donderdag, april 25, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusDegradatie Bernardus ondanks monsterscore van 9-1 (plus podcasts)

Degradatie Bernardus ondanks monsterscore van 9-1 (plus podcasts)

-

Vierde Klasse A (zaterdag)- De 9-1 zege op SJC, vooral in de tweede helft tot stand gekomen, was niet voldoende voor Bernardus om het vierdeklasserschap te prolongeren. De ploeg van trainer Ron Paling kwam uiteindelijk een fractie te kort in het doelsaldo (min 19 om min 18), wat de steeds nerveuzer wordende delegaties van Roodenburg en Woubrugge uiteindelijk gerust stelde. Met wat mazzel was het gat in de slotfase zelfs gedicht door de ontketende gastheren. Zonder enige afbreuk te doen aan de riante zege van de Hazerswoudenaren, had met name de tweede helft van de Noordwijkers meer weg van aangepast wandelvoetbal voor vijftigplussers. Dat de degradatie valt in het vijfenzeventig jarig bestaan van Bernardus maakt het extra zuur.

Het duurde een klein kwartier, waarin de bezoekers zeker goed meevoetbalden, voor de eerste serieuze opleving viel te noteren. Verrassend was de eerste kans voor de bezoekers. In de daarop volgende mogelijkheid voor de thuisclub was het  meteen raak. Sven de Boer kopte van dichtbij de 1-0 binnen. Niet veel later kwam Koen Schellingerhout een haarlengte te kort om een voorzet te verzilveren. Vervolgens liet Schellingerhout via de stip alsnog zijn eerste treffer aantekenen en de tweede voor zijn ploeg. In de slotfase van de eerste helft ging het snel. Jeffrey van der Heiden schoot hard en laag de 3-0 binnen. Onoplettendheid kostte de gastheren een dure tegentreffer 3-1. Schellingerhout maakte op slag van rust zijn tweede treffer en met de 4-1 werd gerust.

Na de thee miste de Noordwijkse ploeg wederom een grote kans. De thuisploeg had daarna geen kind meer aan het onthutsend zwakke verweer van SJC. De in de ogen van leidsman Van Polanen met de hand gemaakte treffer van Van der Heiden vond ondanks de protesten van de dorpelingen geen doorgang. De 5-1 kwam er even later toch en weer kopte de sterk spelende Schellingerhout de treffer binnen en daarmee kreeg hij een valse hattrick op de naam. In rap tempo werd de score tegen de kwaliteitsarme, machteloze en vooral futloze tegenstander opgevoerd. Nu was het de beurt weer aan Van der Heiden die de op een presenteerblad aangeboden kans verzilverde (6-1). De ploeg van trainer Paling, met nog een slordige vijftien minuten te spelen, voelde dat het wellicht nog kon ontsnappen aan regelrechte degradatie. De ene na de andere aanvalsgolf rolde, met goedkeuring van de zwartwitten, richting vijandelijk doel wat nog drie doelpunten opleverde.

Eerst smaakte Rens Schakenbos het genoegen om de 7-1 te scoren om een kort moment daarna de 8-1 van zijn handtekening te voorzien. Met de 9-1 van weer dezelfde speler en een tiental speelminuten op de klok kreeg de ploeg nog voldoende kansen om het voor zichzelf en de andere belanghebbende ploegen nog spannender te maken. Met de tijd als grootste tegenstander moest de thuisploeg zich uiteindelijk gewonnen geven en is de degradatie de harde realiteit.

Schellingerhout over de degradatie: ,,We hadden het nooit op de laatste speeldag moeten laten aankomen. We moeten en kunnen het onszelf aanrekenen. In een aantal wedstrijden hadden we punten, die we nu tekort komen, moeten koesteren. Dat heeft ons de kop gekost. We hadden ook stiekem op Koudekerk gehoopt. Onze ploeg heeft kansen genoeg gehad om op eigen kracht te ontsnappen aan degradatie.”

Bernardus-SJC 9-1 (4-1).  18. De Boer 1-0,  25. Schellingerhout 2-0, 30. Van der Heiden 36 3-0,  38. Wijntjes 3-1,  43. Schellingerhout 4-1, 58. Schellingerhout 5-1, 64 Van der Heiden 6-1, 72. Schakenbos 7-1, 75. Schakenbos 8-1, 78 Schakenbos 9-1.

Basisopstelling Bernardus:  Enter, De Jong, Rijnbeek, Van Tol, Oudshoorn, Vermeulen, De Boer, Schakenbos, Schellingerhout, Van der Heiden, Roozendaal.

Beluister hier nog twee podcasts met dank aan mediapartner Studio Alphen (Ron Paling en Koen Schellingerhout):

 

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read