dinsdag, april 23, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 23 april

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 23 april

-

Bernardus-SJZ

Alweer zo’n derby of burenruzie om de vingers bij af te likken. Een wedstrijd tussen de nummers tien en vier, waarbij Bernardus qua verliespunten zelfs achtste staat. De ploeg van Ron Paling boekte afgelopen zaterdag een belangrijke zege op MMO (2-3). In de eerste plaats werd de formatie uit Hoogmade op grotere afstand gezet, maar bovenal werd een te lage positie verlaten. Natuurlijk zijn de oranjewitten nog zeker niet veilig, maar dat geldt nog voor een pelotonnetje clubs. De gastheer van SJZ draait nu 1 op 1 en het lijkt erop dat dit gemiddelde straks genoeg kan zijn. In de heenwedstrijd werd het 2-2 tussen de beide kemphanen, mede door een eigen doelpunt van SJZ. De ploeg van Arie van Duijn leed een lelijke nederlaag tegen Kickers’69 in de voorbije speelronde en het wordt nu lastig om de derde plaats nog te gaan halen. In Zoeterwoude rekent men even zo goed alsnog op de nacompetitie gezien de reglementen. Ten opzichte van de nummer vijf heeft groen en wit in elk geval meer dan voldoende afstand.

Beelden heenwedstrijd nog eens terug zien?

Football Factory-Koudekerk

Koudekerk haalde dinsdagavond in en won van Woubrugge (2-0). Dat ging overigens niet heel makkelijk en de doelpunten vielen pas laat voor de huidige nummer drie. De equipe van Jarno Verweij en Gert Labots kwam dichterbij Meerburg en wil hoe dan ook zo hoog mogelijk eindigen om zeker te kunnen zijn van de nacompetitie. Tegenstander Football Factory is met hele andere zaken bezig en heeft op dit moment de voorlaatste plaats in handen en dat zou straks onherroepelijke degradatie betekenen. Uit de laatste drie ontmoetingen werd slechts 1 punt opgehaald en dat is gewoonweg te weinig om zo boven de streep terecht te komen. Tegen Teylingen werd afgelopen weekend verloren (3-0) en Koudekerk was eerder iets te sterk (2-1). In dat duel liet de Leidse ploeg echter wel de tanden zien en had er zomaar meer in kunnen zitten. Koudekerk is overduidelijk favoriet, maar het lijkt ook nu geen appeltje, eitje te worden voor de ploeg die nog maar vijf punten achter staat op Meerburg en een duel minder speelde.

Roodenburg-LSVV’70

Een Leidse derby die er toe doet. Beide ploegen willen er niet aan denken om volgend seizoen in de vijfde klasse uit te komen. Op dit moment is blauw en zwart veilig, maar het draadje is uitermate dun. LSVV’70 is, mede door drie nederlagen op rij, onder de streep terecht gekomen en het moet zo zoetjes helder worden voor de mannen van Jan Nonkes en Freek Jansen dat het ‘niet vanzelf goedkomt’, een gedachte die nog wel eens wil leven bij het flamboyante gezelschap. In de eerste ontmoeting wonnen de inwoners bij UVS wel met 3-1 waarbij Thomas Loos het met twee doelpunten op zijn heupen had. Ook Jansen zelf mikte een keer raak en daardoor werd de treffer van Hakim Bouchlaf waardeloos. Qua verliespunten is het verschil slechts één puntje in het voordeel van Roodenburg dus het mag duidelijk zijn dat de belangen best groot zijn voor dit duel in Leiden-Noord. LSVV’70 heeft tot nu toe in uitwedstrijden de minste resultaten neergezet en in die zin lijkt Roodenburg, dat op eigen bodem dertien punten verzamelde uit negen wedstrijden, de favoriet om winnend van het veld te lopen. Maar bij LSVV’70 weet je het eigenlijk nooit..

Kickers’69- Warmunda

Door een goede reeks is Kickers’69 op gelijke hoogte gekomen met het kwakkelende Warmunda. Beide teams staan op 21 punten, waarbij de manschappen van Barry van Rijn en Remco Breuer wel een duel minder in actie kwamen. Beide teams hebben een punt aftrek gekregen van de KNVB vanwege onderling geharrewar bij de eerder gespeelde wedstrijd op Overbos. Het heeft er alle schijn van dat beide ploegen wel zo ongeveer veilig zijn, maar een driepuntertje kan nog net even meer lucht geven. Warmunda zal zich willen revancheren van de eerdere 0-3 nederlaag, terwijl Dennis Bos namens de Leimuidenaren graag nog een plekje zal willen opschuiven in het klassement.

MMO-Teylingen

In Hoogmade lijkt een ongelijke strijd aanstaande. De nummer laatst heeft welhaast een wonder nodig om het vege lijf te redden. Ook tegen concurrenten is het onlangs niet gelukt om punten te pakken en degradatie is dan ook al heel dichtbij gekomen. Natuurlijk, zo lang het waxinelichtje nog kan branden is er hoop. Realistisch gezien wordt het wel erg lastig voor Met Moeite Opgericht. Teylingen komt dit keer op bezoek en die ploeg is nog steeds ongeslagen en heeft ondertussen de koppositie gepakt en kan zaterdag verder uitlopen op Meerburg, dat niet in actie komt. De Sassenheimers wonnen onlangs de grote wedstrijden en de derde klasse komt meer en meer in zicht. Het blijft evenwel voetbal en er kunnen altijd onverwachte zaken mee gaan spelen. Dat neemt niet weg dat het verschil van liefst vijfendertig punten niet voor niets een feit is en dat een ‘1’ of ‘3’ niet voor de hand ligt.

SJC-Woubrugge

SJC boekte een fraaie zege op Meerburg en deed daarmee prima zaken om zich richting veiligheid te spelen. De Noordwijkers beklaagden zich nog al eens over de gemiste kansen en de daardoor misgelopen punten, maar nu was er sprake van een beloning voor de daadkracht en het heeft er alle schijn van dat SJC ook volgend seizoen in de vierde klasse kan gaan uitkomen. Dat wil ook Woubrugge, maar de ploeg van Barry Buntsma staat lager op de ranglijst en moet nog volle bak geven om meer afstand te nemen van de onderste drie ploegen. Tegen Koudekerk, midweeks, werd er verdienstelijk gespeeld en lagen er zelfs kansen zeker aan het begin van de tweestrijd. Uiteindelijk brak in de slotfase het verzet ondanks geweldig keeperswerk van Michael Kneulman. In het heenduel lukte er vrij veel bij VVW en werd SJC getrakteerd op een forse nederlaag (5-1).

Meerburg is vrij

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read