HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten'97 heeft off-day tegen Roda'46

Voorschoten’97 heeft off-day tegen Roda’46

-

Derde klasse (zondag)- Zondagmiddag speelde Voorschoten ’97 tegen Roda ’46 uit Leusden in speelronde 3. Beide ploegen hebben bijna dezelfde identiteit. Zo spelen beide ploegen ook met een zaterdagtak (1e klasse) en een grote jeugdafdeling.

Om 14.00 floot de leidsman voor het begin van de wedstrijd tussen nummer 2 (V’97) en nummer 3 (Roda’46). Dit was vooraf een mooi affiche in de 3e klasse D, maar na afloop was dit niet te zien in de einduitslag (1-5).

De bezoekende club overheerste vanaf de eerste minuut. Voorschoten’97 kwam niet aan voetballen toe door het druk zetten van de tegenstander. De toeschouwers zaten te wachten tot de 0-1 viel en in de achtste minuut was dat al zover. Het doelpunt werd evenwel geannuleerd. Voorschoten aanvaller Justin Aschman kreeg tussendoor nog een mogelijkheid na een slippertje in de Roda verdediging, maar keeper Schoonderbeek (look a like Courtois) greep op tijd in.

Na dertig minuten kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Na een overtreding van een Voorschotenste verdediger legde de scheidsrechter de bal op 11 meter, waarna Leon van der Pas de 0-1 aantekende. Na zevendertig minuten kwam de 0-2 op het scorebord door Mozes Hoppenbrouwer na in twee instanties Jeroen Vlak te verschalken. De rust werd bereikt met een 0-2 voorsprong voor de gasten.

Trainer Dennis Luhulima wisselde driemaal in de rust om toch nog orde op zaken te stellen. Dit gebeurde bijna enigszins kort na de pauze. Een voorzet van Aschman bij de tweede paal werd bijna ingekopt door Roy Elligens. Roda’46 pakte vervolgens de draad weer op en Voorschoten bleef machteloos. Dit was ook tekenend voor de 0-3 waar een te korte terugspeelbal opgepakt werd door Hoppenbrouwer en Van der Pas zijn tweede doelpunt van de middag scoorde.

De bezoekers bleven maar doorgaan met combineren en de thuisploeg had daar geen antwoord op. Via Endert en Barneveld liep de score zelfs verder op naar 0-5. Roy Elligens deed nog iets terug, maar dat was een doekje voor het bloeden. Een kansloze missie al met al en zo staat Voorschoten’97 weer op aarde.

Trainer Denis Luhulima: ,,Vandaag gaf niemand thuis. In plaats van een team waren we vandaag 14 eenlingen. We zijn zwaar door de ondergrens gegaan en hebben voetballes gekregen van een fel en geconcentreerd voetballend Roda’46.

Voorschoten 97 – Roda 46 1-5 (0-2).

Scoreverloop: 31. Van der Pas 0-1, 37. Hoppenbrouwer 0-2, 51. Van der Pas 0-3, 80. Endert 0-4, 85. Barneveld 0-5, 90. Elligens 1-5.

Basisopstelling Voorschoten ’97: Vlak, Van de Akker (Van der Born), Mulder (Hilders), Oerlemans,  Sarmastzada, Hogewoning, Vijlbrief, Rekvelt, Merczel (Van Aken), van der Wijngaard, Aschman.