dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels geeft weer visitekaartje af

FC Rijnvogels geeft weer visitekaartje af

-

Derde divisie- Tegen kampioenskandidaat Sparta Nijkerk had FC Rijnvogels eerder al een puike wedstrijd gespeeld en liet het zien geen lelijk eendje te zijn op een hoger niveau. Er werd wel schlemielig verloren, maar het spel smaakte naar meer. Gisteren kwam DOVO op bezoek, de tot aan dit weekend lijstaanvoerder. De FC maakte zichzelf echter verre van klein en won verdiend met 2-1 en toonde andermaal aan verre van een boksbal te hoeven zijn op het een-na-hoogste amateurniveau.

Door dit resultaat heeft FC Rijnvogels nu acht punten op de teller staan uit zes duels en dat hadden er zomaar meer kunnen zijn. Toch kon het thuispubliek ook gisteren meer dan tevreden zijn. De hoofdmacht speelde een prima pot en de drie punten gingen naar de ‘rechtmatige’ eigenaar. DOVO droop af en moet de koppositie nu laten aan de buren van GVVV.

Binnen de minuut had het al 1-0 kunnen staan. Roy van Leeuwen kopte een bal voor de voeten van Tom Bijen, maar de middenvelder was kennelijk nog te koud om een bliksemstart in te luiden. Van Leeuwen zelf krulde niet ver daarna over en de thuisploeg had het heft zo al rap in handen. Wel was het in die fase nog vaak onrustig aan de bal, maar dat was zeker van kracht bij de koploper. Er ging geen enkel gevaar vanuit en de ploeg begaf zich vooral op de eigen speelhelft.

Nog voordat er twintig minuten gespeeld waren, kreeg Bijen opnieuw de kans om de 1-0 op zijn naam te brengen. De hoekschop van Virgil Tjin-Asjoe werd in vrijstaande positie naast geknikt. Even later testte de genoemde buitenspeler Jeroen Vrolijk en daardoor kon de FC aardig wat hoekschoppen noteren. De 1-0 kwam na vijfentwintig minuten toch op het scorebord. Een aanval leek afgeslagen, maar Sieb Rutgers, voor de tweede keer achtereen in de basis, had vanaf bijna de achterlijn een halve omhaal in huis die de defensie van de ploeg uit Veenendaal danig verraste. Een prima doelpunt en een beloning voor de dadendrang van de roodwitten.

Ook in deel twee van de eerste helft had FC Rijnvogels het beste van het spel en er kwamen nog mogelijkheden en kansen, maar het bleef bij de magere 1-0 tussenstand. Slechts op de grens van de rust moest een poging van DOVO worden gekraakt, maar dat is Jesse Driebergen meestal wel toevertrouwd. Voor het overige had de koploper nog bar weinig laten zien.

 

Na de pauze veranderde er aanvankelijk niet veel. Sterker nog, ook nu waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Tjin-Asjoe had een indrukwekkende solo in huis, maar zijn schot verdween in het zijnet. Centrale verdediger Kasper Michel kopte kort daarop bijna de 2-0 binnen.

 

Na ruim een kwartier kwam eigenlijk vanuit het niets de gelijkmaker op het scorebord. Een ferme vrije trap van Timo Pluk kon door Yannic Augustinus worden gepareerd, maar de terugspringende bal kwam vervolgens voor de voeten van Anil Mercan en hij bracht zijn ploeg op 1-1. Daarna was de gastheer het kortstondig kwijt, maar in de slotfase herpakte de ploeg van Thomas Duivenvoorden zich knap. Invaller Edin Bibuljica, overgekomen van FC Boshuizen, prikte de 2-1 binnen na een door hemzelf opgezette aanval. Die tik kwam DOVO niet meer te boven en zo kregen de Katwijkers loon naar werken en werd de nare smaak van het missen van de driepunter tegen Sportlust’46 van vorige week (van 0-2 naar in de slotfase 2-2) grotendeels weggespoeld.

FC Rijnvogels-DOVO 2-1 (1-0). 25. Rutgers 1-0, 63. Mercan 1-1, 82. Bibuljica 2-1. Scheidsrechter: Lodeweegs.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Michel, Ogidi Nwankwo, Driebergen, De Beste, Bakker, Bijen (76. Dobbe), Van Leeuwen, Rutgers (76. Bibuljica), Tjin-Asjoe.

Note redactie: de nababbel volgt spoedig!

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read