vrijdag, maart 29, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 12 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 12 maart

-

Meerburg-Warmunda

Bloemen? Check. Champagne? Check. Extra fusten in huis? Check. Meerburg zal zich ongetwijfeld voorbereiden op een periodetitel die zaterdag behaald kan worden. Dan moet er wel gewonnen worden van Warmunda. Bij elk ander resultaat moet afgewacht worden wat Teylingen zaterdag doet tegen Kickers’69 of anders bij de inhaalwedstrijd tegen LSVV’70. Zover wil de thuisploeg het zeker niet laten komen. Meerburg verkeert in een fantastische vorm en heeft nu tien wedstrijden achtereen gewonnen. Spits Max van Steen trof inmiddels achttien maal de roos en Warmunda is zwalkende. Wat kan er mis gaan? Wel, de voetbalgeschiedenis geeft aan dat het wijs is niet op de zaken vooruit te lopen. Ook Meerburg kan een offday hebben, Warmunda kan eindelijk de vorm vinden waar ze zo lang naar op zoek zijn. Tegen Woubrugge lieten de bezoekers bepaald geen goede indruk achter, maar als je maar kunt beschikken over pakweg de helft van je basisspelers is dat ook geen wonder. Mocht een verrassing uitblijven dan is Meerburg de tweede regionale periodekampioen na UVS vorige week.

MMO-LSVV’70

Met zeven uit elf staat MMO bij de zo gevreesde onderste drie. De punten zijn keihard nodig en het liefst nog als ze bij de concurrentie weggehaald kunnen worden. LSVV’70 is zo’n concurrent. De Leidenaren hebben drie punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. In Hoogmade weet men dondersgoed dat het gaat om de wedstrijd tegen kampioenskandidaat Teylingen en men rekent erop dat LSVV’70 het onderspit zal delven. Met andere woorden: wint de thuisploeg dan staan ze gelijk. Een voorbarige conclusie wellicht, maar niet van realisme ontbloot. LSVV’70 bracht een weekendje door in Italië, er werd gevoetbald, gedold, de Problemen des Levens besproken en corona opgelopen. In hoeverre ziekteverschijnselen en quarantaine zullen doorwerken is nu nog ongewis. Feit is wel, dat een vrolijk weekend uiterst zure consequenties had. Laten we hopen dat een voltallig LSVV’70 en een dito MMO er zaterdag een spetterende wedstrijd van maken die alles in zich heeft wat voetbal zo leuk maakt.

Roodenburg-Woubrugge

De 3-0 zege op Kickers’69 was even duidelijk als nodig voor Roodenburg. Ondanks het soms goede spel was de club diep in de degradatiezone geraakt. Alarmfase 1 in Leiden Noord. De (tijdelijke) terugkeer van oudgediende Marvin Bok bleek een schot in de roos. Hij nam de ploeg aan de hand met een klinkende overwinning tot gevolg. Cruciale vraag voor beide ploegen is zaterdag: doet Bok weer mee? Zijn meespelen zal zonder twijfel het zelfvertrouwen danig opkrikken en ook het scorend vermogen lijkt een boost te krijgen. Woubrugge haalde vorige week op het nippertje een puntje na drie nederlagen op rij. Het spel was echter niet dusdanig dat de vlag uit kan. Er was hooguit sprake van een dieptepunt dat gepasseerd was. Zetten de bezoekers dat opnieuw om in minimaal een punt? Heeft Roodenburg, met of zonder Bok, zoveel kracht geput uit de overwinning dat Woubrugge puntloos huiswaarts keert? Twee vragen die zterdagmiddag op sportpark Noord beantwoord zullen worden.

SJZ-SJC

Het was een aangename week voor SJZ. Eerst werd met 1-3 gewonnen van Kickers’69 en later werd bekend dat twee oude bekenden, Joey Vink en Mike Hensing, terugkeerden op het oude nest. Zaterdag winnen van SJC zou de cirkel rond maken. Het lijkt niet onmogelijk, want de bezoekers maken er tot nu toe geen geweldig seizoen van. Drie van de laatste vier wedstrijden werden verloren met een achtste plaats tot gevolg. De thuisploeg staat vierde, maar het gat met de nummer drie, Koudekerk, is maar liefst zes punten. Handhaving van de huidige stek lijkt realistischer dan de top drie bestormen. SJC met lege handen naar huis sturen zou een stap in de juiste richting zijn.

Kickers’69-Teylingen

De thuisploeg speelde een zwakke en kansloze partij in de inhaalwedstrijd tegen Roodenburg. Het zijn zorgelijke tijden voor de ploeg uit Leimuiden want de club staat nog maar een plekje boven de positie die degradatie betekent. En dan komt zaterdag uitgerekend Teylingen op bezoek. Deze club staat weliswaar vier punten achter koploper Meerburg, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het is klip en klaar: Teylingen is een van de kampioenskandidaten. Ploegen van dat kaliber zien clubs uit de onderste regionen niet onterecht zoals een kat een muis ziet. Of Kickers’69 lelijk kan bijten is niet zo heel waarschijnlijk, maar het blijft natuurlijk toch oppassen geblazen voor de club uit Sassenheim. Het grasveld in Leimuiden staat niet bekend als een biljartlaken.

Koudekerk-Bernardus

Deze wedstrijd werd elders als Krakerrrr van de Week voorbeschouwd.

Football Factory is vrij komend weekend.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read