Homesv AarlanderveenInterviews sv AarlanderveenAarlanderveen knokt zich naar punt bij koploper FC Oudewater (3-3)

Aarlanderveen knokt zich naar punt bij koploper FC Oudewater (3-3)

-

Derde klasse A (zaterdag) – Aarlanderveen ging zaterdag op bezoek bij lijstaanvoerder FC Oudewater. De koploper kwam al vlot op een 2-0 voorsprong, maar de bezoekers bleken toch geen gemakkelijke prooi voor de beoogd kampioen. Na een 2-2 ruststand kwam FC Oudewater opnieuw aan de leiding, maar de groenhemden pakten via een doelpunt van Alessio van der Straaten toch nog het meer dan verdiende punt (3-3).

Aarlanderveen-verdediger Bram Egberts blikte terug op de wedstrijd.,,Het was van beide kanten een leuke pot. We kregen in het begin wat mogelijkheden, maar zij scoorden vrij onverwachts twee keer achter elkaar. Dat was wel een dompertje, maar we raakten niet in paniek en gingen rustig op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat doelpunt viel, via een van richting veranderde vrije trap van Thom Nouwens, gelukkig niet veel later en nog voor rust scoorden we, via een kopbal van Luca Janszen, de 2-2. Dit was gezien het spelbeeld terecht, want wij waren in de eerste helft zeker niet de mindere van FC Oudewater. Na een uur spelen kwamen we met 3-2 achter, maar na een goede voorzet van Thom Nouwens scoorde Alessio van der Straaten de 3-3. Na dit doelpunt gingen beide ploegen wat voorzichtiger spelen. Een aantal weken terug verloren wij thuis in blessuretijd van FC Oudewater. We gingen toen vol voor de winst, maar kregen uiteindelijk in de laatste seconden van de wedstrijd de deksel op onze neus. Nu wilden we persé dit punt koesteren en niet in dezelfde val trappen. Al met al een terechte uitslag tegen de club, die ook ik tip als toekomstig kampioen van onze klasse. FC Oudewater heeft een solide ploeg en ik verwacht niet dat ze deze voorsprong (het gat met runner-up Alphia is met 8 wedstrijden te spelen 8 punten, SN) nog uit handen gaan geven. Ons spel en onze inzet van vandaag stemmen zeker tot tevredenheid , hier kunnen we beslist mee vooruit’, aldus Egberts tot besluit.

FC Oudewater – Aarlanderveen 3-3 (2-2)  22. FC Oudewater 1-0, 28. FC Oudewater 2-0, 31. Nouwens 2-1, 40. Janszen 2-2. 61. FC Oudewater 3-2, 75. Van der Straaten 3-3.

Basisopsteling Aarlanderveen: Van Veen, Egberts, Janszen, Van der Pijl, Den Haan, Oudijk, Nouwens, Van der Straaten, Grimmelius, Poelwijk, Kalisse.