vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseWinnend Voorschoten’97 pakt tweede plek, periodetitel én plaatst zich voor de nacompetitie

Winnend Voorschoten’97 pakt tweede plek, periodetitel én plaatst zich voor de nacompetitie

-

Derde klasse A (zondag) -Voorschoten’97 heeft zich met een 3-2 zege op concurrent DHL verzekerd van een plek in de nacompetitie. Doordat Stompwijk’92 verloor van WIK en kampioen Kethel Spaland en periodekampioen SEP een gelijkspel overeenkwamen vinden de Voorschotenaren zichzelf knap terug op een tweede plek in de eindrangschikking. Voorschoten’97 zal in één rechtstreeks duel met VV Oosterhout (de laatst geklasseerde periodekampioen in 3B) strijden om een plek in de zondag tweede klasse.

,,Die mogen er wel wat spelers bij gaan halen volgend jaar. Wat een boerenkoolvoetbal.” Aldus een begeleider van DHL, die het veld verliet na de nederlaag van zijn ploeg. Met deze woorden deed hij het collectief van Dennis Luhulima tekort en benadrukte hij ook het gebrek aan inventiviteit en slagvaardigheid van zijn eigen ploeg. De winst van de Voorschotenaren was op basis van de werklust verdiend te worden.

De rook van een actie van de harde kern van fans van de Voorschotenaren was nog maar nauwelijks opgetrokken of de bal lag al achter doelman Chris van der Mijn. De Delftse spits schoot met een droge schuiver van buiten de zestien de bal in de hoek. Aanvaller Hamid Sarmastzada antwoordde na ruim tien minuten met een vlammend schot voorlangs als eerste antwoord van de Voorschotenaren.

Kort daarna kwam de gelijkmaker op het scorebord. Sarmastzada speelde Rick van der Maas aan die met een fraai hakballetje Jurgen Oerlemans vrij voor de keeper zette, die op zijn beurt eenvoudig afrondde. Bijna kwam Voorschoten’97 op voorsprong, maar geklungel achterin bij DHL werd niet afgestraft. Ook De Hollandsche Leeuw benutte kort hierop een prima kans niet. Na een half uur spelen nam de thuisploeg dan toch de leiding. Een vrije schop van Oerlemans kwam op het hoofd van Roy Elligens die raak kopte. Een slim klein duwtje in de rug van de verdediger ontging de leidsman tot geluk van Voorschoten’97.

Na rust kwam publiekslieveling Justin Aschman binnen de lijn voor de geblesseerde Sarmastzada. Een invaller waar de verdediging van DHL alle moeite mee had want Aschman blijft een handenbindertje. Spannend bleef het wel het grootste deel van tweede helft, voetballend hield het allemaal niet over. DHL kon niet echt gevaarlijk meer worden en het sterk verdedigende Voorschoten’97 bleef simpel overeind en probeerde vooral gevaarlijk te worden door de lange bal op de eerder genoemde Aschman.

Tien minuten voor tijd brandde de wedstrijd weer los. Een pass na een actie van Aschman belandde voor de voeten van Elligens die via de keeper de bal richting de doellijn zag rollen. Helaas voor de groengelen was een verdediger van DHL net op tijd om de bal weg te werken. Kort daarna viel wel de bevrijdende 3-1. Een Delftse verdediger dacht na een diepe bal van Oerlemans op Aschman de bal simpel over de doellijn te kunnen controleren voor een doeltrap. De rappe aanvaller veroverde alsnog de bal en bood captain Elligens een niet te missen kans die met dit buitenkansje wel raad wist, waarna onder de spelers alvast een feestje losbarstte.

Dat vlak voor tijd nog de 3-2 viel was puur voor de statistieken. Noemenswaardig was nog het kunststukje wat Oerlemans in blessuretijd nog in petto had voor het publiek. Met een prachtige passeerbeweging stuurde hij twee verdedigers het bos in en zijn schot uit de moeilijke hoek ging via de kruising het veld weer in. Kort daarna floot de uitstekende scheidsrechter Stoekenbroek voor het laatste fluitsignaal en was de nacompetitieplek voor Voorschoten’97 een feit.

Roy Elligens was een blikvanger met zijn twee doelpunten, maar man-of-the-match was mannetjesputter Oerlemans die heerste op het middenveld. Een gesprek met beide hoofdrolspelers.

Allereerst middenvelder Oerlemans: ,,Ik moet zeggen dat het een van mijn lekkerste wedstrijden van het seizoen was. De eerste helft zaten we een beetje in een tweestrijd of doorzetten of een stapje naar achteren. Het laatste kwartier hebben we gekozen voor een stapje naar achteren. Toen hadden zij meer de bal waardoor zij de bal eroverheen konden gooien. Toen hadden we het heel even zwaar. Natuurlijk gingen ze drukken en met lange ballen spelen om de spitsen te bereiken, maar in echte problemen kwamen we niet.”

De niet zelfzuchtige Elligens had lovende woorden voor zijn medespelers: ,,Wat een actie van Justin Aschman!  Zo kennen we hem ook op de training. Mijn eerste doelpunt kwam na een goede vrije trap van Oerlemans. Ik gaf een heel klein zacht duwtje, maar dat was geen overtreding hoor. Ik ben harstikke blij dat we nacompetitie hebben. We hebben een paar jaar geleden tweede klasse gespeeld. Met onze jonge spelers moet dat ook nu kunnen; zij worden alleen maar beter. Als oudjes moeten we het volhouden en die jonge gasten een beetje op sleeptouw nemen. Een jaartje er aan vast plakken moet toch wel lukken. Daarna zien we wel weer”, zegt de 32 jarige routinier Elligens lachend.

Over de fitheid en teamspirit van de ploeg had Roy Elligens ook lovende woorden over voor trainer Luhulima: ,,Dat is echt de kwaliteit van de trainer. We hebben goed getraind afgelopen jaar. Alles is fit gebleven en de hele groep kwam twee keer trainen. Dat betaalt zich uit. Individueel zijn we misschien niet zo goed maar met hele team doen we het.”

Opstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Oerlemans, Adriaanse, Hogewoning, Van der Wijngaard, Rebergen, Van der Maas (58. Van Aken), Elligens, Sarmastzada (46. Aschman).

Hierbij nog een fotoserie met dank aan V’97, Luuk Oerlemans:

 

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read