HomeZaterdagVierde klasse‘Ideale tegenstander’ Woubrugge verslaat NSV’46 dankzij goede eerste helft

‘Ideale tegenstander’ Woubrugge verslaat NSV’46 dankzij goede eerste helft

-

Vierde klasse A (zaterdag) –,,Onverwachts, maar lekker.” Een kort en bondige samenvatting van de wedstrijd tussen NSV’46 en Woubrugge, als je Gino Rolfes mag geloven. Zijn ploeg stond na een half uur spelen op een 0-3 voorsprong en heeft deze niet meer uit handen gegeven. Een hogere positie op de ranglijst levert het Woubrugge niet op, maar wél een goed gevoel voor in de winterstop.

De overwinning op NSV’46 begon volgens Rolfes nog vóór de wedstrijd. ,,We lazen ergens online dat Woubrugge de ideale tegenstander voor NSV’46 zou zijn, voorafgaand aan de winterstop. Dat zorgde bij ons voor extra motivatie. We wilden even laten zien wie we nu écht waren.”

,,We speelden de beste eerste helft van ons seizoen”, vertelt Rolfes. ,,Na een klein half uur stonden we met 0-3 voor en we waren dan ook de bovenliggende partij. In de tweede helft ging de tegenstander heel aanvallend spelen, dus het werd voor ons een gevalletje tegenhouden en loeren op de counter.”

,,De tweede helft was niet heel goed, maar we konden ook vrij weinig doen. We stonden vol onder druk, maar we hebben het lang genoeg volgehouden”, vertelt Rolfes. ,,Qua niveau was de tweede helft niet super, omdat we er niet vaak uit konden komen. Maar we hebben de wedstrijd in de eerste helft al gewonnen.”

Het seizoen van Woubrugge begon op zijn zachtst gezegd niet lekker, maar de laatste drie wedstrijden eindigden allemaal in een overwinning. Waar precies het kantelpunt lag, vindt Rolfes lastig te bepalen. ,,We trainen al het hele seizoen goed en we hadden gewoon het idee dat het vaak niet onze kant op viel.”

Rolfes vervolgt: ,,We voetballen eigenlijk vrijwel hetzelfde en er is weinig veranderd, behalve dat we nu punten pakken. We wisten dat het vanzelf onze kant op zou vallen en dat gebeurt nu drie keer achter elkaar. Op de ranglijst staan we tweede van onder, maar in de tweede periode staan we bovenaan. We kunnen dus met opgeheven hoofd de winterstop ingaan.”

NSV’46 – Woubrugge 1-3 (0-3). Doelpunten: Peters, Rolfes, Boer.