zondag, juli 3, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 21 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 21 mei

-

Alphia-Sporting Leiden

Een weinig daadkrachtig Sporting Leiden dolf zaterdag het onderspit tegen Lugdunum. Sipan Khalid maakte zich niet al te druk, omdat de marge met Gouda en Blauw Zwart groot is. Eerstgenoemde club staat twaalfde wat nacompetitie betekent om het lijfsbehoud. Theoretisch kunnen de Leidenaren nog in de problemen komen, dus deze wedstrijd maar laten waaien en erop rekenen dat de week erna wel van het onderaan staande VVC wordt gewonnen is te simpel gedacht. Alphia is nog steeds kampioenskandidaat nu FC Oudewater steeds meer punten morst. De Alphenaren ruiken bloed, maar zijn ook niet onaantastbaar gezien de 1-1 tegen middenmoter Nieuwkoop. Daarmee liet de ploeg van Marcel Vondeling na het lijstaanvoerderschap te delen. Staat Sporting zo scherp als een mes aan de meet, dan is een goed resultaat niet ondenkbaar. Thuis werd ook maar nipt met 0-1 verloren. Een eigen Leids doelpunt leverde de Alphenaren de winst op.

Lugdunum-TAVV

Voor de derde keer in vier wedstrijden won Lugdunum zijn wedstrijd. Nu moest Sporting Leiden eraan geloven. Door deze imponerende reeks is groen-wit bezig zich veilig te spelen. Elk puntje is daarbij meegenomen. Afhankelijk van wat de concurrentie doet, kan Lugdunum zich zaterdag verzekeren van minimaal nog een jaar in de derde klasse. Tegenstander TAVV richt zich juist wel op de nacompetitie, maar dan om promotie naar de tweede klasse. Of de bezoekers tot op het bot gemotiveerd het veld zullen betreden is zeer de vraag. Lekker ballen en de boel heel houden lijkt eerder het motto voor de mannen uit Ter Aar. Uit kreeg Lugdunum met 5-0 een lelijk pak op de broek. Toen telde de Leidse ploeg een waslijst aan geblesseerden. Die tijd is voorbij. Het woord ‘periodekampioen’ werd zelfs zachtjes gefluisterd. Dan moet Lugdunum de resterende wedstrijden winnen, en ja dus ook deze tegen TAVV

FC Oegstgeest-Blauw Zwart

Drie keer achter elkaar kreeg FC Oegstgeest klop met de beschamende doelcijfers nul voor en twaalf tegen. Zaterdag jongstleden bleef de equipe van Thymen Kruider opnieuw doelpuntloos en omdat kampioenskandidaat Oudewater ook niet scoorde was de dubbelblank toch een goed resultaat te noemen. Er kwam zelfs een gevoel van winst op tegen de koploper. Geeft dit FC Oegstgeest wat nieuw elan? Dat zal nodig zijn, want tegenstander Blauw Zwart moet nog vrezen voor de nacompetitie waarbij degradatie de inzet is. In Wassenaar werd het nog 2-0 en FC Oegstgeest zal echt zijn beste beentje moeten voorzetten om een nieuwe verliespartij te voorkomen.

VVSB-Aarlanderveen

Bij Aarlanderveen lijkt de pijp leeg. Afgelopen weekend werd zelfs thuis verloren van het niet bepaald imponerende Be Fair. Met heel veel goede wil kun je de komende wedstrijd betitelen als de Slag om de vijfde Plaats. Beide ploegen hebben 41 punten en de winnaar nestelt zich (voorlopig) op plek vijf. Het zal niemand verbazen als het uitdraait op een gezapig onderonsje van twee middenmoters. Hopelijk zijn we hier te somber en kunnen beide teams het publiek nog vermaken.

Overige wedstrijden: Be Fair-Nieuwkoop, Reeeuwijk-Oudewater, VVC-Gouda.

Note redactie: later in de week volgt de LAV Voetbaltafel die afgelopen maandagavond werd opgenomen. Te gast waren dit keer spelers van Sporting Leiden en Lugdunum.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read