet al van de lopende week. ,,Zeker, want zo vaak beleef je geen titel. Er staat gezonde spanning op, maar we pakken de zaken zeker niet anders aan. We moeten vertrouwen hebben in elkaar en de sterke groep. We doen het echt met een man of achttien, die allemaal niet misstaan in de basis. Met ARC A1 heb ik eens een kampioensduel gespeeld. Dat was belabberd slecht, maar vlak voor tijd mocht ik de 1-0 en winnende maken. Hopelijk gaat het nu minder moeizaam. Ik denk wel dat het een voordeel is dat we tegen Roodenburg spelen. Een voetballende ploeg en dat ligt ons wel. In de wedstrijd in Leiden hadden we het niet makkelijk, hoewel we met 1-3 wonnen. Zij zijn nog niet geheel veilig, maar het moet heel gek lopen voor hen om te degraderen. Op zich zouden we onze vrienden van Bernardus graag willen helpen om erin te blijven, maar de prioriteit ligt zonder meer bij onszelf.”

De Schepper (29) is bezig aan een ijzersterk seizoen. ,,Dat kan ik wel beamen. Ik ben zeker geen opvallende speler, maar achterin staat het prima en ik voel me sterk. Uitschieters zijn uiteraard meer Mike en Sem van Aalst. Maar met de kwaliteiten van en ieder vormen we een hecht team en daar gaat het om. Of dit mijn beste seizoen is, weet ik niet. Ook onder Alex Redel had ik een prima jaar en speelden we nog voor een plek in de tweede klasse.”

Over de trainers, Jarno Verweij en Gert Labots, is de sterkhouder duidelijk. ,,Er is een enorme klik. Midweeks staan zij echt tussen de groep, maar in het weekend erboven. Ze hebben een duidelijke en frisse visie op het spelletje en we praten dezelfde taal om het zo te zeggen. Ze staan ook open voor onze mening en de communicatie is van groot belang. Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Dit duo gaat straks op zeker verder komen in het trainersvak. We zijn blij dat ze nu bij Koudekerk werken.”

De in Hazerswoude Rijndijk geboren De Schepper startte ooit bij Bernardus en liep al op jeugdige leeftijd stage bij Ajax en ook ARC (tweemaal) en Alphense Boys kwamen op zijn pad. ,,Nu speel ik al weer negen jaar in het eerste van Koudekerk en daar komt zeker nog minimaal een seizoen bij. Daarna zie ik wel verder wat er met de groep gaat gebeuren en hoe mijn privé situatie er t.z.t. uitziet. Voor  u lijkt het erop of de groep in tact blijft. Alleen Bas van Heerdt stopt ermee. Dat is erg jammer, want hij is ook een goeie vriend van mij. We respecteren echter zijn mening om te stoppen na vele jaren van trouwe dienst.”

Mocht het zaterdag goed aflopen dan wacht een nieuwe uitdaging na de zomer. ,,Ik kan me in elk geval op voorhand verheugen op de derde klasse, ofschoon de vierde klasse wel bol staat van de derby’s. Ik ben evenwel van mening dat zowel Koudekerk, Teylingen als Meerburg een klasse hoger aan kunnen en wellicht komen we elkaar daarin weer tegen. Daarnaast ontmoeten we nog veel meer clubs waar veel publiek op afkomt. Maar zoals gezegd; we moeten het nu wel zelf beslissen want anders zitten we alsnog met een kater van jewelste.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read