donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwingen derde klasse A, zaterdag 19 november

Voorbeschouwingen derde klasse A, zaterdag 19 november

-

Sporting Leiden-Van Nispen

De ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa deed afgelopen weekend wat het moest doen, winnen van een op papier en volgens de ranglijst mindere tegenstander. Na een 1-0 achterstand werd opponent Stompwijk’92 uiteindelijk met 2-4 verslagen, grote man aan de kant van de Leidenaren was wederom spits Soufiane Boukhidous met drie treffers. Aanstaande zaterdag komt rode lantaarndrager Van Nispen op bezoek, een team zonder punten en met een doelsaldo van 3-32. Winnen is verplicht voor de thuisploeg, zeker om weg te blijven bij de onderste drie ploegen.  Het seizoen is nog lang, maar de komende tegenstander lijkt nu al op weg naar de vierde klasse. Dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken bewees SCW echter door uit van het sterkere geachte VVSB te winnen, Sporting Leiden is dus gewaarschuwd.

Nieuwkoop-FC Oegstgeest

De thuisclub won afgelopen speelronde met ruime cijfers van Blauw Zwart, de teller stopte uiteindelijk bij 0-5. Op de eerste speeldag werd verloren van RKDES, daarna bleef men ongeslagen en werden de gelijke spelen en overwinningen gelijkelijk verdeeld. Het gehavende FC Oegstgeest verloor thuis ietwat ongelukkig met 1-2 van RKDES, en speelt nu wederom een “finale” tegen een ploeg die bij een nederlaag over hen heen kruipt. De Nieuwkopers scoorden tot nu toe 23 keer, het is samen met Aarlanderveen de meest scorende ploeg van deze afdeling. Het team van trainer Thymen Kruider speelt vanuit de organisatie, geeft weinig weg dus kan dit wel eens een heel interessant duel worden welke op details zal worden beslist. Zonder andere afwezigen tekort te willen doen, het is te hopen dat captain en doelpuntenmachine Bob den Hollander weer mee kan doen, over (groot) detail gesproken.

Lugdunum-AVV Alphen

Team Lugdunum won een week terug van koploper, en vooraf sterker geacht, DWO en daar viel volgens de kenners niets op af te dingen. Dat de verschillen in deze afdeling klein zijn bleek in speelronde zes toen in De Kikkerpolder met 0-1 van goede buur FC Oegstgeest werd verloren. De ploeg uit Alphen was met zeven uit drie aan een aardige serie bezig, echter de opwaartse spiraal werd ruw verstoord door Koudekerk dat met een 0-6 overwinning huiswaarts keerde. Er liggen dus mogelijkheden voor de mannen van Marco Harleman en Nino Poulina, echter het is toch wel veelzeggend dat groen-wit tot nu toe slechts tien keer het net wist te vinden. Met zes doelpunten tegen staat de verdediging als een huis, zeker als je weet dat vier van de al ontmoette tegenstanders binnen de top zeven staan inclusief de nummer een en twee. Meest opvallende is dat er in eigen thuishaven nog geen driepunter is behaald, tijd om hier iets aan te gaan doen.

VV Koudekerk-Stompwijk’92

Aan de Gruttolaan ontvangt de gastheer een ploeg zonder al teveel vertrouwen, de ploeg uit Stompwijk won op de openingsdag van “zekere” degradant Van Nispen maar daarna werd er geen punt meer gehaald. Na drie nederlagen op rij was er voor de ploeg van trainers Jarno Verweij en Gert Labots eindelijk weer iets te vieren, zonder al te groots te spelen werd er ruimschoots met 0-6 van AVV Alphen gewonnen. Kijkend naar die samenvatting was Sinterklaas er dit jaar al vroeg bij, niet vanzelfsprekend dat dit zaterdag weer zo zal zijn. Met de juiste focus, instelling en veldbezetting en het verzorgde veldspel moet een eentje op het formulier mogelijk zijn, een driepunter is ook wel noodzakelijk om aansluiting met de subtop te verkrijgen. Als de ziekenboeg dan ook nog leegstroomt dan mogen we meer gaan verwachten dan de huidige achtste positie op de ranglijst.

Overige wedstrijden : RKDES- DWO, SCW-Blauw Zwart, SV Aarlanderveen-VVSB (Krakerrr van de Week, zie site voor uitgebreide voorbeschouwing)

Must Read