vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSipan Khalid: ,,De ambitie van DoCoS past bij mij"

Sipan Khalid: ,,De ambitie van DoCoS past bij mij”

-

In de voorbije en komende weken leverde/levert LAV een bijdrage aan een zomereditie bij het Leidsch Dagblad over spelers die een overstap maakten naar een andere club. Uiteraard werd er een selectie gemaakt want het was weer een komen en gaan. Omdat niet iedereen deze krant leest hierbij nog eens het vraaggesprek. In deel 6 is het de beurt aan Sipan Khalid. Hij speelde voor Sporting Leiden en gaat komend seizoen uitkomen voor tweedeklasser DoCoS. Onderstaand interview is eerder geplaatst. DoCoS speelde inmiddels een eerste oefenpot. DWO werd in Zoetermeer met 1-3 verslagen. Khalid scoorde twee keer voor de Leidenaren.

Sipan Khalid: ,,De ambitie van Docos past bij mij”

Deze week is ook Docos begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De tweedeklasser verwelkomde een aantal nieuwe spelers naast Edwin Vurens, de nieuwe hoofdtrainer van de Leidse club. Het meest opvallend was de komst van Sipan Khalid van buurman Sporting Leiden. De aanvaller koos bewust voor de overstap en daarmee heeft de inmiddels 29-jarige speler voor de vijfde keer gekozen voor een Leidse club. ,,Voor mij begon het ooit bij VV Leiden en naast voor diverse clubs uit de sleutelstad heb ik ook nog gespeeld voor Voorschoten’97. Op zich had ik graag blijven spelen voor Sporting Leiden, toch wel mijn cluppie. Echter heb ik net als andere spelers lopende het seizoen al aangegeven dat er iets moest gebeuren om de selectie te versterken. Vooral voor de winterstop hadden we het moeilijk en raakten we spelers kwijt. Daar heb ik last van gehad in mijn spel. Ik voelde mij verantwoordelijk voor het team en wilde de ploeg helpen, maar daardoor bleven mijn doelpunten achterwege. In de tweede seizoenshelft werd het beter en kon ik mijn bijdragen wel weer leveren met doelpunten en assists. Het was pittig om tegen degradatie te spelen, hoewel we onszelf op tijd in veiligheid brachten. Toch bleef er veel bij het oude en ik voorzag problemen voor het komende seizoen. De selectie was al krap en diverse spelers kozen voor een andere club. Zelf had ik geen zin in nog zo’n seizoen, want ik heb nog altijd mijn ambities. Wel wil ik stellen dat het niets te maken heeft met Huig Jan Heeringa en Cor Varkevisser. Deze trainers hebben er alles aan gedaan en ik heb altijd vertrouwen gekregen.”

Khalid, bij elke club waar hij speelde goed voor doelpunten, raakte in gesprek met andere clubs en zijn vertrek werd onvermijdelijk. ,,Bij Docos had ik het beste gevoel. Bert Peet ken ik al langer en hij had een goed verhaal en dat geldt ook voor de nieuwe trainer. Er staat een hele behoorlijke selectie en ik schat in dat we top vijf moeten kunnen gaan spelen. Er zijn veel zondagclubs bijgekomen en daarvan is bekend dat het niveau ten opzichte van de zaterdag lager ligt. Niet alle clubs zeggen mij wat in deze klasse, maar ik zie mogelijkheden voor een hoopgevend seizoen. Ik zal zeker weer mijn verantwoordelijkheid pakken, maar in eerste instantie zal ik mij op mijn eigen functioneren richten. Afgelopen seizoen heb ik enkel in het bekertoernooi een duel gemist en verder alles gespeeld. Het streven is nu ook weer om zoveel mogelijk te spelen en van waarde te zijn met hard werken, doelpunten en assists.”

De in de horeca werkzame aanwinst van Docos laat weten gretiger dan ooit te zijn. ,,Dat wil ik zeker gaan uitstralen. Waar ik ook speel, ik wil altijd presteren en kan er niet tegen dat er niet ver na een verloren wedstrijd al weer wordt gelachen en dat de muziek keihard aangaat. Ik baal altijd van een verliespartij. Dat is de aard van het beestje. Mijn ambities sluiten aan bij die van Docos en ik ben blij met de gemaakte keuze.”

Naam: Sipan Khalid

Woonplaats: Leiden

Leeftijd: 24 (27 mei 1993)

Voormalige club(s): VV Leiden, Lugdunum, Roodenburg, Voorschoten’97, Sporting Leiden

Nieuwe club: Docos

 

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read