woensdag, oktober 5, 2022
HomeSpelerscarrouselAmersfoort bekend terrein voor Bryan Hilders

Amersfoort bekend terrein voor Bryan Hilders

-

In de voorbije en komende weken leverde/levert LAV een bijdrage aan een zomereditie bij het Leidsch Dagblad over spelers die een overstap maakten naar een andere club. Uiteraard werd er een selectie gemaakt want het was weer een komen en gaan. Omdat niet iedereen deze krant leest hierbij nog eens het vraaggesprek. In deel 3 is het de beurt aan Bryan Hilders die SJZ verliet en terug is gegaan naar ‘zijn’ Voorschoten’97.

Als Shopper Marketing Manager reist Bryan Hilgers gemiddeld twee keer per week naar Amersfoort. De andere werkzaamheden voor Friesland Campina worden doorgaans vanuit huis verricht. Komend seizoen zal de 27 jarige speler van nu weer de zondagtak van Voorschoten’97 deze stad in de provincie Utrecht vaker aan doen. De groengelen zijn ingedeeld in de derde klasse D op zondag en treffen Amsvorde, APWC en Quick 1890. ,,Clubs die mij niets zeggen en dat geldt bijna voor alle tegenstanders. We gaan onder meer ook spelen in Utrecht en Leusden en er zijn voor ons maar enkele bekende clubs als Taurus, HOV/DJSCR en SVH. Voorschoten’97 zondag gaat echt een compleet nieuw avontuur tegemoet.”

Voor Hilders zal dat wennen zijn na twee jaar SJZ op zaterdag. ,,Ik heb destijds bewust gekozen voor eens een andere club, maar beide verenigingen zijn wel met elkaar te vergelijken. Helaas viel het eerste seizoen grotendeels in het water door corona en in die zin heb ik niet volledig kunnen genieten van mijn verblijf in Zoeterwoude. Afgelopen jaar was wel heel leuk in de vierde klasse A. We speelden louter derby’s en ik denk dat het voor deze regio de meest interessante klasse was om te volgen. Alle tegenstanders kwamen van om de hoek en dat leverde gave wedstrijden op.”

Dat zal komend seizoen dus anders worden met ruim 1200 kilometer aan reisafstand. ,,Maar ook wel weer leuk omdat het veel minder voorspelbaar zal worden. Daarnaast is het eigenlijk zo dat Voorschoten’97 op zondag tegen de stroom in koerst. Veel zondagclubs zijn veranderd van speeldag en bij ons leeft het zondagvoetbal juist nog wel. Natuurlijk tracht de club veel jongelingen klaar te stomen voor de hoofdmacht op zaterdag, maar al jaren zie je op zondag ook talenten doorbreken.”

De ploeg van Denis Luhulima bereikte afgelopen seizoen de nacompetitie. In de finalewedstrijd tegen Oosterhout lukte het echter niet om de tweede klasse te bereiken. ,,Ik zag meer duels en ook deze verloren wedstrijd. Jammer, want dan hadden we komend seizoen kunnen spelen tegen Altior en ROAC. Ik geloof echter in deze ploeg omdat spelers zich goed hebben ontwikkeld. Met mijn ervaring wil ik een bijdrage leveren aan de plannen die de trainer helder voor ogen heeft. In de winterstop had ik het besluit al genomen om terug te keren naar Adegeest. Trainer Arie van Duijn baalde van de beslissing, maar hij wist ook dat ik vroeg of laat terug zou keren naar de club waar het voor mij begonnen is. SJZ is er zeker op vooruit gegaan, ook al door doorgebroken jonge spelers. Ik schat in dat SJZ en Meerburg hoog gaan eindigen en dat zou natuurlijk leuk zijn voor Zoeterwoude. Zelf zal ik mij gaan richten op mijn oude club. Ik heb er nu al zin in. Wel zal ik de tweede competitiewedstrijd moeten missen. In  de laatste week van september ga ik na tien jaar samen te zijn geweest trouwen en op huwelijksreis naar Curaçao. Ook niet verkeerd natuurlijk, maar verder zal ik niets missen van de competitie want ik ben een echt voetbaldier.”

Naam: Bryan Hilders

Woonplaats: Voorschoten

Leeftijd: 27 (10 september 1994)

Voormalige club(s): Voorschoten’97, SJZ

Nieuwe club: Voorschoten’97

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read