zaterdag, december 3, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten'97 (zo) maakt na de pauze het verschil

Voorschoten’97 (zo) maakt na de pauze het verschil

-

Derde klasse (zondag)- Denis Luhulima merkte dat er wel spanning stond op zijn spelers. Het was de eerste confrontatie in de competitie en daarin maak je liever geen slippertje. Vorig seizoen was er gelijk gespeeld op sportpark Taludhoeve en de wens was nu nadrukkelijk om niet meteen te morsen. De gasten kwamen voor de pauze met 0-1 voor, maar pas na de 0-2 was het gedaan met het verzet van de Rotterdammers. Voorschoten’97 liep weg naar 0-4 en staat na een speeldag keurig tweede. Nog nauwelijks nietszeggende cijfers, maar binnen is binnen. HWD was kansloos gelaten.

Luhulima was al met al wel tevreden. ,,De ploeg heeft zich prima aan de afspraken gehouden en daar begint het mee. We speelden 3-4-3 met druk naar voren en dat pakte goed uit. Enkel mankeerde het in de eerste helft aan techniek en dat leverde veel balverlies op. HWD kon er weinig tegenover stellen, maar de 0-1 tussenstand was wel mager. De treffer kwam op naam van Justin Aschman, die van afstand raak mikte.”

                  Denis Luhulima: ,,Er stond spanning op, maar we hebben het al met al goed gedaan. Een lekker begin.”

Na de onderbreking zag het er beter uit bij de ploeg die vorig seizoen de nacompetitie haalde voor promotie. De trainer nog eens: ,,Ik bracht Jurgen Oerlemans en Lars van Beelen voor een betere opbouw en dat leverde meer succes op. Beelen heeft ook aardig wat loopvermogen en daar had de thuisploeg moeite mee. De 0-2 van Roy Elligens gaf ons lucht, dat was een minuut of tien na rust, en vanaf dat moment speelden we makkelijker en eigenlijk wel frank en vrij. Tim van de Akker was net binnen de lijnen gekomen en prompt scoorde hij de 0-3. Justin speelde met veel energie en daarvoor werd hij beloond met een tweede doelpunt. Hij vond de rust op de goede momenten. De tegenstander heeft nauwelijks gevaar kunnen stichten omdat het goed stond bij ons. Dit is lekker om zo te beginnen.”

De winnende coach bleef wel realistisch. ,,HWD zal zeker geen laatste worden, maar is ook geen hoogvlieger. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er denkelijk nog drie spelers over. De anderen zijn nieuw. Er zit ook meer een gedachte achter, maar in deze pot waren wij duidelijk de betere ploeg. Ik kan werken met een fitte groep en het plezier straalt er vanaf. We gaan nu twee thuiswedstrijden spelen en het zou mooi zijn als de lijn kan worden doorgetrokken. Eerst wacht ons APWC. Zij zijn begonnen met een gelijkspel.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Vlak, Van de Born, Hilders, Mulder, Hogewoning, Van Aken, Vijlbrief, Sarmastzada, Aschman, Van der Wijngaard, Elligens.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read