HomeVierde klasseFC OegstgeestKagia vs FC Oegstgeest: ‘Eindelijk, we mogen weer!’

Kagia vs FC Oegstgeest: ‘Eindelijk, we mogen weer!’

-

Na maandenlange (wedstrijd)stilstand en beperkte trainingsmogelijkheden, mocht er dit weekend weer (mét publiek) worden gevoetbald. Menig regioclub maakte gretig gebruik van de geboden mogelijkheid en kwam direct in actie. De oefenwedstrijd tussen tweedeklasser Kagia en derdeklasser FC Oegstgeest kende op papier weliswaar geen winnaar (2-2), maar het feit dát er weer gespeeld kon worden zorgde ervoor dat alle 22 spelers met een brede glimlach en een overwinningsgevoel het veld verlieten.

Kagia, in de eerste helft voortgestuwd door een harde rugwind, kwam in Lisserbroek al vlot op voorsprong, doelpunt Tijs van der Schinkel, waarna niet veel later Michael de Bruijn met een fraaie uithaal voor de 2-0 zorgde. Na rust herstelden de Voskuyl-bewoners zich prima . Na een mooie solo zorgde Mario Gianfiglio voor de aansluitingstreffer, waarna  jongeling Casper van der Lee de gelijkmaker binnenkopte (2-2).

‘Eindelijk, we mogen weer!’. FC Oegstgeest-trainer Thijmen Kruider verwoordde kort na afloop van de wedstrijd het gevoel van iedere voetballiefhebber in Nederland. ,,Je merkt dat iedereen dit ontzettend  heeft gemist. Ik vond vooral de gretigheid bij beide teams mooi om te zien. Natuurlijk is het even wennen om gelijk 2 x 45 minuten aan de bak te moeten maar vond, zeker gezien de beperkte trainingsarbeid van de laatste maanden, de wedstrijd van een alleraardigst niveau. Voor rust was Kagia de betere ploeg, maar na de pauze kwamen wij goed terug. Leuk voor de debuterende Casper van der Lee, afkomstig uit de JO-19, dat hij direct zijn goaltje meepikt’’, aldus Kruider. FC Oegstgeest,dat binnenkort weer hoopt te kunnen beschikken over de teruggekeerde Abel Bormans, hervat trouwens al komende zaterdag huis de competitie. De eerder gestaakte thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk, vanwege een blessure van de scheidsrechter, wordt dan, vanaf minuut 53, uitgespeeld bij een 0-1 stand.

Ook Kagia-trainer Hein Leliveld keek met een goed gevoel terug op het vermakelijke oefenpotje in Lisserbroek. Leliveld:,, Ik vond ons met name in de eerste helft goed spelen. Er was veel variatie in ons spel en we maakten een paar goede goals. Na rust was bij ons de concentratie even weg en lieten we FC Oegstgeest weer in de wedstrijd komen. Al met al gaat het natuurlijk vooral om dat we weer gevoetbald hebben en dat daarnaast bij ons sommige spelers weer terug zijn van een blessure. Hopelijk kan ook Glenn Lobbezoo binnenkort weer aansluiten bij de groep en als iedereen dan fit blijft, kan ik de rest van het seizoen beschikken over 16/17 gelijkwaardige spelers. Volgende week spelen we eerst nog vriendschappelijk tegen Hillegom en een week later hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen SVC’08. Ook mooi dat er weer publiek aanwezig mocht zijn en er weer reuring langs de lijn is, wedstrijden spelen zonder toeschouwers was toch een stuk minder’’, besluit Leliveld.