HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory heeft na zege in slotfase nog alles in eigen hand

Football Factory heeft na zege in slotfase nog alles in eigen hand

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Degradatiekandidaat Football Factory ging zaterdag op bezoek bij Kickers’69. De Leimuidenaren waren voorafgaande de ontmoeting al zo goed als verzekerd van een verlengd verblijf in de vierde klasse, terwijl voor de Leidenaren een overwinning pure noodzaak was. De gastheren kwamen vlak voor tijd op gelijke hoogte en duur puntenverlies voor de bezoekers leek aanstaande, maar de rood-zwarten rechtten hun rug en scoorden in de blessuretijd van de wedstrijd nog twee keer (2-4).

Football Factory-keeper Gijs Minnema blikte kort na afloop terug op de ontmoeting: ,, Het was een wedstrijd met een bloedstollende ontknoping, met voor ons een mooie einde. Kickers’69 speelde voor rust beter zonder echt tot grote kansen te komen. Na een uitval kregen wij een corner, waaruit Alwin Peeters de 0-1 binnenkopte. Vlak voor rust  maakte Kickers’69 de 1-1. In de tweede helft kwamen wij al snel opnieuw op voorsprong, na een mooie voorzet van Keown de Koning kon Gideon de Lange de bal in de lange hoek schieten. Hierna ging Kickers’69 op zoek naar de 2-2. Wij leken stand te kunnen houden, maar uiteindelijk scoorden ze toch nog vlak voor tijd. Dat was een domper, zeker omdat zij op dat moment al met 10 man stonden.”

Vervolgend: ,,Wij wisten dat we moesten winnen en gelukkig konden we door doelpunten van opnieuw De Lange en Benoit Moulet toch nog de winst pakken. Het is natuurlijk ontzettend spannend onderin. We spelen de komende weken tegen onze concurrenten Roodenburg en MMO. Als we deze wedstrijden weten te winnen, dan denk ik dat we het gaan redden. Dat zou natuurlijk supergoed zijn, zeker als je kijkt naar ons slechte start van het seizoen. We hebben dit seizoen nog geen enkele keer op plek 10 gestaan (een plek die voldoende is voor handhaving, SN), maar het gaat er natuurlijk om dat je daar na de laatste speeldag staat. Deze overwinning geeft ons in ieder geval een enorme boost en geeft ons veel  vertrouwen voor het slot van de competitie’’, aldus de doelwachter tot besluit.

Kickers’69 – Football Factory 2-4 (1-1) 30. Peeters 0-1, 43. Van Vliet 1-1, 49. De Lange 1-2, 88. De Rijk 2-2, 90+1 De Lange 2-3, 90+4 Moulet 2-4.