donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwingen derde klasse A, zaterdag 29 oktober

Voorbeschouwingen derde klasse A, zaterdag 29 oktober

-

FC Oegstgeest-Koudekerk

Zaterdag staat de wedstrijd tussen de nummer zeven, FC Oegstgeest, en de nummer acht, Koudekerk op de rol. Beide ploegen wonnen twee partijen en zouden er graag een derde aan toevoegen. De thuisploeg speelde afgelopen weekend met 3-3 gelijk tegen AVV Alphen en dat werd, ondanks het feit dat men van een 1-3 achterstand in de slotminuten terugkwam, toch als een teleurstelling beleefd. Oefenmeester Thymen Kruider meende dat zijn spelers onder hun kunnen speelden en lijkt een stek in de anonieme middenmoot te laag te vinden. Zaterdag is dan het moment gekomen om te tonen dat de woorden niet op drijfzand berusten. Koudekerk heeft een sterke ploeg die ook ietwat te laag op de ranglijst staat. De 0-1 nederlaag tegen koploper Blauw Zwart was miniem, maar voor eigen gevoel onnodig. Een zege brengt een van beide clubs in de subtop, een nederlaag een verder verblijf in de middenmoot of zelfs daaronder.

Blauw Zwart-Lugdunum

Met twee winstpartijen en twee gelijke spelen doet Lugdunum het verdienstelijk. Degelijk voetbal, zonder grote uitschieters naar boven of beneden, zo zou je het seizoen tot nu toe kunnen omschrijven. Hoe anders is het bij Blauw Zwart. De club staat na drie zeges op rij fier bovenaan. De bezoekers zullen alle zeilen moeten bijzetten om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Handicap daarbij is het waarschijnlijke ontbreken van sterkhouder Koos de Haas. Een stapje extra zetten is dan ook noodzaak voor de brigade van Nino Poulina en Marco Harleman. Met de Wassenaarders treffen de kikkers Alan Campfens als trainer, bepaald geen onbekende in deze regio.

AVV Alphen-Sporting Leiden

Zaterdag jongstleden haalde AVV Alphen het eerste puntje in de competitie. Een vervelende periode, het onverwachte vertrek van trainer Rob de Lange, werd daarmee afgesloten. Sporting Leiden gaat meemaken of het een opflakkerend vuurtje was of dat de thuisploeg de weg nar boven heeft gevonden. De Leidenaren haalden in de laatste wedstrijd hun eerste (benauwde) zege bij het zwakke SCW. De puntjes zijn broodnodig voor de Morsclub en een zege zal dan ook met open armen ontvangen worden. Met een schuin oog zal verwachtingsvol gekeken worden naar “Souf’ Boukhidous, die tegen SCW beide doelpunten maakte. Met een trefzekere spits voetbalt het een stuk makkelijker, zeker in de wetenschap dat AVV Alphen samen met SCW de meest gepasseerde defensie heeft.

SV Aarlanderveen-SCW

De aanhang van Aarlanderveen zal zaterdag op een zege rekenen. Zo simpel is het. De Veners haalden acht punten uit vier wedstrijden en voetballen de punten op een keurige manier bijeen. Het bezoekende SCW doet het heel wat minder met vier nederlagen uit evenzovele wedstrijden. Vijftien doelpunten maar liefst kreeg de keeper uit Rijsenhout om de oren. Nu is Aarlanderveen ook geen doelpuntenmachine, negen uit vier, maar dat de messen geslepen worden lijkt duidelijk. Een gunstig doelsaldo kan aan het eind van het seizoen de doorslag geven. Waken voor onderschatting en scherp in de aanval is het motto voor de thuisploeg zaterdag.

Overige wedstrijden: Van Nispen-Nieuwkoop, VVSB-RKDES, DWO-Stompwijk’92

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read