donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 23 april

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 23 april

-

Aarlanderveen-Lugdunum

In de strijd om lijfsbehoud boekte Lugdunum recentelijk zeges op de nummers dertien, Be Fair, en veertien, FC VVC, van de ranglijst. Daarmee waren trainer Nino Poulina en Marco Harleman natuurlijk zeer tevreden. Zo werd ook een trieste rij nederlagen beƫindigd. Drie punten pakken bij Aarlanderveen zou de Leidenaren in een feeststemming brengen, zoveel is zeker. Of dat gaat lukken is uiterst onzeker. De thuisploeg hield Oudewater zaterdag jongstleden heel knap op een gelijkspel en is erop gebrand de volgende wedstrijd op eigen terrein hoe dan ook te winnen. Het onverwachte verlies twee weken terug tegen Sporting Leiden ligt de ploeg nog altijd zwaar op de maag. Heel lang bleef Aarlanderveen in het spoor van Oudewater, maar toen kwam de klad erin. De Veners staan nu op dertien punten van de koploper en dat doet pijn. Een aantal wedstrijden op rij winnen zou er nog een mooi seizoen van kunnen maken. Een afgetekende zege op Lugdunum zou een fraai begin zijn. De Leidse selectie ziet steeds meer geblesseerden terugkeren en het niveau van de prestaties zijn inmiddels beduidend hoger geworden. Tegen Alphia werd maar nipt verloren en de twee overwinningen daarna sterkten het zelfvertrouwen. Lugdunum zal zich zeker niet de underdog voelen zaterdag.

FC Oegstgeest-Nieuwkoop

Voor Thymen Kruider is het te hopen dat hij wat ruimer in zijn selectie zit dan j.l. zaterdag tegen TAVV. Vooral het gebrek aan stootkracht was opvallend, geen wonder, want de vaste mensen voorin ontbraken vrijwel allemaal. Nieuwkoop staat een plek onder FC Oegstgeest en de marge is vijf punten. De thuisploeg kan zich dus een nederlaag permitteren, maar zover willen de Oegstgeestenaren het natuurlijk absoluut willen laten komen, sterker nog: een paar zeges kan FC Oegstgeest doen stijgen op de ranglijst. Tot prijzen kan het niet meer leiden, maar het eergevoel speelt ook bij een club als FC Oegstgeest een rol. Kevin Driessen gaf aan dat de nederlaag in Nieuwkoop (2-0) in de heenwedstrijd nog altijd pijn doet en schreeuwt om een revanche. FC Oegstgeest krijgt die kans zaterdag.

Sporting Leiden-Oudewater

Sporting Leiden sprokkelt de punten binnen: acht punten uit de laatste vier wedstrijden geeft wat afstand op de gevarenzone. Veilig is de club nog niet, dus elk punt zal met open armen ontvangen worden. Of dat gaat lukken tegen de gedoodverfde kampioen is zeer de vraag. De bezoekers staan riant bovenaan en dat kampioenschap lijkt een kwestie van tijd. Onaantastbaar is Oudewater echter niet: recentelijk werd gelijk gespeeld tegen Nieuwkoop en Aarlanderveen en in de eerste wedstrijd verloor Sporting maar nipt en ongelukkig van de bezoekers. Huig Jan Heeringa kan weer beschikken over een vrijwel complete selectie en ook dat kan een stimulans zijn. Een puntendeling zal de Leidenaren tot tevredenheid stemmen.

TAVV-CVC Reeuwijk

Drie wedstrijden achter elkaar boekte TAVV kleine overwinningen zonder tot groots voetbal te komen. Een en ander leidde er wel toe dat inmiddels de derde stek werd ingenomen met uitzicht op meer. De bezoekers van zaterdag zijn juist bezig aan een zwakke serie: uit de laatste vier wedstrijden werden slechts twee punten gepeurd met als gevolg dat de ploeg zakte van de tweede naar de vierde plaats. Een nieuwe nederlaag kan een verdere daling betekenen. TAVV kan een strijdlustig CVC Reeuwijk verwachten dat erop gebrand is het tij te keren. De mannen van Dennis Tijssen hebben weliswaar een periodetitel in de knip, maar zou maar wat graag die tweede plek bemachtigen. Om dat doel te bereiken is het verslaan van CVC Reeuwijk een eerste stap.

Overige wedstrijden: Be Fair-VVC, Gouda-Blauw Zwart, VVSB-Alphia

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read