donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 6 mei en dinsdag 10 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 6 mei en dinsdag 10 mei

-

Aarlanderveen

Voor Aarlanderveen lijkt het seizoen erop te zitten. Zaterdag verloren de Veners met maar liefst 6-1 van Nieuwkoop dat toch bepaald geen hoogvlieger is. Voor de pauze zakte de ploeg van Sander van Dijk finaal door het ijs. Aarlanderveen is nog niet geheel uitgeschakeld voor wat betreft de vierde plaats die mogelijk nog nacompetitievoetbal oplevert, maar het lijkt er niet op dat de ploeg nog de goede benen heeft. Elk team wil desalniettemin winnen als ze de wei opstappen, met of zonder een heilig vuur dat brandt. Dat geldt zeker voor komend weekend als FC VVC op bezoek komt. Puntverlies tegen de rode lantaarndrager betekent nog meer gezichtsverlies. Dat lijkt een reden om gemotiveerd de wedstrijd aan te gaan. In Nieuw-Vennep won Aarlanderveen simpel met 0-3. Wel moet gesteld worden dat de nummer laatst VVSB over de knie legde in de voorbije speelronde.

Op dinsdag speelt Aarlanderveen tegen een andere laagvlieger. Dan is Gouda de tegenstander en gastheer. Die ploeg staat op een p/d-plek. Voor onder meer Lugdunum en Sporting Leiden is het te hopen dat de groen-zwarten weer opveren.

Lugdunum

Met een mooie 4-0 wees Lugdunum concurrent Gouda terug. Het blijft echter billen knijpen voor de Leidenaren. De nummers twaalf en dertien zullen nacompetitie moeten spelen en Lugdunum staat maar twee punten boven de gevarenzone. Winst op CVC Reeuwijk zou dan ook meer dan welkom zijn. De bezoekers strijden nog voor plek drie of vier en dus zullen de bezoekers niets weggeven. Vorige week werd FC Oegstgeest met 4-0 kansloos gelaten. Het lijkt afwachten hoe scherp de bezoekers aan de aftrap staan. Afwachten is ook hoe groot de personele problemen bij groenwit zijn. Vorige week waren de namen van Tim de Cler en Bezzai op het wedstrijdformulier te lezen. Dat zegt veel, zo niet alles. Zij stonden wel weer hun mannetje, maar het tekent de nood in de Kikkerpolder. Koos de Haas is echter ‘on fire’ en daar kan men hoop uit putten.

Lugdunum speelt vervolgens op dinsdag tegen FC Oegstgeest op de Voscuyl. Daar werd eerder met 3-1 van gewonnen. Ook een duel om naar uit te kijken.

FC Oegstgeest

Een fut- en inspiratieloos FC Oegstgeest kreeg zaterdag met 4-0 klop van CVC Reeuwijk. Met het schaamrood op de kaken zal men naar de Voscuyl terug gereisd zijn. Voor FC Oegstgeest is het te hopen dat het heilige vuur zaterdag wel brandt tegen Alphia anders wordt het een vervelende middag voor de thuisploeg. Alphia staat stevig op de tweede plek en eerste in de ranglijst voor de derde periode. Het behoeft geen betoog dat de Alphenaren die titel maar al te graag binnen willen slepen. De brigade van Thijmen Kruider weet wat hen te wachten staat en dat zal niet mis zijn. Het is aan FC Oegstgeest om te laten zien dat men de kracht van de ploeg niet moet onderschatten. Dat geldt ook voor de wedstrijd van dinsdag wanneer de ‘buren’ uit de Kikkerpolder op bezoek komen.

Sporting Leiden

Een overwinning op Blauw Zwart glipte Sporting Leiden door de vingers. Sneu, daar het niet de eerste keer was dat de Leinaren ongelukkig puntverlies leden. Hoogste tijd om eens een duidelijke en klinkende zege te boeken. Nieuwkoop was bezig met een teleurstellende reeks, maar schoten vorige week geweldig uit hun slof door Aarlanderveen met maar liefst 6-1 te verslaan. Ze zijn gewaarschuwd in sportpark De Mors. In de uitwedstrijd ging Sporting met 3-0 ten onder. Maar dat waren andere tijden. De ploeg van Huig Jan Heeringa komt de laatste tijd steeds beter voor de dag. Dat zal ook dinsdag moeten want dan gaat de reis naar Reeuwijk. M.a.w. dan is CVC de tegenstander.

TAVV

FC Oudewater werd door TAVV getrakteerd met een 0-1 nederlaag in eigen huis. De uitslag heeft verder geen betekenis v.w.b. een mogelijke Ter Aarse titel, maar moet op Aardam West enorme voldoening geven. Het geeft ook nog eens een boost voor het zelfvertrouwen als het gaat om de nacompetitie. Blauw Zwart speelde gelijk tegen Sporting Leiden, maar het blijft een van de zwakkere broeders in deze klasse, in elk geval in de voorbije periode. In Wassenaar won TAVV na een spectaculaire wedstrijd met 3-4. De volgers van TAVV zullen hoogstwaarschijnlijk hopen op nog zo’n pot voetbal. De bezoekers zijn theoretisch nog niet veilig en zullen minimaal voor een puntje gaan. Het zal geen open huis worden waarbij TAVV zich kan uitleven, zo is de inschatting. Drie dagen later staat de topper tussen Alphia en TAVV op het programma. Inleg is de strijd om plek twee en drie en in het meest gunstige geval voor een van beide ploegen zelfs nog om nog verder naar boven te kijken.

Overige wedstrijden zaterdag 7 mei: Be Fair-Gouda, FC VVC – FC Oudewater.

10 mei: Blauw Zwart- FC Oudewater, FC VVC-Nieuwkoop, VVSB- Be Fair.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read