zaterdag, april 20, 2024
HomeSJZInterviews SJZFrustrerende nederlaag SJZ tegen Kickers’69

Frustrerende nederlaag SJZ tegen Kickers’69

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De heenwedstrijd was door SJZ met 1-3 gewonnen, nu reisde Kickers’69 met een 2-3 overwinning terug naar Leimuiden. Vooral de manier waarop zat Peter Wansink dwars: ,,Het was zo’n middag waarop het gewoon niet leek te mogen. Belangrijke beslissingen vielen in ons nadeel uit, de tegenstander scoorde op momenten waarop wij dat hadden moeten doen en dat soort dingen. In de eerste helft hadden wij denk ik 75 procent balbezit, creëerden kansjes en mogelijkheden en hadden de wedstrijd onder controle. Niets aan de hand zou je zeggen en de tweede helft zou het wel goed komen dachten we.”

Vervolgend: ,,Kickers’69 maakte echter de 0-1, logisch dus dat wij wat opportunistischer gingen spelen. De 0-2 was op zijn minst dubieus te noemen. Hing aan hun eerste doelpunt al de zweem van buitenspel, dit was honderd procent buitenspel. De grensrechter vlagde ook, maar zijn vlagsignaal werd niet gehonoreerd. Erg frustrerend, temeer daar een doelpunt van ons, na het vlaggen van de grensrechter wél werd afgekeurd. De vlam sloeg in de pan en het werd er niet leuker op. Triest was wel dat hun keeper een akelige handblessure opliep. Er ging een veldspeler tussen de palen staan die al rap moest capituleren op een niet zo eens moeilijk schot van Ricardo Rietkerken. Voordat wij het doel meer onder vuur konden nemen, lag de 1-3 al in het net nadat Jari van Kampen zijn tweede geel kreeg. Met nog maar kort te spelen was er voor ons al helemaal geen beginnen aan. Jan van Ede maakte in de slotminuut nog de 2-3, maar dat telt alleen voor de statistieken. Het was niet de leukste voetbalmiddag van het seizoen zullen we maar zeggen. Als ik het goed heb maken we echter nog steeds kans op de zogenaamde ‘afvallende’ periodetitel, dus daar gaan we nog vol voor voetballen.”

SJZ-Kickers’69: 2-3 (0-0). Doelpunten SJZ: Rietkerken en Van Ede, doelpunten Kickers’69: Otgaar (2) en Witkop.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read