HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten 97 walst na rust over WIK heen

Voorschoten 97 walst na rust over WIK heen

-

Derde klasse A (zondag)- Dat de ene helft de andere niet hoeft te zijn, werd zondagmiddag op sportpark Adegeest door de ploeg van trainer Denis Luhulima onderstreept tegen het Haagse WIK. Na een povere eerste helft tegen de laagvlieger werden na de 1-1 ruststand de bezoekers met 7-1 op een hoop gespeeld.

Toch was WIK in de eerste dertig minuten zeker niet de mindere en kregen zelfs nog de beste kansen om de score te openen. Na amper tien minuten waren de gasten al dichtbij de openingstreffer en vervolgens hield doelman Chris van der Mijn zijn doel schoon nadat hij attent reageerde op een omschakelmoment. De groengelen, die aanvallend nog niets hadden laten zien, kwamen na een klein half uur spelen verrassend op voorsprong. Justin Aschman was na een knappe steekbal van Melle Rekvelt wat sneller dan de WIK doelman. Hij omspeelde knap de goalie en schoof de 1-0 binnen.

De Voorschotenaren namen hierna het initiatief wat de opmaat bleek voor de sterk gespeelde tweede helft. De bezoekers kregen nog wel waar ze gezien het eerste half uur recht op hadden: een doelpunt. Niet sterk verdedigen betekende de gelijkmaker: 1-1.

Direct na rust werd het doelpuntenfestijn geopend door Timo van Aken. Eerst verzilverde de speler gemakkelijk een kans om drie minuten later de op een presenteerblaadje geboden assist van Rekvelt tot doelpunt te promoveren: 3-1. Het verzet van de gasten was gebroken en de kansen bleven zich aandienen. Rekvelt scoorde na een sterke voorzet van Aschman de 4-1. Dezelfde speler verzuimde nog in dezelfde minuut de score naar 5-1 te tillen. Rekvelt deed het kort daarop beter en liet het scorebord overuren maken (5-1).

Van Willen Is Kunnen  was in de tweede rondgang niets terug te zien. De bezoekers kregen nog twee treffers van de ingevallen Roy Elligens om de oren en daardoor werd de 7-1 eindstand bereikt. Zo eindigde de wedstrijd na een matige eerste helft in een monsterscore voor de ploeg van trainer Luhulima.

Aschman was alom tevreden met de verrichtingen van zijn ploeg in de tweede helft: ,,We waren zoekende in de eerste helft waar de intensiteit veel te laag was. Bovendien hadden we moeite met de diepgang. In de tweede helft heeft de ploeg het goed opgepakt en overklasten we de tegenstander. De beleving was er weer en dan weten we wat we kunnen. We hebben uitstekend gebruik gemaakt van onze kwaliteiten. De periode is het doel. Elke week spelen we een finale.”
Voorschoten’97-WIK 7-1 (1-1). 28. Aschman 1-0. 30. WIK 1-1, 46. Van Aken 2-1, 50. Van Aken 3-1, 65. Rekvelt 4-1, 66. Rekvelt 5-1, 68.  Elligens 6-1, 75. Elligens 7-1.
Basisopstelling Voorschoten’97:  Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Adriaanse, Van der Maas, Hogewoning, Sarmastzada, Van Aken, Van den Wijngaard, Rekvelt, Aschman.