woensdag, oktober 5, 2022
HomeMeerburgInterviews MeerburgDubbele hattrick (!) Max van Steen (Meerburg) velt strijdbaar SJZ

Dubbele hattrick (!) Max van Steen (Meerburg) velt strijdbaar SJZ

-

Vierde klasse A (zaterdag)- The Merseyside-derby, The Old Firm, Derby della Madonnina, El derby Madrileno, Katwijk-Quick Boys, Spakenburg-IJsselmeervogels en GVVV-DOVO hebben allen hetzelfde gemeen als Meerburg tegen SJZ. Een wedstrijd tussen twee ploegen uit dezelfde plaats, in dit geval Rijndijk(ers) tegen Dorp(elingen). Vooraf al veel aandacht op de diverse social media, op de wedstrijddag vele extra’s zoals een foodtruck, sponsoren konden zich laten zien, en er was ook aan het muzikale gedacht. De wedstrijd zelf valt dan vaak wat tegen, in dit geval was deze ook reclame voor de nu nog kelderklasse in het zaterdagvoetbal.

Na een ruststand van 4-2 werd het uiteindelijk 7-4, een ruime overwinning maar de een uur in ondertal spelende bezoekers gaven zich pas in de slotfase gewonnen. Naast de penningmeester van de thuisclub en het in grote getale opgekomen publiek was er nog overduidelijk een winnaar. Van Steen wist in de heenwedstrijd al drie keer het net te vinden, nu stapte hij met twee wedstrijdballen van het veld na een dubbele hattrick.

Vlak na het beginsignaal stond de 1-0 al op het scorebord, Max Glasbeek vond Ramon Weijers en zijn strakke voorzet werd door Van Steen achter keeper Oscar Koek geschoten. De eerste actie hierna leverde een gele kaart op voor Marc Griffioen, zijn uitvoering van de stervende zwaan werd niet door iedereen gewaardeerd. In die fase van de wedstrijd was het zoeken voor de gasten, de voor het eerst weer in de basis staande en zowel aan de rechter- als aan de linkerkant opduikende Luc Schade was een plaag voor zijn directe tegenstander.

Na een kwartier leek de wedstrijd al gespeeld, zowel aangever als afmaker waren dezelfde als bij het openingsdoelpunt.  Jari van Kampen benadeelde zijn ploeg  door er uit gestuurd te worden, al zijn derde rode kaart in dit seizoen en dat is vrij uniek voor een aanvaller. Vanaf dat moment gaf er niemand langs de kant nog een stuiver voor de ploeg van trainer Arie van Duijn. Van Steen ging onverstoord verder en drukte na een voorzet van Koen van Zijp de 3-0 af.

Een strijdbaar SJZ wilde zich niet naar de slachtbank laten leiden want nog voor het halfuur faalde Peter Wansink niet, na vermeend vasthouden verkleinde hij vanaf elf meter het verschil. De mannen van trainers Jelle Korbee en Ronald van Delft hadden moeite met het overtal, de opponent was feller, kreeg ruimte en mogelijkheden maar op Van Steen stond geen maat. Op Bergkampiaanse manier draaide hij, na wederom een assist van Weijers, weg bij zijn tegenstander en in tweede instantie was het verschil weer drie. De (slot)fase voor de onderbreking was voor de equipe op verplaatsing. Eerst schoot Dave Plooij fantastisch de 4-2 binnen, hierna volgden nog kansen voor verdedigers Bryan Hilders en Jurian de Klerk.

Amper een halve minuut onderweg in de tweede helft was de spanning weer helemaal terug, een frommelgoal met Mitchell Hensing als eindstation bij de 4-3. Na een uur spelen was de thuisclub weer aan zet, een voorzet van Floris Hazenberg werd door Van Steen verlengd maar niet veel later was het Hensing met zijn tweede van de middag en was het verschil weer minimaal. Ex-DoCoS speler Simon Joubij had inmiddels het veld betreden en was bijna succesvol, zijn poging belandde via keeper Mike de Rooy tegen de lat.

Dezelfde De Rooy moest, net als vorige week tegen Roodenburg, in blessuretijd handelend optreden bij een inzet van Peter Wansink. Het slotakkoord was voor Meerburg, in de omschakeling vonden Van Steen en Hazenberg nog het net en lieten het veerkrachtige SJZ met lege handen achter.

Tweevoudig doelpuntenmaker Hensing, the day after. ,,Een echte derbysfeer waarbij wij heel slecht aan de wedstrijd begonnen, duels gingen verloren en veel onzuivere passes. Na de rode kaart en de 3-0 achterstand zag het er kansloos voor ons uit maar wij herpakten ons goed. Er werd strijd geleverd en er werd ook weer gevoetbald. De laatste weken waren niet best, maar deze wedstrijd heeft altijd wel iets aparts en met een ruststand van 4-2 hadden wij nog wel het idee dat er iets mogelijk was. Dan scoor je direct na rust en ook in de laatste minuten waren er kansen op de gelijkmaker. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden, ons enige doel is nu de nacompetitie.”

De sympathieke en ook volgend seizoen aan het Hans Ecklplein te bewonderen Van Steen was na afloop de gevierde man, ,,Ja, het ging wel lekker”, gevolgd door een knipoog. ,,Vandaag was ik bijzonder effectief, heel veel kansen meer heb ik ook niet gehad. Ik word natuurlijk een aantal keren goed in stelling gebracht, dus ook de credits naar mijn teamgenoten. Ik heb het uitstekend naar mijn zin, voetbal met vrienden en heb zeker nog wel ambitie maar waarom zou dat niet met dit team kunnen? We hebben inderdaad een aantal blessuregevallen, dus ik had het nog moeten zien als we compleet waren geweest maar het ervaren Teylingen gaat uiteindelijk wel de terechte kampioen worden. Via de nacompetitie gaan we proberen te promoveren, en mocht het dit seizoen niet lukken dan wordt dat de doelstelling voor komend seizoen.”

Van Steen had nog een compliment voor een van zijn teamgenoten. ,,Mike (de Rooy, AK) heeft ons vandaag in de eindfase, net als vorige week, op de been gehouden, en dat mag ook wel eens benoemd worden.”

Meerburg kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie, SJZ moet nog aan de bak want met drie punten voorsprong op directe concurrent Warmunda, en nog twee wedstrijden te gaan, is plek vier op de ranglijst nog geen uitgemaakte zaak. Volgende week wacht Teylingen, De Rijndijkers moeten naar Warmunda en kunnen hun dorpsgenoot dan een goede dienst bewijzen.

Meerburg – SJZ 7-4 (4-2) 2. Van Steen 1-0, 14. Van Steen 2-0, 25. Van Steen 3-0, 26, Wansink 3-1, 32. Van Steen 4-1, 43. Plooij 4-2, 46. Hensing 4-3, 58. Van Steen 5-3, 65. Hensing 5-4, 90. Van Steen 6-4, 90. Hazenberg 7-4.

Opstelling Meerburg : De Rooy, Glasbeek, Henssen, Van Steen, Hazenberg, Schade (Doeven), Van Haaster (Jasperse), Weijers, Van Zijp (Van Huis), Straathof (Van Gessel), Sierat.

Opstelling SJZ : Koek, Versteegen (Warmenhoven), Hilders, Plooij, Hensing, Rietkerken (Joubij), De Goede, Van Kampen, Wansink, Griffioen, De Klerk (Soesbergen).

Must Read