donderdag, april 25, 2024
HomeVierde klasseSJZJoey Vink en Mike Hensing keren terug bij SJZ

Joey Vink en Mike Hensing keren terug bij SJZ

-

Met ingang van het seizoen 2022-2023 spelen Joey Vink en Mike Hensing weer in het shirt van SJZ. Beide spelers (21) vertrokken in de zomer van 2017 naar FC Lisse om daar hun voetbalgeluk te beproeven. In Lisse speelden ze met succes in het hoogste jeugdteam dat uitkomt op divisie-niveau. Tweemaal werd het team, met de twee Zoeterwoudenaren en toen ook nog Jari van Kampen, kampioen. Vervolgens speelden zij in FC Lisse Onder 23 jaar. In het huidige seizoen speelt Joey Vink nog voor FC Lisse. Mike Hensing vertrok naar UVS, maar is daar al gestopt.

Met de komst van Vink (links op de foto) en Hensing krijgt de selectie van SJZ ongetwijfeld een mooie impuls. Beide spelers hebben overigens al hun competitiedebuut in het eerste elftal van SJZ al achter de rug. Joey Vink debuteerde op 5 februari 2017 in de wedstrijd tussen SJZ en ASC. Hij kwam tot 3 optredens in het eerste elftal van SJZ. Mike Hensing debuteerde een week eerder, op 29 januari 2017, op bezoek bij FC Aalsmeer en staat op 7 caps.

Het tweetal heeft er enorm veel zin in en trok voor de fotograaf van de website van SJZ en LAV alvast even het SJZ-shirt aan. Ze zeggen in koor: ,,We willen weer graag met onze vrienden voetballen. We hebben best op een aardig niveau gevoetbald. Onder andere tegen IJsselmeervogels, Quick’20, DOVO, DVS’33 en dat soort clubs. We hebben veel geleerd. We kunnen meerdere systemen spelen, die extra bagage nemen we mee naar SJZ. Toen Jari vorige zomer terugkeerde naar SJZ hebben we dat ook overwogen, maar toen niet de stap gezet. Nu keren we terug op het sportpark waar we ook begonnen zijn. We hopen snel het plezier in het voetballen terug te krijgen en hebben er veel zin in. En we willen graag meehelpen SJZ naar een hoger niveau te tillen.”

Bij SJZ treedt de aanvallende middenvelder Vink in de voetsporen van vader Joost Vink die 184 maal uitkwam voor de groen-witte hoofdmacht en 68 maal scoorde. In zijn eerste jaar als senior (seizoen 1987-1988) werd Joost Vink kampioen met het eerste elftal.

Ook de opa van Joey, Wil Vink – beter bekend als Wilma Vink – kwam in de jaren zestig uit voor SJZ 1. Omdat hij verkering kreeg in Zoeterwoude-dorp verruilde hij het shirt van DoCoS voor het shirt van SJZ. Wil(ma) Vink draafde 11 maal op in het eerste elftal en scoorde één doelpunt, op 18 maart 1965 in de met 3-4 gewonnen wedstrijd bij ZLC.

Verdediger/middenvelder Mike Hensing wordt bij SJZ straks herenigd met zijn oudere broer Mitchell (hij is 23 jaar) die als middenvelder een belangrijke kracht is in SJZ 1 en tot nu toe 58 caps en 14 doelpunten achter zijn naam heeft staan.

Gerard van der Hoeven, SJZ

Must Read