donderdag, april 25, 2024
HomeFotoreportageTwee winnaars bij Koudekerk tegen Roodenburg (plus fotoreportage)

Twee winnaars bij Koudekerk tegen Roodenburg (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het sportpark aan de Gruttolaan was zaterdagmiddag het decor van een wedstrijd waarbij er voor beide teams, Koudekerk en Roodenburg, nog veel op het spel stond. Wel een met tegenstrijdige belangen, de thuisploeg kon bij een overwinning zeer waarschijnlijk na 17 jaar weer eens de kampioensvlag hijsen en de bezoekers schurkten tegen de gevreesde vijfde klasse aan.

Niet alleen de wedstrijd zelf was van belang, ook werd er met een schuin oog naar de verrichtingen op andere velden gekeken. Koudekerk won uiteindelijk met 2-0 en kroonde zich hiermee tot kampioen, al zorgde de 7-0 voorsprong van concurrent Teylingen vlak na rust vooral langs het veld nog voor wat opwinding. De ploeg uit Leiden Noord kon ondanks het verlies ook opgelucht ademhalen, echter wel na een Alfred Hitchcock’s achtige ontknoping. Bernardus won namelijk met 9-1 van SJC, en kwam daarmee slechts een doelpunt tekort voor verlenging van nog een seizoen in de vierde klasse. En zo werd het een groot feest met louter lachende gezichten dat nog tot de laatste uurtjes doorging.

De ploeg van trainers Lot Omrani en Nouri Essaoui begon zeer compact en goed georganiseerd aan de wedstrijd, hopende op een snelle bevlieging van Anass Bardaa. Voor de gastheer was geduld een schone zaak, de meest scorende ploeg uit deze klasse krijgt iedere wedstrijd kansen en heeft met Mike van Velzen een spits in huis die makkelijk scoort. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van trainers Jarno Verweij en Gert Labots op voorsprong. Van Velzen werd ingespeeld en kaatste de bal op de inlopende Daan van der Zwet en hij joeg de bal vanaf rand 16 in het dak van het doel.

Voor de Koudekerkers de zo gewenste voorsprong, hoe zou de tegenstander reageren op deze achterstand? Het antwoord hierop kwam niet veel later want na eerst een vermeende penaltysituatie na vasthouden van Marvin Bok, die zich overigens wel iets te makkelijk liet vallen, was het Walid Belkhir die via de vingertoppen van Roy Dorrepaal de lat raakte. De laatste noemenswaardige momenten voor de rust kwamen op het conto van virtuele kampioen. Eerst was het doelman Khalid Mokkar die in een actie twee keer handelend moest optreden en in de laatste seconden was er een scrimmage waarbij de bal net wel of net niet de doellijn was gepasseerd.

Ongewijzigd kwamen de ploegen uit de kleedkamer. De eerste echte grote kans was voor de zwart-blauwen, een inzet van Youssef Er-Rabt werd van de doellijn gehaald. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden bleef Roodenburg conditioneel goed op de been, al was het heilige moeten er bij de thuisploeg wel een beetje vanaf. Bas van Heerdt kreeg na een uur spelen een publiekswissel. De sympathieke captain is halverwege de dertig en stopt met het spelen van selectievoetbal.

Een minimale voorspong blijft riskant, de opluchting was dan ook groot dat Van Velzen een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-0 binnenkopte na een perfect genomen hoekschop van invaller Yvar de Groot. De laatste vijftien minuten konden schriftelijk worden afgedaan, het gehele seizoen jagende en pas sinds vorig weekend opgejaagde Koudekerk is de meeste constante en fitte ploeg gebleken en daarmee de terechte kampioen. De verliezende ploeg blijft nog minimaal een jaar in de vierde klasse, weet waar het aan schort en waar de kwetsbaarheid ligt. Als hier verbetering in komt dan hoeft het komende seizoen echt niet meer zo spannend te worden.

Sluiten we af met de kampioen, de ploeg die het verdient om als laatste belicht te worden. De selectie is uitstekend in balans, met aan de ene kant een stuk ervaring en aan de andere kant de jeugd die een kans krijgt. Ook zijn er spelers met creativiteit en individuele kwaliteiten die een wedstrijd kunnen beslissen, maar is er ook de meedogenloosheid om een wedstrijd in het slot te gooien en zakelijk uit te spelen. Voeg daarbij een uitstekende staf waar een klik mee is. Verliezen doe je met z’n allen, net als winnen dus iedereen binnen de club (van barpersoneel, tot bestuurslid en van trouwe supporter tot vrijwilliger) is hierin belangrijk en maakt dit de cirkel rond. Eerlijk gezegd niet helemaal, kenmerkend voor de selectie van Koudekerk is hun fitheid en dit kan niet los worden gezien van de aanwezigheid van fysiotherapeut Daniel Wildschut. Zonder anderen tekort te willen doen, trainer Verweij noemde Wildschut na afloop de sleutel tot het succes van dit seizoen en dat mag niet onbenoemd worden.

Wij van Leiden Amateur Voetbal feliciteren Roodenburg met handhaving in de vierde klasse en Koudekerk met het behaalde kampioenschap. Graag belichten wij jullie volgend seizoen weer uitgebreid.

Koudenkerk – Roodenburg 2-0 (1-0). 24. Van der Zwet 1-0, 76. Van Velzen 2-0. Scheidsrechter Meuwese.

Opstelling Koudekerk : Dorrepaal, De Schepper, Van Rijswijk, Schmand, Van Heerdt (De Groot), Van den Berg (Bakker), Van Velzen (Van Veen), Van Aalst (J. Roosenbrand), F. Roosenbrand, Van der Zwet, Van Tulder (Pennin).

Opstelling Roodenburg : Makkor, Yuksel, Oulmouden, Belkhir, Matoug, Bok, Irdi (Rijsdam), Serraj, A. Bardaa, Bouhchlaf, Er-Rabt.

Een eerste fotoreportage van de hand van Joey Mansveld, waarvoor dank!

Must Read