woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zondag 29 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zondag 29 mei

-

AVV Alphen-Voorschoten’97

Met maar liefst 11-0 werd Sporting Leiden door AVV Alphen met boter en suiker ingemaakt. In de Leidse opponent troffen de Alphenaren een van de zwakste, zo niet de allerzwakste teams van de derde klasse A. Zondag krijgt AVV Alphen te maken met een van de sterkste clubs. Voorschoten’97 hield zich niet alleen knap staande tegen de kampioen Kethel Spaland, maar het zicht op de tweede periodetitel werd ook nog eens rianter door het verlies van concurrent Stompwijk’92. Een zege op AVV Alphen betekent wellicht al het felbegeerde toetje voor de mannen van Denis Luhulima. AVV Alphen voetbalt voor de eer en het plezier van een zege, Voorschoten’97 speelt voor een stek in de nacompetitie en mogelijke promotie.

ODB-Sporting Leiden

Het toch al niet florissante seizoen voor Sporting Leiden kreeg nog een extra zwart randje door de 0-11 nederlaag tegen AVV Alphen. Nog twee wedstrijden doorbijten en het zit erop voor de zondagtak van Sporting Leiden. In ODB treffen de Leidenaren een tegenstander die eveneens een flink pak op de broek kreeg: de Hagenaars verloren met 8-1 van SEP. Wil ODB zich sportief revancheren of geloven ze het allemaal wel bij Ons Doel Bereikt? Alleen in het laatste geval makt Sporting een kans op de tweede zege van het seizoen.

Overige wedstrijden: DHL-SEP, Kethel Spaland-HWD, Stompwoijk’92-Madestein, SVH-WIK.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read