woensdag, december 6, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 26 november

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 26 november

-

Blauw Zwart- Aarlanderveen

Na acht wedstrijden is Aarlanderveen nog altijd ongeslagen. Er moesten twee gelijke spelen worden toegestaan, maar de andere zes wedstrijden werden winnend afgelsoten. Ook tegen VVSB kwam het goed in speelronde acht en daardoor sleept de formatie van Sander van Dijk de eerste periodetitel in de wacht. Een eerste succes is dus binnen en dat smaakt naar meer voor de Trots uit de Polder. Zaterdag staat er echter een pittige uitwedstrijd op het programma tegen Blauw Zwart ofwel de manschappen van trainer Alen Campfens. Zijn ploeg startte sterk, maar is wat weggezakt en is nu terug te vinden op de zesde plaats met een achterstand van zes punten op Aarlanderveen. Afgelopen weekend zegevierden de Wassenaarders wel en daar werd SCW het slachtoffer van. Aarlanderveen verdedigt een voorsprong van drie punten op achtervolgers RKDES en Lugdunum.

Koudekerk- Sporting Leiden

Beide ploegen wonnen ruim bij de afsluiting van de eerste periode. Koudekerk kwam stroperig op gang tegen Stompwijk’92, maar haalde uiteindelijk fors uit: 8-1. Dit in een wedstrijd die ook zomaar in 10-4 of iets dergelijks had kunnen eindigen. Sporting Leiden kwam tot vier doelpunten tegen Van Nispen, terwijl De Zilkers eenmaal de roos troffen. Een min of meer verplichte zege voor de brigade van Huig Jan Heeringa gezien het gegeven dat Van Nispen de vierde klasse nu al in de ogen kijkt. Op de ranglijst is dit een duel tussen de nummers acht en negen. Aan het einde net het verschil tussen een veilige positie en een stek die verplicht tot het spelen van nacompetitievoetbal. Uiteraard is de weg nog lang, maar zaterdag wordt wel duidelijker hoe de krachtsverhouding ligt tussen deze twee ploegen. De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots graaide tot nu toe twee punten meer binnen dan de club uit de Leidse Morsch.

FC Oegstgeest- SCW

Een ontmoeting tussen de nummers zeven en twaalf na acht speeldagen. FC Oegstgeest is wat teruggezakt door twee keer op rij te verliezen. In eigen huis was RKDES te sterk en afgelopen weekend had de FC te weinig in te brengen in en tegen Nieuwkoop. Het loopt even wat minder en dus is het zaak om weer boven Jan te komen. SCW had juist een opleving met twee zeges achtereen, maar tegen Blauw Zwart verloor de ploeg uit Rijsenhout (1-3) en daardoor staat de ploeg nog laag en op dit moment op een degradatieplaats. FC Oegstgeest krijgt weinig treffers tegen, maar scoort ook tamelijk lastig. Een keer lekker uithalen kan het vertrouwen weer doen laten aanzwellen, maar zoals bekend is 1-0 ook genoeg voor een driepunter.

Stompwijk’92- Lugdunum

Het seizoen van Stompwijk’92 loopt nog niet echt lekker. In de meeste duels wordt heel behoorlijk gestart, zo ook tegen Koudekerk op 19 november, maar daarna geeft de ploeg telkens teveel kansen weg. Koudekerk maakte daar gretig gebruik van en kwam maar liefst tot twee kwartetten aan doelpunten. Bart van Boheemen maakte zijn debuut aan de Gruttolaan en kreeg dus veel goals om de oren. Toch had de nederlaag vooral niets met zijn optreden te maken, want de sluitpost redde zijn ploeg juist meer dan eens. Ongetwijfeld zal de ploeg van Erik van Manen revanche willen halen na de grove nederlaag, maar met Lugdunum op bezoek zal dat niet meevallen. De Leidenaren gaan mee met de bovenste ploegen en hebben maar drie punten achterstand op lijstaanvoerder Aarlanderveen. Daarnaast heeft de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina veel scorend vermogen in de ploeg. Lugdunum was in het voorbije weekend ruimschoots te sterk voor AVV Alphen: 5-1.

Overige duels: AVV Alphen-RKDES, DWO- Nieuwkoop, VVSB- Van Nispen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read