HomeKickers'69Interviews Kickers'69Eerste doelpunt van Woubrugge dit seizoen levert direct punt op in derby...

Eerste doelpunt van Woubrugge dit seizoen levert direct punt op in derby tegen Kickers´69

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Ondanks dat beide ploegen onderaan de ranglijst bungelen en de heuse Kaag -en Braassemderby was gespeeld, heerste er toch wel berusting over de puntendeling na negentig minuten. Niet zo heel raar als je bedenkt dat Woubrugge na vier wedstrijden nog op nul punten stond en zelfs het vijandelijke doel nog niet gevonden had en gastheer Kickers had in drie van de vier wedstrijden zeven (!) doelpunten tegen gehad. De enige driepunter daarentegen was weer heel knap als je bedenkt dat koploper Zevenhoven nog geen ander puntverlies heeft geleden. Bij een derby op het scherpst van de snede hoort min of meer ook wel een 1-1 eindstand.

Het eerste kwartier kwam de wedstrijd moeizaam op gang, ondanks de prima externe omstandigheden. Lenteachtige temperaturen, waar het zonnetje zich soms liet zien, echt natuurgras en ook nog aardig wat publiek. De Leimuidenaren hadden wel het betere van het spel en de openingstreffer was dan ook verdiend. Het was Tijs van der Hoorn die aan de zijkant slim was vrijgelopen en de geheel vrijstaande Brian van Vliet aanspeelde en de 1-0 werd door hem een feit. Doelpuntenmaker van Vliet: ,,Ik moet wel eerlijk bekennen dat, hoewel ik geheel vrijstond, mijn eerste aanname niet perfect was, maar uit de draai schoot ik hem lekker binnen. Normaal ben ik rechtsback, maar door blessures werd ik voorin geposteerd, mede door mijn loopvermogen kwam ik daar toch goed tot mijn recht.”

Diezelfde Van Vliet liet nog wel een keer zien dat hij een oorspronkelijke verdediger was, want hij maaide in kansrijke positie over de bal en uit diezelfde aanval werd een treffer van Van der Hoorn wegens randje buitenspel afgekeurd. De blauwhemden werden sterker en na een halfuur kon een inzet nog ternauwernood van de lijn worden gehaald. Vijf minuten later was het wel zover. Kevin Veltman speelde Twan van de Geijn aan en die schoot onverbiddelijk in de verste hoek: 1-1.

Het eerste kwartier na rust waren de Woubruggenaren de betere ploeg zonder dat dit tot grote kansen leidde. Later namen de oranje-witten het initiatief over, waar de prima spelende aanvoerder Boy de Rijk nog het dichtst bij de winnende treffer kwam. Voor de rest was er weinig actie voor de doelen, de oorzaak daarvan zou kunnen zijn dat beide doelpuntenmakers naar de verdediging werden teruggehaald. Van de Geijn daarover: ,,Door een blessure van een van onze verdedigers werd ik achterin gezet. Toch kreeg ik in blessuretijd nog een goede kans op de winnende, maar ik schoot tegen de keeper aan. Ik was natuurlijk blij met het eerste doelpunt van ons in de competitie en die eventuele 1-2 had het helemaal afgemaakt. Ik ben wel tevreden met ons eerste punt, we hebben een jonge ploeg met enkele veelbelovende spelers die wel een opsteker konden gebruiken. Dat er veel op het spel stond bleek wel uit de vele opstootjes die er bij deze derby plaatsvonden en zo’n wedstrijd wil je in geen geval verliezen.”

De in de tweede helft als rechtsback spelende Van Vliet: ,,Er was een blessure bij ons achterin en dan speel ik weer net zo makkelijk rechtsback. Ik ben niet blij met dit gelijkspel, ik vond ons over de gehele wedstrijd de toch wel iets betere ploeg. Bij een overwinning hadden we weer aansluiting gehad bij de plaatsen die recht geven op lijfsbehoud.”

Volgende week moeten beide ploegen proberen om de weg omhoog weer te vinden. Kickers moet uit tegen subtopper BSC’68 en Woubrugge moet het thuis opnemen tegen middenmoter Nicolaas Boys.

Kickers ’69-Woubrugge 1-1 (1-1). 17. Brian van Vliet 1-0,  35. Van de Geijn 1-1. Scheidsrechter: Janssen

Basisopstelling Kickers ’69: Tent, Van Velzen, Straathof, De Rijk, Hup, Haring, B. van Vliet, N. van Vliet, Van der Hoorn, Mollers, Witkop.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, Hoogendoorn, Twan van de Geijn, De Groot, Bob van de Geijn, Veltman, Van Rijn, Brandt, Rolfes, Gorter, Van der Kolk.