dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 1 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 1 oktober

-

Sporting Leiden – Nieuwkoop

Sporting Leiden opende de competitie met een verliespartij bij FC Oegstgeest. Soufiane Boukhidous deed na rust nog iets terug voor de Leidenaren, maar het bleek niet voldoende om met een resultaat naar de Mors terug te keren (2-1). De selectie van Huig-Jan Heeringa en Cor Varkevisser werd dit seizoen door de komst van een groot aantal spelers van het opgeheven zondagteam in ieder geval in kwantitatief opzicht danig versterkt, maar moest door het vertrek van voorwaartsen Sipan Khalid ( DoCoS) en Renaldo van den Berg (Lugdunum) ook een kwalitatieve veer laten. Ook al omdat Rick Arnoldus besloot bij de ‘kikkers’ te gaan spelen. Komende zaterdag krijgt Sporting Leiden bezoek van Nieuwkoop. De Nieuwkopers verloren haar eerste wedstrijd van het seizoen met 0-2 van RKDES. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide clubs in een 2-1 overwinning voor Sporting Leiden.

DWO- FC Oegstgeest

FC Oegstgeest deed deze zomer goede zaken op de transfermarkt, want naast de komst van ervaren spelers  als Sjoerd Winkelman (Warmunda), Jordy Manuputty (Van Nispen) en Roy Elkerbout (DoCoS) kan trainer Thijmen Kruider ook weer beschikken over erkend goalgetter Abel Bormans. Met deze selectie moet FC Oegstgeest dit seizoen in staat zijn om zich met de sterkste teams in deze klasse te meten. Bormans bewees tegen Sporting Leiden overigens dat hij nog steeds het vijandelijke doel weet te vinden, want met twee doelpunten had de aanvaller een belangrijk aandeel in de zege van zijn ploeg.  FC Oegstgeest gaat dit weekend op bezoek bij DWO, de ploeg van voormalig DoCoS-trainer Dennis Olman. De Zoetermeerders bereikten vorig seizoen de nacompetitie, waarin het later gepromoveerde TAVV te sterk bleek. DWO heeft haar eerste competitiepunt inmiddels binnen, afgelopen zaterdag werd in Wassenaar bij Blauw Zwart met 0-0 gelijkgespeeld.

Koudekerk – Van Nispen

Koudekerk, na een paar jaar afwezigheid dit seizoen weer terug in de derde klasse, kon haar terugkeer op een hoger niet bekronen met een resultaat. Op bezoek bij Aarlanderveen bracht Olaf Bakker zijn ploeg nog wel op voorsprong, maar daarna toonde de gastheer zich de sterkste (4-2). Jarno Verweij meende dat zijn ploeg onherkenbaar was en was daar danig teleurgesteld over. De promovendus ontvangt komende zaterdag het uit de tweede klasse gedegradeerde Van Nispen. De Zilkers zagen deze zomer haar volledige eerste team vertrekken en waren daarom genoodzaakt om dit seizoen het tweede elftal door te schuiven.  De rood-gelen, met overwegend youngsters,  zullen ervoor moeten waken om niet in een vrije val te geraken en de bezoekers lijken deze voetbaljaargang alle zeilen te moeten bijzetten om een volgend stapje terug te voorkomen. Van Nispen begon het seizoen met een 1-2 nederlaag tegen Stompwijk’92.

Lugdunum – Aarlanderveen

Lugdunum won de eerste wedstrijd van het seizoen bij het Rijsenhoutse SCW (1-3) en kon zodoende de eerste driepunter van het seizoen noteren. Jayden Bergwijn (twee doelpunten) en Koos de Haas waren verantwoordelijk voor de Leidse productie. Komende tegenstander Aarlanderveen begon ook met winst. De Trots van de Polder zette in eigen huis Koudekerk met 4-2 opzij. Aarlanderveen was vorig seizoen wat te wisselvallig om serieus om de prijzen mee te doen, vooral in thuiswedstrijden werden onnodig veel punten verloren, maar de groenhemden lijken met de huidige selectie wel een serieuze kanshebber voor een topklassering. De vorige editie van Lugdunum – Aarlanderveen eindigde in een 2-4 zege voor de bezoekers.

Overige wedstrijden in deze klasse: RKDES – SCW, Alphen – Blauw Zwart, Stompwijk’92 – VVSB.

 

Must Read