woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, 24 en 25 september

Voorbeschouwing derde klasse, 24 en 25 september

-

Zaterdag 24 september

FC Oegstgeest- Sporting Leiden

Een onderlinge confrontatie die vorig seizoen eindigde in een 1-2 zege voor de Leidenaren, waar het in de Mors onbeslist eindigde (2-2). Twee ploegen die elkaar op de ranglijst min of meer in evenwicht hielden. De FC eindigde met 1 punt meer in de middenmoot. Dat had met name te maken met een sterke seizoenstart. Daarna kregen de mannen van Thymen Kruider het beduidend lastiger. Met de trainer wordt deze week gesproken en de podcast zal op deze website terug te beluisteren zijn. Sporting moest diverse sterkhouders laten gaan, maar lijkt in de breedte minder kwetsbaar. De beide ploegen konden geen rol van betekenis spelen in de bekerstrijd. Sporting plaatste zich al wel voor de volgende ronde van de Sportiff LAV Cup. De vraag is nu wie er van het startblok dendert voor de eerste zege van het seizoen.

SV Aarlanderveen-Koudekerk

Alweer een treffen tussen twee bij LAV aangesloten clubs. De SV eindigde in het afgelopen seizoen in de subtop. Er werd wel gehoopt op een rol in de titelstrijd, maar zover kwam het niet. De ploeg van Sander van Dijk speelde daarvoor te wisselvallig. Dat was ook het geval in de bekerstrijd, hoewel het weinig scheelde of de groen-zwarten hadden de volgende ronde wel bereikt. Bij de eerste ontmoeting treft de SV VVK ofwel Koudekerk. De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots beleefde een fantastische apotheose in de vierde klasse en bleef Teylingen op de valreep net voor. Eigenlijk hield niemand aan de Gruttolaan geruime tijd nog rekening met de champagne en daarom werd het onverwachte feest ook danig gevierd. De zogeheten kenners verwachten dat de withemden goed mee kunnen in de derde klasse en wat dat betreft is deze ontmoeting al een prima test. Overigens ligt ook VVK uit de bekerstrijd.

SCW- Lugdunum

Deze week viel al te lezen dat trainer Marco Harleman tweeledig zit in het aanstaande seizoen. Wanneer de oefenmeester kan beschikken over een voltallige selectie kan er wel eens een aangenaam seizoen voor de deur staan. De bezetting laat echter nog wel eens te wensen over, zo ook deels in de voorbereiding. Vorig seizoen was dat ook dikwijls het geval en daardoor moesten de kikkers tegen het einde nog vol aan de bak om derdeklasser te blijven. Dat lukte wel, maar de groenhemden moeten nu toch wel gewaarschuwd zijn dat de punten niet vanzelf binnen komen. In de eerste botsing wacht SCW uit Rijsenhout. Die formatie eindigde in de middenmoot van de derde klasse B, West I, in het voorbije seizoen. Vorig seizoen ging de equipe uit de sleutelstad in het openingsduel onderuit tegen het sterke Oudewater, dat nu in de tweede klasse uitkomt. Gaat Lugdunum de basis leggen voor een succesvol seizoen of wordt het andermaal kwakkelen in de Kikkerpolder?

Overige duels: Nieuwkoop- RKDES, Van Nispen- Stompwijk’92, VVSB- AVV Alphen, Blauw Zwart- DWO.

Zondag 25 september (3D, West 1)

HWD-Voorschoten’97

De ploeg van Denis Luhulima scoorde makkelijk in de twee meest recente wedstrijden. Voor de districtsbeker werd afgerekend met Van Nispen (6-1), hoewel die zege niet voldoende was om mee te gaan met de balletjes voor de volgende ronde. Dinsdagavond j.l. werd er verdienstelijk gespeeld tegen Koudekerk voor de Sportiff LAV Cup. De zondag derdeklasser was met 5-3 te sterk voor de equivalent op zaterdag. Je zou mogen zeggen dat de Voorschotenaren klaar zijn voor de competitie. Dat gaat in elk geval een groot avontuur worden met legio onbekende tegenstanders. Op sportcomplex Taludhoeve wacht de eerste opponent en dat is HWD. In Rotterdam willen de manschappen van Luhulima de eerste schreden zetten naar een succesvol seizoen. HWD was ook al wel tegenstander in het afgelopen seizoen. Toen werd het teleurstellend 1-1 tegen de laagvlieger.

Overige duels: Abcoude-Quick 1890, HOV/ DJSCR-SVH, PVC- FC Aalsmeer, Taurus-Ouderkerk, APWC-RODA’46.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read