woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwingen derde klasse (inhaalduels), 15 en 16 maart

Voorbeschouwingen derde klasse (inhaalduels), 15 en 16 maart

-

Dinsdag 15 maart

3A, zaterdag

VVSB-Sporting Leiden

Anderhalve week geleden verloor Sporting Leiden met 0-1 van Alphia. Het eigen doelpunt dat de beslissing bracht kon nog als een excuus gezien worden. De 3-0 nederlaag tegen Nieuwkoop viel niet met de mantel der liefde te bedekken. ‘We kwamen kwaliteit tekort’, zei Huig Jan Heeringa eerlijk. Daarmee geeft de trainer eigenlijk tevens aan dat de gewenste middenmoot te hoog gegrepen is momenteel. Tekenend is dat de enige winstpartijen van de Leidenaren tegen de onderste drie ploegen waren. Het zou voor Sporting Leiden goed zijn als het eens flink uit de slof kon schieten. Of dat tegen VVSB lukt is de vraag. De club verkeert in goeden doen en won de laatste drie wedstrijden. Een puntendeling zou al een mooie prestatie van de bezoekers zijn. En ook nu weer de vraag; wie heeft de trainer uit Katwijk tot zijn beschikking? Hij zelf: ,,Daar verschuil ik miet achter, daar hebben alle clubs last van.”

3A, zondag

Voorschoten’97-SEP

De derde klasse A is door het verschillende aantal wedstrijden dat de clubs gespeeld hebben nogal onoverzichtelijk. Het is moeilijk de kracht van de teams in te schatten. Dat geldt ook voor Voorschoten’97. Slechts twee keer trad de ploeg aan in het kalenderjaar 2022, terwijl andere teams al vier keer speelden. Zo kom je lastig in het ritme. Hetzelfde probleem speelt voor het bezoekende SEP. Beide ploegen zijn middenmoters, maar voor de thuisploeg geldt bij winst dinsdag en zondag aanstaande tegen het onderaan staande HWD dat aansluiting met de subtop weer realiteit is.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read