donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZakelijke zege TAVV op FC Oegstgeest: 2-0

Zakelijke zege TAVV op FC Oegstgeest: 2-0

-

Derde klasse A (zaterdag)- Er zijn van die wedstrijden die niet lang in het geheugen blijven, omdat er weinig vermeldenswaard was. TAVV tegen FC Oegstgeest was zo’n exemplaar. De thuisploeg scoorde twee keer, doelman Rodney Pater van TAVV stopte een penalty en dat was het wel zo ongeveer. Een mogelijke oorzaak kan het ontbreken van diverse basisspelers bij beide teams zijn geweest.

Bij de ploeg uit Ter Aar was Donny van der Neut geschorst, Yassine El Mariami geblesseerd (ingescheurde enkelband) en begonnen Lars van der Pijl en Yannick Otto op de bank. Bij de opponent stonden slechts zes spelers in de basis die ook twee weken geleden tegen Be Fair bij het eerste fluitsignaal in het veld stonden. Het was dus flink puzzelen geblazen voor trainers Dennis Tijssen en Thymen Kruider.

Tel daar nog eens bij op dat er voor beide partijen weinig meer op het spel stond; TAVV haalde vorige week even onverwacht als knap de periodetitel binnen, terwijl FC Oegstgeest veilig is en geen kans meer maakt op een periodetitel. Wellicht om de hiervoor genoemde redenen was het een vrij gezapige middag in Ter Aar. De eerste helft kabbelde lange tijd voort zonder dat een der partijen tot vloeiende combinaties kwam of uitgespeelde kansen creëerde. De 1-0 van Eric van der Hout was echter verdiend te noemen.

TAVV had het betere van het spel en was effectief. Het spel van FC Oegstgeest oogde aanvallend steriel en Pater hoefde dan ook geen enkele redding te verrichten. Pas toen de thuisclub via Randy Verwoerd de 2-0 scoorde, kwam FC Oegstgeest er aanvallend meer aan te pas. De grootste kans was voor Joshua Overvliet, die vanaf elf meter mocht aanleggen. Zijn inzet werd echter knap door de Ter Aarse doelman gepareerd. Pater hierover: ,,Altijd lekker als je een penalty stopt. Als zij scoren krijgen we het de laatste tien minuten misschien nog moeilijk. Nu een clean sheet en drie verdiende punten. Ik heb eerlijk gezegd wel een rustige middag gehad hoor.”

Kevin Driessen van FC Oegstgeest erkende dat de nederlaag verdiend was, maar wijst wel naar een wel heel gemankeerd elftal: ,,Onze aanvallers waren een weekendje weg en het was puzzelen geblazen met diverse spelers die op voor hen vreemde plekken moesten voetballen. Toch de complimenten, want we hebben naar vermogen gespeeld. Jammer dat we de aansluitingstreffer niet maakten, want dan hadden we het hen echt nog wel lastig kunnen maken. Ik denk dat we hier vrede mee moeten hebben en volgende week onze revanche moeten nemen. We spelen dan tegen Nieuwkoop. In de heenwedstrijd hadden we de periode kunnen pakken, maar we verloren daar met 2-0. Dat zullen we maar gaan rechtzetten met een clubfeest erna. Dat wordt een mooie zaterdag.”

Een feest vanwege het periodekampioenschap werd danig gevierd in Ter Aar, dat direct na de wedstrijd losbarstte. Volgende week speelt TAVV thuis tegen CVC Reeuwijk, dat enigszins verrassend verloor van VVSB. Door deze nederlaag steeg TAVV naar de derde plek ten koste van datzelfde CVC Reeuwijk. De mannen van Tijssen hebben zelfs plek twee binnen handbereik, daar de achterstand op Alphia maar een punt is. Leuke tijden dus voor TAVV.

TAVV-FC Oegstgeest 2-0 (1-0). 31. Van der Hout 1-0, 70. Verwoerd 2-0.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Modderaar, Pieterse, Straver, Verwoerd, Konings, Van Veen, Van der Voorn, Boddeke, Van der Hout.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Braggaar, Timo Lichtenbeld, Driessen, Niels Lichtenbeld, Bakker, Nieuwenburg, Driessen, Gianfiglio, Tijl, Overvliet, Dijkstra.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read