woensdag, april 24, 2024
HomeFotoreportageGouden wissels bezorgen Woubrugge binnen één minuut de eerste zege (plus foto's!)

Gouden wissels bezorgen Woubrugge binnen één minuut de eerste zege (plus foto’s!)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het leek weer zo’n wedstrijd te worden voor hekkensluiter Woubrugge, er werd aardig meegevoetbald na de al vroeg in de tweede helft opgelopen achterstand, maar tot grote kansen leidde dit niet.

Totdat trainer Willem Lok besloot om twee verse aanvallers in te brengen, een daarvan was Tim van der Doef: ,,Dit was natuurlijk een droomscenario, tien minuten voor tijd met een achterstand het veld in komen en dan ook nog de winnende scoren. Ik kon me gelijk goed laten gelden en was al eerder dicht bij de gelijkmaker. Het was eigenlijk een soort intikker en kon de van de achterlijn voorgetrokken bal inschieten, een echte spitsengoal en een heel belangrijke voor ons. We zaten toch een beetje tegen de eerste overwinning aan te hikken en hebben weer een beetje de aansluiting bewerkstelligd.”

Hoe tumultueus de slotfase was, zo gezapig begon de wedstrijd op het fraai opgeknapte Sportpark Het Overbos met een werkelijk perfecte grasmat. De eerste mogelijkheid viel pas te noteren na twintig minuten voor de thuisclub middels spits Thomas van Kesteren. Een paar minuten later lieten de groen-witten ook van zich spreken en het was de bedrijvige Gino Rolfes die na een individuele actie op keeper Rens van der Zwet strandde, even later was het diezelfde Rolfes die op links doorbrak, maar zijn strakke voorzet ging voorlangs.

Daarna was het de thuisclub dat het initiatief naar zich toetrok, vaak was daar de rappe rechtsbuiten Kevin van Bentem bij betrokken. Zo ook na een half uur, hij was zijn tegenstander weer eens te snel af, alleen kon van Kesteren de openingstreffer niet op het bord brengen. Vijf minuten later volgde een aanval uit het boekje. Safi Sohrab lanceerde met een perfecte dieptebal Van Bentem, die wederom de ongelukkig spelende Van Kesteren vond, maar zijn schot had bij de Six Nations drie punten opgeleverd, alleen belandde zijn inzet nu net voor Motel Sassenheim.

De Warmonders kwamen feller uit de kleedkamer en vijf minuten na rust werd Van Bentem vrijgespeeld, hij passeerde zijn tegenstander en schoot de bal onder de doelman tegen het net (1-0). Ondanks deze tegenvaller bleef de rode lantaarndrager moedig strijden, zonder dat dit tot grote kansen leidde. De Overbos-bewoners dachten de overwinning al op zak te hebben,  al kwamen ze nog wel een aantal keer gevaarlijk door.

Aanvoerder Jasper Kortekaas: ,,Er was tot aan de gelijkmaker eigenlijk weinig aan de hand en deze nederlaag komt hard aan. Volgende week hebben we nog een zware uitwedstrijd tegen BSC’68 voor de boeg en dan had een overwinning vandaag tot wat meer rust geleid. We hebben een jonge ploeg en dan gaat het met ups-and-downs. Knappe overwinningen tegen Zevenhoven en Teylingen wisselen we weer af met de ruime nederlaag van vorige week tegen Roodenburg en nu deze weer. We misten vandaag vijf basisspelers en ik hoop dat we na de winterstop weer compleet worden en dan een goede serie kunnen neerzetten.”

Een kleine tien minuten voor tijd mocht Bas Gorter een vrije trap nemen en zijn strakke bal werd door de andere invaller Robbin van der Hulst met zijn hoofd verlengd: 1-1. Zestig seconden later volgde de al eerder beschreven winnende goal, maar dit was nog lang niet alles in de slotfase. Namens VVW kreeg eerst Stan de Groot rood voor twee overtredingen en even later liet Gorter zich gaan tegen Van Bentem, die ook groggy het veld verliet. Het leek dan toch weer de verkeerde kant op te gaan voor de bezoekers, maar verder dan een afgekeurde buitenspelgoal kwam Warmunda niet.

Scheidsrechter Knaapen kwam voor de wedstrijd in een file terecht en daardoor begon de wedstrijd later, het was voor hem geen reden om die tijd in te halen, want door alle commotie trok hij ‘WK blessuretijd’ bij. Na ruim honderd minuten was de zege een feit en de opluchting groot voor Woubrugge. Vorig jaar wonnen zij ook met 1-2 en konden zij nog net aan degradatie ontsnappen, maar daarvoor is nog een lange weg te gaan.

Alle lof natuurlijk voor trainer Willem Lok met zijn wisselbeleid, maar wat niet onvermeld mag blijven is dat uw verslaggever eerst getuige was van het eerste puntje behaald in de uitwedstrijd tegen Kickers en nu ook van de eerste overwinning na negen wedstrijden….. Het lijkt me dat een weekendje Woubrugge inclusief overnachting voor twee personen en een sightseeing tour niet overvraagd is.

Warmunda-Woubrugge 1-2 (0-0). 49. Van Bentem 1-0, 84. Van der Hulst 1-1, 85. Van der Doef 1-2. Scheidsrechter: Knaapen

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Stoter, Safi, Van Noort, Van Bentem, Kortekaas, Van Kesteren, Juffermans, Schiferli, Bito.

Basispopstelling Woubrugge: Kneulman, De Gort, Twan van de Geijn, De Groot, Bob van der Geijn, Veltman, Van Rijn, Rolfes, Gorter, Boer, Angenent.