vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseWilskrachtig AVV Alphen verslaat Taurus

Wilskrachtig AVV Alphen verslaat Taurus

-

Derde klasse A (zondag)-,,Natuurlijk was het zwaar”, zo vertelt Nassim Chaouch. ,,Vanwege de Ramadan mogen een paar spelers en ik niet alleen niet eten, maar ook geen water drinken. Het was warm en we speelden op kunstgras. Dan wordt de hitte nog eens weerkaatst. Dat watergebrek voel je zeker, maar ik ben ervan overtuigd dat de Ramadan ons hele team juist kracht gaf, voor mij was de hand van God vanmiddag in ons team merkbaar. Dat, vechten voor elkaar en dat extra stapje zetten bracht ons vandaag de zege (2-4).

Net als vele andere trainers werd AVV Alphen trainer Rob de Lange geplaagd door veel blessures. Tegen Taurus zat De Lange wat ruimer in zijn spelers en dat was natuurlijk merkbaar. ,,Ja, het is wel lekker om de vertrouwde gezichten om je heen te zien. Ook dat was een motivatie om dat ene extra stapje te zetten. Zelf speelde ik weer als midmid en daar voel ik me toch het meeste thuis. Het was een verdiende zege waar we vanaf het begin de bovenliggende partij waren. Volgende week spelen we tegen SVH. Die club heeft weliswaar zes punten meer, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Dan is het gat nog maar drie punten en is dus te overbruggen. Noteer maar: SVH gaat volgende week puntloos naar huis.”

AVV Alphen heeft uit de laatste drie wedstrijden zeven punten en is bezig een goede serie neer te zetten. De doelpuntenmakers tegen de club uit Delft waren Lorenz van Harskamp (0-1), Justin Verberg (0-2), Kevin Bergshoeff (0-3) en Yassine El Yacoubi (1-4).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read