vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZondagtak Voorschoten'97 zakt verder weg

Zondagtak Voorschoten’97 zakt verder weg

-

Derde klasse (zondag)- Gisteren kwamen de gasten uit Rotterdam, HOV/DJSCR, voor een uitbeurt bij Voorschoten’97. Een ploeg die op de ranglijst met de hete adem in de nek hijgt van de Voorschotense gastheren dus het was zaak om afstand te nemen dan wel de huidige plek op de ranglijst te handhaven. Helaas is dit niet gelukt en verloren de mannen van de afwezige Denis Luhulima, voor hem zat Donovan Ton op de bank, met 0-2 van de ploeg uit de Havenstad
Jordy van der Wijngaard, zelf geblesseerd, zag zijn maten een moeizame wedstrijd spelen waarin veel de lange bal werd gehanteerd. Daar waar normaliter de opbouw begint in de achterhoede bij o.a. Bryan Hilders werd nu een andere speelwijze gehanteerd. ,,Daarmee speelden wij HOV in de kaart”, aldus van der Wijngaard.
Als gevolg van blessures speelde Hilders op het middenveld en doordat de lange bal werd gehanteerd, kwamen de mensen die eigenlijk aan de bal moesten verschijnen minder in het stuk voor. Waarom een strijdwijze gekozen die eigenlijk niet bij de ploeg pas? Van der Wijngaard zag dat er te veel mensen wat minder comfortabel waren aan de bal waardoor het positiespel niet goed uit de verf kwam. Daarmee kozen ze steeds vaker om de lange bal te gaan hanteren wat de wedstrijd en het spelbeeld niet ten goede kwam.
Het gevolg was dus dat de Rotterdammers, zonder zelf tot groots spel te komen, uiteindelijk wel de dure punten meenamen van sportpark Adegeest. Voorschoten’97 haalde slechts een puntje op uit de laatste vier wedstrijden en de ploeg zakte nu al weg naar pelk acht. Dat betekent uithuilen en opnieuw beginnen, hopen dat de geblesseerden weer snel deel uit kunnen maken van de ploeg om de broodnodige punten te gaan binnen harken om weer in de subtop terecht te komen.
Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read