zondag, juli 3, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, zaterdag 19 februari

Voorbeschouwing derde klasse, zaterdag 19 februari

-

FC VVC – Aarlanderveen 

Aarlanderveen kon afgelopen zaterdag bij winst tegen VVSB de tweede plaats pakken, maar de formatie van Sander van Dijk schoot zichzelf in de voet en verloor met 1-2 van de Bavo-brigade. De polderboys zullen daarom gebrand zijn op revanche en krijgen komend weekend een herkansing bij laagvlieger FC VVC. De Nieuw-Vennepers zijn de belangrijkste degradatiekandidaat van de derde klasse A en verzamelden na negen wedstrijden slechts 1 punt. De groenhemden doen het trouwens dit seizoen uitstekend op verplaatsing, alle uitbeurten leverden tot nu toe een maximale score op. Op naar vijftien uit vijf in uitbeurten?

Be Fair – Sporting Leiden

Sporting Leiden hervatte afgelopen weekend de competitie met een thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk. De Leidenaren begonnen goed en kwamen door een doelpunt van Jordy Heemskerk al vlot op voorsprong, maar na de rode kaart voor dezelfde Heemskerk maakten de bezoekers maximaal gebruik van hun numerieke overtal (1-2). Met 6 punten uit 8 wedstrijden staan de Morsbewoners op plek 12. Komende opponent Be Fair kwam dit kalenderjaar nog niet in actie. De Waddinxveners, traditioneel een lastige tegenstander in de derde klasse, zijn dit seizoen ook nog niet bepaald op stoom gekomen. Na een redelijke seizoensstart verloren de zwart-witten de laatste zes wedstrijden op rij en zijn inmiddels afgezakt naar de 13e plaats. Een belangrijk duel dus voor de mannen van Huig-Jan Heeringa, die in Waddinxveen op jacht gaan naar de tweede zege van het seizoen.

VVSB – TAVV

TAVV behaalde voor de winterstop 13 punten uit 9 wedstrijden en de daarbij behorende 7e plek kan gerust als licht teleurstellend worden omschreven. De Ter Aarders werden vooraf getipt als een gevaarlijke outsider voor een topklassering in de derde klasse, maar de resultaten van de formatie van Dennis Tijssen blijven toch wat achter bij de verwachtingen. Om de aansluiting met de bovenste plekken te houden is een resultaat komend weekend bij VVSB derhalve meer dan welkom. De Noordwijkerhouters toonden zich dit weekend  bij Aarlanderveen een taaie opponent en vertrokken na afloop met drie punten in de tas richting Sportpark De Boekhorst. De paarshemden staan op plaats 8 met 12 punten uit 8 wedstrijden. De blauwwitten boekten wel bemoedigende resultaten in de oefenreeks en de vraag is dus of die lijn kan worden doorgetrokken.

Gouda – Lugdunum

Lugdunum zag afgelopen weekend haar wedstrijd tegen Alphia vanwege coronaperikelen geen doorgang vinden en hoopt daarom komende zaterdag de competitiedraad bij Gouda weer op te pakken. De Leidenaren sloten het jaar af met een plekje in de middenmoot en de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina heeft op papier voldoende kwaliteit in huis om dit seizoen weg te blijven van de onderste plekken. Tegenstander Gouda lijkt dit seizoen voorbestemd te zijn voor een plek in het rechterrijtje. De Gouwenaren verzamelden in de eerste negen wedstrijden van dit seizoen zeven punten en staan daarmee op plek 11, een plaats die in de eindklassering net voldoende is om verzekerd te zijn van nog minimaal een jaar derde klasse voetbal.

Overige wedstrijden in deze klasse: FC Oegstgeest – FC Oudewater (Krakerrr van de Week, later in de week), Alphia – Blauw Zwart, CVC Reeuwijk – Nieuwkoop

 

Must Read