HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKoninklijke HVV maakt einde aan zegereeks Valken’68

Koninklijke HVV maakt einde aan zegereeks Valken’68

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Valken’68 verloor zaterdagmiddag op sportpark ‘t Duyfrak enigszins verrassend van het stugge HVV. De kroonleeuwen maakte een einde aan een serie van vier overwinningen (een ervan voor de beker) voor de ploeg van trainer Derek van der Plas. Met de 1-3 zwaar bevochten zege op de met blessures geplaagde Valkenburgse ploeg zocht de Haagse ploeg in jubelstemming de kleedkamer op en liet de thuisploeg met een flinke kater achter.

Het zag er voor de gastheren in de eerste twintig minuten nog goed uit. De thuisformatie had de meeste balcontacten met al de eerste grote kans voor de rappe Samet Arikan in de tiende minuut. Deze start zou de opmaat moeten zijn voor de volgende zege op rij. Het offensief van de thuisploeg ebde echter weg, waardoor de ploeg van HVV trainer Andre Wetzel in de omschakeling een aantal keer voor het nodige gevaar zorgde.

Na een razend snelle Haagse counter halverwege de eerste helft kwamen de gastheren nog goed weg, maar kregen even later wel een treffer om de oren. Een vrije trap werd, nadat eerst op de paal was gekopt, alsnog tot doelpunt gepromoveerd (0-1). De gastheren zakten na een veelbelovend begin steeds verder weg en kregen op slag van rust een aangevochten, vanwege vermeend buitenspel, maar niet minder fraaie goal van Conner Coward te verwerken. De volley, uit de halve draai van de Hagenaar, sloeg als een raket in achter de volstrekt kansloze doelman Jordy Blikman: 0-2.

Na de vlotte en schitterende aansluitingstreffer van Huig van Duijn na rust werd de wedstrijd een heerlijk voetbalgevecht. De Duyfrak bewoners wilden zo snel mogelijk orde op zaken stellen en erop en erover gaan. De Koninklijke, niet gezegend met veel technische bagage, maar met een ongekende strijdlust en goede wedstrijdmentaliteit, bleef overeind en bezorgde de thuisclub nog de nodige problemen. Een snelle uitbraak van de gasten over de linkervleugel, na een goed uur spelen,  werd op ongelukkige wijze door Rody Redel achter zijn eigen doelman Blikman binnen gegleden: 1-3.

De ploeg van Van der Plas moest met een alles of niets offensief het tij alsnog zien te keren. Valken’68 kreeg nog een handvol mogelijkheden en kansen om de achterstand goed te maken, maar bleef mede door het verbeten strijdende HVV met lege handen achter. De Duyfrak bespelers verloren niet van een beter voetballende tegenstander, maar van een feller in de duels spelende en niet opgevende opponent.

Voor doelpuntenmaker Van Duijn kwam de nederlaag hard aan: ,,Hier hadden we geen rekening mee gehouden. We hadden graag de goede reeks voortgezet en met een goed gevoel de winterstop in willen gaan. Vorige week speelden we ook al te gemakzuchtig. Het gif was er niet bij ons en we werden verrast door de gasten die veel feller speelden. Het was pure wilskracht van HVV, maar dat is ook een kwaliteit. We misten wel een aantal spelers die bepalend kunnen zijn, maar daar heb je nu eenmaal soms mee te maken.”

Valken’68-HVV 1-3 ( 0-2).  34. De Mooij 0-1, 44. Coward 0-2, 46. Van Duijn 1-2, 59. Redel 1-3 (e.d.).

Basisopstelling Valken’68: Blikman, Hollander, Dijkhuizen, Redel, De Mooij, Van Duijn, Wietsma, Langeveld, Cooper, Arikan, Kuijt.