HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 neemt na rust afstand van AFC Quick 1890

Voorschoten’97 neemt na rust afstand van AFC Quick 1890

-

Derde klasse D (zondag)- Voorschoten’97 won vooral dankzij eens sterke fase na rust met 2-0 van AFC Quick 1890. Bryan Hilders had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de zege.

De eerste helft was niet hoogstaand. Het initiatief lag vooral bij de bezoekers uit Amersfoort zonder daadwerkelijk gevaarlijk te worden. Voorschoten’97 had moeite om elkaar te vinden en leed veel onnodig balverlies. De grootste kans in de eerste helft was echter wel voor de Voorschotenaren. De diep gestuurde Hilders kon alleen op de keeper af gaan, maar oog in oog met de doelman wist hij deze kans niet te benutten.

AFC Quick 1890 had twee gevaarlijke momenten, waarin het de score had kunnen openen. Halverwege de eerste helft vond Vincent Caesar doelman Jeroen Vlak op zijn weg en kort voor rust was er een slippertje van Glenn Mulder. Khalid Benali ontfutselde hem de bal en wist Vlak te omspelen. Hij werd echter te ver naar de zijkant gedwongen om de bal in het doel te schuiven.

Hilders over het spel de eerste helft: ,,We hielden het goed dicht, alleen door een of twee foutjes kregen we wat kansen tegen. De basis qua organisatie in verdedigend opzicht was goed. Voor de rest ontbrak het aan de laatste pass en leden we snel balverlies.”

Na de thee kwam er een ander, feller Voorschoten’97 voor de dag. Dat resulteerde snel in een 1-0 voorsprong. Hilders werd rand zestien vrij voor de keeper gezet en kon het leer vrij eenvoudig langs de Amerfoortse doelman schuiven. Er werd wel gevlagd voor buitenspel maar arbiter Laros was gedecideerd en keurde de treffer goed. In een verder sportieve wedstrijd trok de scheidsrechter vier gele kaarten. Drie voor AFC Quick 1890 en eentje voor Voorschoten’97 (Timo van Aken).

Vijf minuten na de 1-0 was er een corner voor AFC Quick 1890. De bal werd door Vlak weg gebokst en belandde voor de voeten van Bennie Hogewoning. De organisatie bij de tegenstander was even weg maar helaas was de pass op Van der Akker niet zorgvuldig, zodat een vrije doortocht naar het doel hem niet gegund werd. Lang duurde het echter niet voor de score verdubbeld werd. Hilders behield het overzicht bij een aanval en bood de mee opgekomen Rebergen een prima kans. De sterk spelende verdediger, later terecht uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, benutte deze kans en hiermee kwam de 2-0 op het scorebord. Mulder kreeg daarna met het hoofd nog een mogelijkheid op de 3-0, maar de bal ging voorlangs het doel. De groengelen kwamen verder niet meer in de problemen. AFC Quick 1890 probeerde het nog wel, maar mede door de goede organisatie kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Met de overwinning stijgt Voorschoten’97 naar een keurige derde plek met drie punten achterstand op Roda’46 en vijf punten op koploper Abcoude. Volgende week speelt Voorschoten’97 tegen nummer vier Ouderkerk dat een punt minder heeft. Het is een ideale mogelijkheid om verder afstand te nemen van de middenmoot en zich in de top te nestelen.

Nogmaals Hilders: ,,Na rust was ons spel een stuk beter en dan zie je dat ook veel meer kan door voetballen, kansen krijgt en uiteindelijk verdiend met 2-0 wint. We waren ook een stuk feller na de rust. We hadden afgesproken met elkaar dat we door moesten gaan op hun verdedigers, zodat ze niet zo makkelijk een aanval konden opzetten. Ik vind dat we dat goed hebben uitgevoerd. Mooie overwinning!”

Voorschoten’97-Quick 1890 AFC 2-0 (1-0). Hilders 1-0, Rebergen 2-0.

Basisopstelling Voorschoten’97: Vlak, Van der Born, Mulder, Rebergen, Van Aken, Hogewoning, Van den Akker, Vijlbrief, Hilders, Van der Wijngaard, Beelen.

Foto’s met dank aan Voorschoten’97.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..