donderdag, april 18, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgGul Roodenburg verliest nipt van gehavend Meerburg

Gul Roodenburg verliest nipt van gehavend Meerburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op het bloemetjesveld in Leiden Noord ontving de thuisploeg een door blessures gehavende tegenstander, twee ploegen met tegenstrijdige belangen. De Zoeterwoudenaren in het bezit van de tot nu toe enige vergeven prijs, de eerste periodetitel, kwamen op verplaatsing uit tegen de voor lijfsbehoud spelende Leidenaren. Was de heenwedstrijd met 6-3 een waar doelpuntenfestijn, ook nu werd het net door beide ploegen een aantal keer gevonden. De bezoekers trokken aan het langste eind, mede door een aantal presentjes van hun opponent (2-3).

De ploeg van de hartstochtelijk meelevende en coachende Nouri Essaoui begon georganiseerd aan de wedstrijd, het initiatief bij de tegenstander latende en loerende op de omschakeling. Dit resulteerde na een paar minuten in een schotje voorlangs van Aymen Mizab. Meerburg had wel het meeste balbezit maar kon hier niet heel veel tegenover stellen, maar stond na een kwartier spelen wel ineens op voorsprong. Doelwachter Khalid Makkor schoof de bal pardoes in de voeten van Julian van Haaster, die had weinig moeite het leegstaande doel te vinden.

Een flinke domper voor de gastheer, een welkome opsteker voor de ploeg van Jelle Korbee en Ronald van Delft. De stift van Max van Steen had de voorsprong kunnen uitbreiden, Makkor was in deze situatie wel scherp. Vlak voor rust had Walid Belkhir de gelijkmaker op zijn schoen, na een corner schoot hij geheel vrijstaand tegen keeper Mike de Rooy aan. Wie zich verzoend had met een minimale voorsprong bij rust voor de gasten kwam bedrogen uit. Youssef Er-Rabt mocht na een onoplettendheid achterin alleen op De Rooy afgaan en faalde niet.

Een vers bakkie thee, een peptalk van beide trainers en nog 45 minuten te gaan. Kortom, de wedstrijd kon nog alle kanten op, dit onder een heerlijks zomers zonnetje. De Rijndijkers kwamen sterker uit de kleedkamer. Een vrije trap van Max Glasbeek was net te scherp voor de bij de tweede paal geheel vrijstaande Floris Hazenberg. Niet veel later moest Tim Straathof met een sliding Leids gevaar ontmantelen. Straathof speelde een sterke wedstrijd en greep een aantal keren sterk in voordat Roodenburg gevaarlijk kon worden.

Klokslag 16.00 uur kwamen de gasten weer op voorsprong met een hoofdrol voor beide Maxen. Glasbeek vond vanaf de achterlijn Van Steen, voor laatstgenoemde een koud kunstje de bal in het doel te koppen. In de jacht op de gelijkmaker gaf de gastheer veel ruimte weg, de bezoekers waren niet bij machte, ook niet met een aantal verse krachten, om dit goed uit te spelen en de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Sterker nog, in een vol strafschopgebied schoot Mohammed Matoug tegen De Rooy aan, ten koste van een hoekschop.

Het slotoffensief kwam er uiteindelijk niet, want na goed doorzetten van Hazenberg was het de ongelukkige Annas Er-Rabt die zijn eigen doelman passeerde. Dat het toch nog spannend werd was aan Younes Oulmouden te danken, de beste speler aan de zijde van de thuisploeg zag zijn geplaatste schot in de kruising belanden. Het had ook zo nog maar gelijk kunnen worden. De Rooy sleepte in de laatste seconden de overwinning uit het vuur door een van dichtbij ingeschoten bal te pareren. Direct hierna volgde het laatste fluitsignaal. De grotendeels op de fiets gekomen selectie van Meerburg nam de volle buit mee richting Zoeterwoude.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel is een bekende spreuk van de beste speler die ons land ooit heeft voortgebracht. Bij de flink uitgedunde selectie van Meerburg betekent dit dat jeugd de kans en veel speelminuten krijgt. Een van die talenten is middenvelder Boudewijn Meijles:  ,,Ik vond het van onze kant een zware wedstrijd, mede door het stroeve veld. In de beginfase hadden wij de controle en het balbezit en kwamen wij door het balverlies van hun keeper gelukkig op voorsprong. Daarna merk je wel dat wij moeite hadden met hun omschakeling en snelheid voorin waaruit ook de goal voortkwam. De tweede helft begon ook redelijk goed, de voorspong kwam dan op een goed moment en werden we wederom geholpen bij de 1-3. Door een fraai doelpunt van hun aanvoerder werd het nog spannend en mochten we onze keeper bedanken dat we met drie punten van het veld stapten.”

Meerburg kan zich opmaken voor de nacompetitie, echter wacht hen volgende week nog wel de derby tegen goede buur SJZ. De huidige weersverwachtingen zijn niet heel erg gunstig, maar het zal een drukte van belang worden en een middag vol festiviteiten. Roodenburg heeft nog volop zorgen: handhaving in de vierde klasse al heeft men dit zelf in eigen hand. Komende twee weken wachten namelijk directe concurrenten, achtereenvolgens Football Factory en Bernardus.

Roodenburg – Meerburg 2-3 (1-1). 14. Van Haaster 0-1, 45. Y. Er-Rabt 1-1, 65. Van Steen 1-2, 85. Hazenberg 1-3, 90. Oulmouden 2-3. Scheidsrechter Strijd.

Opstelling Roodenburg : Makkor, Yuksel (Irdi), Van Hooidonk (Rijsdam), Oulmouden, Y. Er-Rabt, Belkhir, Matoug, Mizab, Serraj, A. Er-Rabt, Bardaa (El Baroudi).

Opstelling Meerburg : De Rooy, Glasbeek, Henssen, Hazenberg, Meijles, Van Haaster (Doeven), Weijers (Van Gessel), Straathof, Van Zijp (Durve), Sierat (Jasperse), Van Steen (Schade).

Foto’s: met dank aan Hennie Muller (er volgt nog een fotoreportage)

 

Must Read